مدیر جهاد کشاورزی میرجاوه گفت: ۱۰۰ هکتار از اراضی این شهرستان در راستای تغییر الگوی کشت، کشت گونه‌های گیاهی با نیاز آبی کم، مقاوم به شوری و بهره‌وری اصولی از آب و خاک به کشت دانه روغنی گلرنگ اختصاص یافت.

محسن کهرازهی اظهارداشت: با اقدامات مطلوب صورت گرفته از سوی کارشناسان این سازمان در فرهنگ سازی تغییر الگوی کشت، سطح کشت گلرنگ در میرجاوه امسال نسبت به سال گذشته پنح برابر رشد داشته است.

وی ادامه داد: به منظور ارتقای کشت دانه‌های روغنی یک تن بذر گلرنگ به طور رایگان در اختیار کشاورزان شهرستان میرجاوه قرار گرفت.

مدیر جهاد کشاورزی میرجاوه با اشاره به اهمیت کشت دانه‌های روغنی گفت: ارزش و اهمیت غذایی دانه‌های روغنی نظیر گلرنگ از نظر تامین کالری و انرژی مورد نیاز انسان و دام در بین محصولات زراعی از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است و این مواد جزء با ارزش‌ترین محصولات کشاورزی محسوب می‌شوند.

وی افزود: نیاز آبی بسیار کم، هزینه تولید پایین، چند منظوره بودن گیاه و خرید تضمینی آن از سوی دولت از مهمترین مزایای کشت گیاه گلرنگ است.

کهرازهی ادامه داد: گلرنگ، یکی از گیاهان صنعتی است که از دانه آن روغن خوراکی تهیه می‌شود و گل‌های آن در صنایع رنگرزی و صنایع غذایی کاربرد دارد و دانه آن برای روغن گیری و تفاله آن برای مصرف دام استفاده می‌شود.

وی بیان کرد: گلرنگ گیاهی است یک ساله که از دانه آن برای تولید روغن و برای تناوب زراعی با محصولاتی از جمله گندم دیم استفاده می‌شود و علاوه‌بر آن روغن گلرنگ به دلیل داشتن مقدار بسیار اسید‌های چرب غیر اشباع یکی از سالم‌ترین روغن‌ها به شمار می‌رود.

مدیر جهاد میرجاوه با اشاره به اهمیت کشت دانه‌های روغنی گفت: نقش این دانه‌ها به عنوان مواد اولیه صنایع روغن کشی، تصفیه روغن و حضور آن در سایر صنایع غذایی از ارزش خاصی در اقتصاد جوامع بشری برخوردار بوده و باعث تامین اشتغال در بخش کشاورزی و صنعت می‌شود.

وی ادامه داد: کشت دانه‌های روغنی در تناوب زراعی با سایر محصولات کشاورزی و قابلیت بکارگیری انواع ادوات و ماشین آلات کشاورزی در تولید آن سبب تقویت خاک و استفاده بهینه از منابع خاک و آب شده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار