محققان دانشگاه استرالیای جنوبی یک رابطه علت و معلولی بین کمبود ویتامین D و افزایش خطر مرگ و میر پیدا کرده اند.
دانشمندان دریافته اند که اگر سطح ویتامین D در محدوده کمبود باشد، خطر مرگ و میر ناشی از هر علتی در افراد تا ۲۵ درصد افزایش مییابد.
ویتامین D یک ماده مغذی ضروری برای سلامتی است و نقش مهمی در موارد زیر دارد:
• محافظت از استخوانها در برابر پوکی استخوان
• حمایت از سیستم ایمنی بدن
• کمک به رشد سلولی
• ارتقای سلامت عضلات
بدن به طور طبیعی ویتامین D را از قرار گرفتن در معرض نور خورشید تولید میکند و ویتامین D را از غذاهای سرشار از مواد مغذی دریافت میکند؛ از جمله:
• آب میوههای غنی شده با ویتامین D، لبنیات و محصولات لبنی
• روغن کبد ماهی کاد
• ماهیهای چرب از جمله سالمون، تن و ماهی خال مخالی
• جگر گاو
• زرده تخم مرغ
مقدار توصیه شده روزانه ویتامین D به سن فرد بستگی دارد. از یک تا ۷۰ سالگی، فرد باید روزانه ۱۵ میکروگرم ویتامین D دریافت کند. این مقدار برای بزرگسالان ۷۱ سال و بالاتر به ۲۰ میکروگرم افزایش مییابد.
محققان در این مطالعه، در یک بازه زمانی ۱۴ ساله دریافتند که خطر مرگ افراد با افزایش سطح ویتامین D به میزان قابل توجهی کاهش مییابد.