سرپرست حفاظت محیط زیست کردستان گفت: هر ساله به منظور بررسی وضعیت گونههای جانوری و برآورد جمعیت حیات وحش، سرشماری از گونههای شاخص جانوری در طبیعت و مناطق تحت مدیریت استان کردستان انجام میشود.
اقبال حمیدی اظهار کرد: سرشماری زمستانه پستانداران در استان با توجه به وضعیت آب وهوای، توپوگرافی، فصل جفتگیری از بیستم آبانماه لغایت پایان بهمن ماه ادامه دارد و به روش خطی و با مشاهده مستقیم با استفاده از تجهیزات موردنیاز مانند دوربین چشمی، عکاسی، تلسکوپ، ببیسیم و موبایل استفاده میشود.
او اضافه کرد: در سرشماری با حضور کارشناسان متخصص به مدت هفتاد روز در ۵ منطقه حفاظت شده و ۴ منطقه شکار ممنوع استان حیات وحش انجام میشود.
سرپرست حفاظت محیط زیست کردستان افزود: این سرشماری شامل آمارگیری گونههای شاخص پستاندار در مناطق تحت مدیریت و طبیعت زیبا و بکر کردستان توسط تیمهای متخصص استان با بیتوتههای شبانه روزی و استقرار در نقاط مختلف زیستگاههای تعیین شده، میباشد.
حمیدی بیان کرد: سرشماری پستانداران شاخص مناطق تحت مدیریت استان هر ساله در دو نوبت یکی در اواخر فصل بهار با هدف بدست آوردن میزان زاد و ولد و دیگری در فصل زمستان در جهت بررسی وضعیت جمعیتی حیات وحش شاخص استان و مقایسه با سالهای گذشته و همچنین میزان موفقیت رشد برههای متولد شده انجام میگیرد.
سرپرست حفاظت محیط زیست کردستان با اشاره به تخریب زیستگاه و شکار غیرمجاز به عنوان عوامل اصلی تهدیدکننده حیات وحش استان، تصریح کرد: هدف از انجام سرشماری، آگاهی از جابجائی وحوش و علل آن، به دست آوردن میزان زادآوری وحوش و جمعیت کلی آنها، مرگ و میر، بررسی عوامل تهدید کننده و نقاط قوت مناطق مستعد جهت ارتقاء سطح حفاظتی، دستیابی به ترکیب جنسی و سنی گونههای جانوری، آگاهی از وضعیت زیستگاهها و کمبودها و نارساییهای موجود، آگاهی از آمار و نتایج حاصل از سرشماری در پژوهش و مطالعات گونههای حیات وحش و در نهایت برنامه ریزی برای مدیریت بهینه مناطق میباشد.