عراقچی:

یک پروژه بسیار خطرناک علیه ایران درگذر است؛ مراقب باشیم

دبیر شورای راهبردی روابط خارجی گفت: پروژه بدنام‌سازی و مشروعیت زدایی از جمهوری اسلامی خطرناک است. اما ایران بیدی نیست که با این باد‌ها بلرزد.

عباس عراقچی دبیر شورای راهبردی روابط خارجی در برنامه حضور گفت: پروژه بدنام‌سازی، امنیتی سازی و مشروعیت زدایی از جمهوری اسلامی بسیار خطرناک است. جمهوری اسلامی بیدی نیست که با این باد‌ها بلرزد، ولی نباید اجازه دهیم هزینه‌های آن بیشتر شود.آن‌ها در تلاشند که ایران را به عنوان یک تهدید و یک نظام غیرقابل قبول معرفی کنند. این اثرات خود را در روابط خارجی ما می‌گذارد و باعث کاهش همکاری‌های ما با کشور‌های دیگر می‌شود؛ یعنی فضایی را به وجود می‌آورند که کشور‌ها برای همکاری با ایران تردید پیدا کنند.

 عراقچی نسبت به اجرای پروژه بدنام‌سازی، امنیتی سازی و مشروعیت‌زدایی از جمهوری اسلامی در دنیا هشدار داد و گفت: این بسیار خطرناک است. خطرناک به این معنا که منافع ما را تحت تاثیر قرار می‌دهد و ما باید مراقبت کنیم. دست صهیونیست‌ها در پشت این قضایا قرار دارد.آن‌ها در تلاشند که ایران را به عنوان یک تهدید و یک نظام غیرقابل قبول معرفی کنند. این اثرات خود را در روابط خارجی ما می‌گذارد و باعث کاهش همکاری‌های ما با کشور‌های دیگر می‌شود؛ یعنی فضایی را به وجود می‌آورند که کشور‌ها برای همکاری با ایران تردید پیدا کنند. دبیر شورای راهبردی روابط خارجی، استقلال، زیر بار سلطه نرفتن و اصل نه شرقی و نه غربی را سه میراث گرانبهای امام خمینی (ره) در عرصه دیپلماسی کشور خواند.

عراقچی با اشاره به پیشینیه حضورش در وزارت امور خارجه اظهار داشت: در دوران جنگ به پیشنهاد یکی از همرزمانم در کنکور وزارت خارجه شرکت کردم و پس از قبولی، در دانشکده وزارت امور خارجه مشغول به تحصیل شدم. تحصیلات من با پذیرش قطعنامه ۵۹۸ همزمان شد.

وی افزود: از آنجا که تفکر قالب آن روز‌ها این بود که سازمان‌های بین‌المللی خاصیتی ندارند و شورای امنیت سازمان ملل یک نهاد آلت دست آمریکاست که از حق وتو در راستای منافع کشور‌های بزرگ استفاده می‌کند، پذیرش قطعنامه ۵۹۸ مرا بهت زده کرد که چطور قطعنامه شورای امنیت الان ملاک قرار می‌گیرد، از سوی ما مورد پذیرفته شده و موجب خاتمه جنگ و آتش بس می‌شود. همه این‌ها باعث شد که بنده نگاه وسیع‌تر و جامع‌تری را نسبت به سازمان‌ها و همکاری‌های بین‌المللی پیدا کنم.

عراقچی بیان داشت: از نگاه من حضرت امام یک انقلابی بود، ولی یک انقلابی که مسائل دنیا را خیلی خوب می‌فهمید و آن‌ها را تجزیه و تحلیل می‌کرد و در جهت اهداف خود به کار می‌گرفت. فکر نمی‌کنم کسی مانند او دیپلماسی رسانه را آنقدر خوب به کار برده باشد.

وی ادامه داد: ایشان زمانی که در تبعید بود، چند مصاحبه قوی با رسانه‌های درجه یک خارجی کرده است. بعضاً شده ایشان روزی هفت مصاحبه کرده بود و در آن با زبان روز دنیا صحبت کرده و ایده‌های خود را مطرح می‌کند. بعد هم زمانی که به رهبری می‌رسد با رهبران دنیا مکاتبه و صحبت می‌کند؛ در مصاحبه‌ها وقتی اصول سیاست خارجه‌اش را می‌گوید اصول انقلابی است که در عین حال به احترام متقابل هم توجه دارد.

تذکر امام به شهید رجایی درباره رعایت اصول دیپلماتیک

دبیر شورای راهبردی روابط خارجی گفت: درست است که امام (ره) با نظم موجود مخالفت می‌کند و خیلی از ساختار‌های نظم موجود را به چالش کشیده و نظم جدیدی را وارد سیاست خارجه ما می‌کند و بنیان‌های جدیدی در سیاست خارجی ما می‌گذارد، ولی روابط بین‌الملل را هم خوب می‌شناسد و تنظیم می‌کند.یک نقل قول مشهوری است به این مضمون که وقتی رئیس جمهور فرانسه به مرحوم رجایی به عنوان رئیس جمهور برای سالگرد پیروزی انقلاب، پیام تبریک می‌فرستد و مرحوم رجایی پاسخ بسیار تندی به او می‌دهد و سیاست‌های استعماری آن‌ها را زیرسوال می‌برد؛ امام به ایشان تذکر می‌دهد که او یک رئیس جمهور است و پاسخ ایشان، پاسخ متقابل است و شما هم باید تبریک می‌گفتی یا تشکر می‌کردی. یعنی حتی ایشان حواسش به نزاکت و پروتکل‌های دیپلماسی بود که رعایت شود.

تذکر رهبر انقلاب به ظریف؛ تند حرف بزن، ولی داد نزن
عراقچی با بیان اینکه چنین تذکری را هم رهبر انقلاب به آقای ظریف دادند، گفت: در خلال مذاکرات به گوش حضرت آقا رسیده بود که آقای ظریف با صدای بلند با وزیر امور خارجه آمریکا صحبت کرده؛ آنطور که من شنیدم ظاهرا ایشان فرموده بودند که تند حرف بزن، ولی داد نزن. به معنی اینکه قاطع و محکم صحبت کردن و روی مواضع پافشاری کردن، لزوماً داد و بیداد کردن نیست.

دیپلمات ارشد کشورمان بیان داشت: امام نقش زیادی در تربیت ما دیپلمات‌ها داشت؛ مقام معظم رهبری نیز حتی در جنبه‌های مختلفِ رعایت پروتکل‌های دیپلماتیک، همیشه ارشادات درستی دارند.

استقلال؛ میراث گرانبهای امام در سیاست خارجی
وی با بیان اینکه امام چندین میراث گرانبها و استوار در سیاست خارجی کشور بر جای گذاشتند، اظهار داشت: اولین و مهمترین آن‌ها استقلال، یا استقلال‌خواهی و مستقل ماندن است. برای اینکه حکومت شاه، حکومتی بود که استقلال واقعی را نداشت و تابع سیاست‌های آمریکا در منطقه و حتی در خدمت آن بود.

عراقچی افزود: امام به دنبال یک سیستم و سیاست خارجی بود که کاملًا مستقل و براساس منافع ملی کشور فکر کند و تصمیم بگیرد و از نهیب قدرت‌ها نترسد. استقلال واقعی آنجا است که شما وقتی منافعت اقتضا می‌کند، رو در روی ابرقدرت‌ها بایستی و بگویی نه. این شهامتی بود که امام به ما یاد داد و شجاعتی بود که در سیاست خارجی به کار گرفت.

