دکتر سید جواد حسینی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: با توجه به تغییرات جوی و افزایش برودت هوا و ابتلا به عفونتهای تنفسی در کشور، طی یک ماه گذشته، تعداد ۷۷۲ بیمار شدید تنفسی در بیمارستانهای تحت پوشش این دانشگاه بستری شدند که از این بیماران نمونه آنفلوانزا گرفته شد.
وی افزود: پس از بررسی نمونههای آزمایشگاهی، تعداد ۹۴ نفر از نظر ابتلا به بیماری آنفلوانزا مثبت بودند که بیشترین گروه سنی مبتلا به آنفلوانزا را گروه سنی زیر ۱۵ سال تشکیل میدادند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: انجام اقدامات پیشگیرانه از جمله استفاده از ماسک بهخصوص در زمان شیوع بیماری آنفلوانزا در حفظ سلامت جامعه بسیار حائز اهمیت است.
حسینی بیان کرد: به طور معمول در فصل سرد بیماریهای سرماخوردگی و آنفلوانزا شیوع بیشتری پیدا میکند، اما طی حدود سه سال اخیر که درگیر پاندمی کرونا بودیم به علت استفاده از ماسک از سوی مردم آمار ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوانزا کمتر از سالهای قبل از کرونا بود.
او تصریح کرد: با فروکش کردن کرونا شاهد کاهش استفاده مردم از ماسک و بازگشایی مدارس و دانشگاهها و برگزاری کلاسهای درس حضوری هستیم که برای پیشگیری از ابتلای دانشآموزان و دانشجویان به سرماخوردگی و آنفلوانزا توصیه بر استفاده از ماسک در محیط مدرسه و دانشگاه است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد پیشگیری را مهمترین عامل مقابله با انواع بیماریهای ویروسی از جمله آنفلوانزا دانست و تاکید کرد: به سالمندان و افرادی که دارای بیماری قلبی، ریوی، کلیوی، دیابت و ضعف عمومی هستند توصیه میکنیم که واکسن آنفلوانزا را تزریق کنند و از کسانی هم که مبتلا به سرماخوردگی و آنفلوانزا شدهاند میخواهیم که تا زمان بهبودی کامل از حضور در مکانهای شلوغ و پرجمعیت و برقراری ارتباط مستقیم با دیگران خودداری کنند.
حسینی اظهار کرد: کرونا هنوز تمام نشده و استفاده از ماسک همچنان لازم و ضروری است بهخصوص آن که در این روزها آنفلوانزا هم شیوع پیدا کرده است و با توجه به آمار ابتلا به آنفلوانزا در روزهای اخیر از تمامی دانشآموزان میخواهیم در مدرسه و دیگر مکانهای پر تجمع حتماً از ماسک استفاده کنند تا دچار مشکل نشوند.