یک عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص درد‌های گردن توضیحاتی داد.

رامین کردی میزان شیوع کمردرد در کشور را هم اندازه متوسط جهانی و حدود ۱۵ درصد دانست و گفت: موارد جدید این بیماری به دلیل استفاده زیاد از موبایل و همچنین کاهش فعالیت جسمی رو به افزایش است.

استاد دانشگاه تهران در پاسخ به این سوال که آیا گردن درد می‌تواند ارثی باشد پاسخ مثبت داد و گفت: در بعضی از خانواده‌ها میزان گردن درد به دلایلی از جمله شکل مفاصل، آسیب پذیری دیسک و... بیشتر دیده می‌شود. آمار ابتلا به گردن درد در خانم‌ها بیشتر از مردان است.

کردی تصریح کرد: در تحقیقات صورت گرفته به این نتیجه رسیده ایم که نه تنها گردن درد بلکه کمر درد نیز با افزایش وزن ارتباط مستقیمی دارد. با افزایش وزن و به دنبال آن افزایش قطر شکم، برای حفظ تعادل، پشت به عقب و گردن به جلو متمایل می‌شود که این تغییر شکل افزایش درد‌های گردنی را به همراه خواهد داشت.

این استاد دانشگاه، ثابت نگه داشتن گردن در ساعات طولانی و در یک وضعیت خاص را از علل دیگر گردن درد دانست و توصیه کرد: هر ۱۵ دقیقه یک‌بار گردن خود را در جهت‌های مختلف حرکت دهید.

وی همچنین تاکید کرد: اگر انسان‌ها در محیط کار از حمایت اجتماعی برخوردار باشند و احساس رضایت کنند، ناخودآگاه درد کمتری را احساس می‌کنند.

این متخصص پزشکی ورزشی بیان کرد: افرادی که درگیری شغلی استرس‌زا دارند بیشتر دچار گردن درد می‌شوند؛ بنابراین کاهش میزان استرس محیطی در کاهش این گونه درد‌ها تاثیرگذار است.

وی ادامه داد: گردن در حالت عادی وزنی حدود ۵ الی ۶ کیلوگرم را تحمل می‌کند، اما وقتی که حدود ۱۵ درجه به جلو خم می‌شود این فشار به میزان قابل توجهی افزایش می‌یابد؛ به طوری که اگر خم شدن گردن به ۶۰ درجه برسد، حدود ۳۰ الی ۶۰ کیلو گرم وزن بر روی گردن فشار وارد می‌کند.

کردی در پاسخ به این سوال که آیا سردرد می‌تواند حاصل مشکلات گردنی باشد گفت: بعضی سردرد‌ها منشا گردنی دارند به طور مثال وقتی عضلات گردنی سفت و یا گردن مبتلا به آرتروز شود باعث ایجاد سردرد در فرد می‌شود.

وی ادامه داد: گردن دردی به نام گردن درد پیامکی وجود دارد که به دنبال کار کردن زیاد با تلفن همراه ایجاد می‌شود.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، دیسک‌ها را یکی از مهمترین اعضای بدن دانست که فاقد عروق خونی هستند و تغذیه آن‌ها توسط عروق کوچک اطراف آن‌ها صورت می‌پذیرد، این عروق کوچک در مصرف کنندگان سیگار و قلیان بسته می‌شوند که باعث تبدیل شدن دیسک به آرتروز می شود.

کردی در پاسخ به این سوال که آیا تنش‌ها می‌توانند باعث گردن درد شوند گفت: بله، اضطراب و افسردگی احساس درد در فرد را تشدید می‌کند و حتی باعث احساس کردن بیشتر درد می‌شود. اگر حمایت اجتماعی از افراد افزایش یابد میزان گردن درد کمتر می‌شود.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: افراد بعد از سن ۵۰ سالگی ممکن است با بیرون زدگی دیسک بدون علامت مواجه باشند که مشکلی محسوب نمی‌شود، اما اگر این دیسک‌های بیرون زده بر ریشه‌های عصبی فشار وارد کنند، باعث ایجاد گزگز و مورمور در اندام‌ها می‌شود که بسته به محل دیسک می‌تواند بر قدرت اندام‌های تحتانی (تعادل در راه رفتن و حتی بی اختیاری ادرار و مدفوع) تاثیر بگذارد.

کردی در پاسخ به این سوال که آیا مصرف مسکن‌ها در تخفیف این‌گونه درد‌ها تأثیرگذار است گفت: در مشکلات ستون فقرات باید درد را کاهش داد، زیرا در این حالت فرد کلافه است و آرامش ندارد، در این موارد اگر به هر شکل بتوان درد را کاهش داد، خود نوعی درمان محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: یکی از مسکن‌های مصرفی در این گونه درد‌ها داروی مسکن ضد التهاب غیر استروئیدی است مانند ژلوفن، بروفن و دیکلوفناک، مصرف این دارو‌ها با کاهش التهاب و ورم دیسک همراه است، بیشتر این درد‌ها به علت ورم و مواد التهابی است که از دیسک‌ها خارج می‌شود بنابراین خوردن این داروها، به میزانی که پزشک تجویز کرده است حتماً توصیه می‌شود.

متخصص پزشکی ورزشی به این سوال که آیا شکاندن قولنج گردن کار صحیحی است گفت: قولنج گیری و مشت و مال از زمان‌های قدیم کمک کننده بوده است، گاهی حرکت ناگهانی گردن باعث قفل شدن گردن می‌شود که با قولنج گیری صحیح باز می‌گردد، تنها یک استثنا وجود دارد و آن زمانی است که دیسک گردن بیرون زده باشد که ممکن است قولنج گیری با آسیب گردن همراه باشد.

وی افزود: قولنج گیری در کاهش درد‌های عضلات و مفاصل کمک کننده است.

برچسب ها: قولنج گیری ، دیسک
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.