زیرسلطه نرفتن یکی از اصول انقلاب ما است
وی ادامه داد: زیرسلطه نرفتن یکی از اصول انقلاب ما و اصول سیاست خارجی ما بوده و هنوز هم هست و هزینه زیادی هم برای آن داده‌ایم. این یعنی استقلال واقعی داشتن و خودمان برای خودمان تصمیم بگیریم. ممکن است تصمیم غلط هم بگیریم. من از همه تصمیماتی که گرفته شده دفاع نمی‌کنم، ولی حداقل این خودمان هستیم که تصمیم می‌گیریم.

مذاکرات هسته‌ای جلوه‌ای از زیربار سلطه غرب نرفتن ایران است
وی جریان مذاکرات هسته‌ای را مصداقی از زیر سلطه نرفتن جمهوری اسلامی دانست و گفت: این روز‌ها این بحث زیاد شده که برنامه هسته‌ای ما چه فایده‌ای داشت؟ ما وارد موضوع گفتگو‌های هسته‌ای شدیم به این دلیل که زیر تحمیل و سلطه غربی‌ها نرویم. آن‌ها حرف‌شان این بود که ما از برنامه هسته‌ای شما نگرانیم و باید متوقفش کنید.

عراقچی افزود: ما ایستادگی کردیم و این قدرت ما بود که زیر بار حرف زور آنان نرفتیم. نه اینکه فقط بخواهیم هسته‌ای را حفظ کنیم؛ البته که انرژی هسته‌ای خیلی مهم است و تکنولوژی بسیاری به کشور آورده، ولی شروع این مقابله از اینجا بود که آن‌ها می‎‌گفتند ما نگرانیم و نباید هسته‌ای داشته باشید.

سلاح هسته‌ای ما زیربار حرف زور نرفتن است
معاون سابق وزیر امور خارجه بیان داشت: به هرحال با صحبت‌هایی که با آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها داشتیم، همیشه می‌گفتند که این همه هزینه‌ای که دادید، این هیچ توجیهی ندارد جز اینکه شما دنبال سلاح هسته‌ای هستید. پاسخ ما هم همیشه این بود که ما نمی‌خواهیم زیر بار حرف زور شما برویم. ما که دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم و فتوا هم داریم که حرام است، ولی اینکه ما قدرت این را داریم که جلوی شما ۵ ـ ۶ ابر قدرت دنیا بایستیم و بگوییم نه، سلاح اتمی ما در اصل این است.

عضو سابق تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای در خصوص دشواری شرایط مذاکرات اظهار داشت: من همیشه آرزو می‌کردم‌ای کاش مذاکرات ما فیلمبرداری و به مردم نشان داده می‌شد تا ببینند که چگونه ما ایستادگی می‌کردیم. چرا که دیپلمات‌های آمریکایی کم کسانی نبودند. برای مثال ویلیام برنز بود که الان مدیر سی آی‌ای است؛ دیگری، همان خانم شرمن بود که در حال حاضر معاون وزیر خارجه است و نفر دیگرشان آقای جیک سالیوان بود که الان دبیر شورای عالی امنیت ملی آمریکا است.

وی افزود: این‌ها طرف مقابل ما بودند و ما واقعا با اعتماد به نفس مذاکره می‌کردیم. من این را از آموزش‌هایی می‌دانم که مکتب امام و رهبری به ما داد که در مقابل قدرت‌های بزرگ کم نیاوریم و بایستیم. به نظر من یکی از مولفه‌های قدرت جمهوری اسلامی، قدرت دیپلماسی آن است که نباید آن را دست کم بگیریم.

اصل نه شرقی نه غربی، یک مکتب است که باید حفظ شود
عراقچی، سومین میراث گرانبهای امام (ره) را اصل «نه شرقی، نه غربی» دانست و تصریح کرد: این مکتب را امام (ره) وارد سیاست خارجی ما کرد و استوار ماند و هنوز هم هست. ما به خاطر این هم هزینه‌های زیادی دادیم.

