رئیس آموزش وپرورش استثنایی کردستان امروز در سومین نشست تخصصی مدیران مدارس استثنایی استان که در بستر فضای مجازی برگزار شد، اظهار کرد: در عصر کنونی آموزش و پرورش رشد کرده و به مرحله توسعه یافتگی رسیده است.
طالب محمدی با اشاره به اینکه عمر مدیریت به قدمت عمر انسان است، گفت: قطار پیشرفت، مدیریت علمی واقتضایی است و حلقه مفقوده ومغفوله در آموزش وپرورش کنونی فقدان کیفیت آموزشی است.
او تصریح کرد: کیفیت در فرهنگ لغت به معنی صفت، حالت چیزی یا چگونگی و چونی است وکیفیت یعنی توانایی ارایه یک خدمت یا محصول در برآوردن هدف مورد نظر که با حداقل هزینه ممکن تولید شده باشد.
محمدی افزود: کیفیت آموزشی حالت ویژهای از نظام است که این حالت نتیجهی یک سلسله اقدامات و عملیات مشخص است که پاسخگوی نیازهای اجتماعی معین در یک نقطهی زمانی و مکانی خاص باشد.
رئیس آموزش وپرورش استثنایی کردستان با بیان اینکه کیفیت در آموزش و پرورش به تغییراتی گفته میشود که در رفتارهایدانشآموزان بروز میکند، تاکید کرد: تنها معیار معتبر کیفیت، تغییرمطلوب رفتار دانشآموزان است.
او عنوان کرد: کیفیت بهمعنای داشتن آموزشهای درست، مواد آموزشی بدون عیب و نقص (حداقل عیب و نقص) پشتیبانی صحیح، دقیق و دوستانهی معلمان ودانشآموزان، پایدار کردن و افزایش طول عمر یادگیری است.
محمدی در ادامه خاطر نشان کرد: در نظامهای آموزشی توجه به کیفیت به موازات تأکید بر کمیت، مد نظر قرار نگرفته است و توجه بیش از حد به کمی سازی در آموزش منجر به بحرانی به نام کیفیت شده است.
او افزود: میزان تطابق وضعیت موجود با استانداردهای از قبل تعیین شده، رسالت، اهداف و انتظارات مبین کیفیت است.
رئیس آموزش وپرورش استثنایی استان کیفیت را تناسب ویژگیهای عناصر با انتظارات دانست وتصریح کرد: کیفیت عاملی برای تطبیق با شرایط جدید وحدی قابل پیش بینی است که بتوان با حداقل هزینه به آن رسید.
او گفت: رعایت چهار مورد تطبیق با استاندارد، تطبیق برای کاربرد، تطبیق با هزینه و تطبیق با آخرین نیاز نشان از تکامل کیفیت آموزشی است.
محمدی در ادامه افزود: افراد علاقمند به کیفیت، از افراد آشنا به اصول فنی کنترل کیفیت در بهبود کیفیت موثرترند و انسان با کیفیت انسانی است که کار را از روی علاقه انجام میدهد، نه صرفاً تکلیف، انسان با کیفیت، مدیریت فردی یا خودکنترلی دارد، هم کار را خوب انجام میدهد، هم به بهبود کار میاندیشد.
او با اشاره به اینکه سیرآینده کیفیت به دو سمت تطبیق با فرهنگ وتطبیق با محیط اجتماعی وجهانی در حال حرکت است، گفت: عناصر مهم کیفیت بخشی لذت بردن، غرور استادی وپاداش معنوی است.
رئیس آموزش وپرورش استثنایی استان با برشمردن ۱۵ نکته اجرایی مهم واهمیت اجرایی شدن وتوجه ویژه به آنها خواستار پیگیری مجددانه مدیران مدارس استثنایی در تحقق شاخصها شد.
در پایان این جلسه نماینده مدیران دورههای مختلف تحصیلی چالشها ومسائل حوزه کاری را مطرح و کارشناسان آموزش وپرورش استثنایی پاسخ مقتضی را ارائه کردند.