سجاد اسماعیلی، مشاور رئیس سازمان غذا و دارو گفت: در نیمه اول سال جاری ۳۰ درصد بیشتر از مدت مشابه سال گذشته آنتی بیوتیک تامین شده است؛ اما در همین مدت، پیک بیماری کرونا ابتلای منجر به بستری نداشته است و بیماران به صورت سرپایی درمان شده اند. این مسئله سبب افزایش مصرف این دارو شد.
او گفت: الگوی تجویز و مصرف نادرست این دارو از دیگر عوامل کمبود آنتی بیوتیک در بازار شده است که این موضوع به زودی رفع می شود. با معاونت درمان جلساتی در زمینه کنترل الگوی مصرف و تجویز برگزار شده اند.
به گفته وی اگر برنامه تولید با مصرف آنتی بیوتیک ها همخوانی نداشته باشد، برنامه ریزی برای واردات آنتی بیوتیک یا حتی واردات مواد اولیه به کشور انجام خواهد شد.
او افزود: آنتی بیوتیک ها دارای قیمت مصوب هستند و اگر هر داروخانه ای بالاتر از این قیمت آنتی بیوتک بفروشد یا اقدام به احتکار کند؛ تخلف کرده است و به شدت در این خصوص بر طبق قوانین با آن داروخانه برخورد خواهد شد.
او گفت: در حال حاضر با شرکت های آنتی بیوتیکساز مانند کپسول و حتی شربت و نوع تزریقی جلسات متعددی در حال برگزاری است تا شرکت های متعهد در تامین آنتی بیوتیک ها اقدامات لازم را انجام دهند. بر اساس بازرسی های انجام شده در دو هفته اخیر، در مورد آنتی بیوتیک ها به خصوص برای کودکان در سطح عرضه و داروخانه ها دچار کمبود شده ایم و برای رفع این کمبود برنامه ریزی شده است.