وی خاطرنشان کرد: البته در هر زمان و بنا به مصالح و مقتضیات، ممکن است با یک طرفی بیشتر و نزدیکتر کار کنیم و سیاست‌هایمان به هم نزدیکتر شود، ولی اینکه این منافع برای ما موجب وابستگی به آن قدرت شود، هیچ وقت مد نظر نبوده و نیست. ما باید بدانیم که روابط بین‌الملل براساس منافع است و هر کشوری بر اساس منافع خود با کشور‌های دیگر همکاری یا تقابل می‌کند و اتفاقاً دیپلماسی، هنرِ در راستا قرار دادن منافع خود با منافع دیگران است.

عراقچی تأکید کرد: اگر شما نتوانید منافع دیگران را در جهت منافع خودت قرار دهی، طبیعی است که آن‌ها به جایی بروند که منافع بیشتری دارند و هنر دیپلماسی اینجا خود را نشان می‌دهد. ما از این هنر در روابط بین شرق و غرب استفاده کردیم و می‌کنیم. ممکن است بعضی جا‌ها اشتباهاتی صورت گرفته باشد و یا زیادی به یک طرف نزدیک شده باشیم، ولی به نظر من این مکتب «نه شرقی نه غربی» به اندازه کافی در سیاست خارجی ما جا برای خود باز کرده و در همین مسیر هم باید ادامه دهیم.

گفتگو و تعامل با رقبای بین‌المللی به معنای دوستی نیست
دبیر شورای راهبردی وزارت امور خارجه در خصوص نوع رفتار‌های دیپلماتیک در مواجهات بین‌المللی با اشاره به این سخن حضرت امام (ره) که فرمودند «مراقب باشید با دشمن خود دوستی نکنید و او را به عنوان دوست اشتباه نگیرید، زیرا مسیر شما انحراف پیدا می‌کند»، اظهار داشت: دوستی کردن یک نوع خیانت است؛ اگر او را به دشمنی قبول دارید. منتها نکته‌ای که وجود دارد، این است که برخی از دوستان خودمان گفتگو و تعامل را با دوستی یکی می‌کنند. این‌ها برخی تاکتیک‌های مذاکراتی را فکر می‌کنند که علامت دوستی است که ممکن است بعضی جا‌ها باشد، ولی تشخیص این مصلحت با شخص دیپلمات نیست. دیپلمات‌ها تابع دستورالعمل هستند.

اصول و راهبرد سیاست خارجی جای دیگر تعیین می‌شود
وی افزود: اصول و راهبرد سیاست خارجی کشور جای دیگر تعیین و تاکتیک‌ها در داخل وزارت خارجه طراحی می‌شود و دیپلمات، وقتی در صحنه مذاکره دیپلماسی قرار می‌گیرد، عین دستورالعمل‌هایی که به او داده شده، موظف به اجرا است و اگر خلاف آن را اجرا کند، تخلف کرده و باید برگردد. یک تعبیر مشهوری است که می‌گوید در سیاست خارجی و روابط بین‌الملل اصلاً دوست و دشمن معنی ندارد؛ منافع معنا دارد.

امام، فلسطین را به عنصر جدایی‌ناپذیر سیاست خارجی ما تبدیل کرد
دیپلمات ارشد کشور موضوع فلسطین را اصل مهم دیگری خواند که توسط امام (ره) به سیاست خارجه کشور وارد شد و خاطرنشان کرد: موضوع قدس شریف و فلسطین در مرکز اصل دفاع از کیان اسلام و مسلمانان است و شامل تمام مسلمانان در سراسر جهان می‌شود.

وی افزود: امام این بحث را به یک عنصر جدایی‌ناپذیر از سیاست خارجی ما تبدیل کردند که هنوز هم هست. ما دفاع از فلسطین و فلسطینی‌ها و دفاع از اماکن مقدس اسلامی در بیت‌المقدس را همیشه بخش جدایی‌ناپذیر از سیاست خارجی خود دانسته‌ایم. یکی دیگر از ابتکارات حضرت امام (ره) طراحی روزی به نام روز قدس بود. روز قدس دقیقاً یک کار دیپلماسی عمومی است. انقلاب و جمهوری اسلامی بوده است که مسئله فلسطین را همچنان زنده نگهداشت.

دبیر شورای راهبردی روابط خارجی تصریح کرد: شما می‌بیند حرکت‌هایی که انجام شده مانند طرح ابراهیم، تلاشی است برای آنکه اسرائیل را در دید مسلمانان و کشور‌های عربی از تهدید خارج شود. این بلند نگری امام (ره) بود که این حرکات را می‌دیدند و لذا با یک ابتکار در حوزه دیپلماسی عمومی سراسر جهان اسلام، سعی کردند با معرفی روزی به نام روز قدس نگذارند موضوع فلسطین به آسانی فراموش شود.

مکتب امام، جبهه مقاومت را به بازیگر اصلی منطقه تبدیل کرده است
عراقچی، کار نهضتی یا ارتباط با نهضت‌های آزادی‌بخش را یکی دیگر از آرمان‌های امام خمینی (ره) نامید و گفت: یکی از ایده‌های امام و آرمان‌های انقلاب که جزو اولویت‌های سیاست خارجی هم قرار گرفت، ارتباط با نهضت‌های آزادی بخشی است که برای منافع مشروع می‌جنگند؛ مانند فلسطین یا لبنان وقتی که مورد اشغال واقع شد و ما همیشه از این نهضت‌ها حمایت کردیم.

وی با تأکید بر اینکه این نگاه امام، امروز جبهه مقاومت را به بازیگر اصلی در منطقه تبدیل کرده است، ادامه داد: این تفکر که برای مقابله با قدرت‌ها باید قوی شد، این یکی از آموزه‌های امام بود که ما در طول ۴۰ سال گذشته خیلی خوب فهمیدیم و در جهت آن حرکت کردیم. به نظر من یکی از تأکیدات عمده مقام معظم رهبری هم همیشه بر همین بوده است.

مشاور وزیر امور خارجه اظهار داشت: این یک واقعیت است که اگر ما الان از امنیت خودمان به مقدار زیادی مطمئن هستیم، به‌خاطر توان بازدارندگی است که در صنایع دفاعی ایجاد کردیم. من نمی‌گویم امنیت فقط از طریق صنایع دفاعی و تسلیحاتی تأمین می‌شود، اما اینکه هیچ همسایه‌ای یا قدرت‌های دیگر هم حتی فکر اینکه بتوانند به ایران حمله کنند را ندارند به دلیل قدرت ایران بازدارندگی و قدرت مقابله ایران است؛ این‌ها همه آموزه‌های امام و رهبری است که به خوبی عمل شده است.

گفتمان مقاومت، قدرت معنایی جمهوری اسلامی است
وی با بیان اینکه جبهه مقاومت در حوزه دیپلماسی، به ما قدرت حضور و بروز منطقه‌ای داده است، گفت: این یعنی اکنون ایران قدرتی است که می‌تواند در منطقه آرمان‌های خودش را دنبال کند و آرمان‌هایش خریدار دارد.

عراقچی اظهار داشت: معتقدم یکی از قدرت‌های جمهوری اسلامی، قدرت گفتمان‌سازی است که یک قدرت معنایی ماست. جبهه مقاومت به نظر من آن شاکله قدرتش، گفتمان مقاومت است که به دنبال خودش مسائل بعدی را هم می‌آورد و این قدرت معنایی جمهوری اسلامی است که در کنار قدرت‌های مادی و تسلیحاتی، حتی جلوتر از آن‌ها می‌تواند کار کند و باید مراقب باشیم این قدرت دچار ضعف نشود.

موشک یکی از مؤلفه‌های قدرت ما در مذاکرات بود
دبیر شورای راهبردی روابط خارجی با بیان اینکه آنچه آمریکا و سه کشور اروپایی و روسیه و چین به عنوان شش قدرت برتر دنیا و آلمان که بزرگترین قدرت دنیا است، را پای میز مذاکره با ایران نگه داشت، فقط قدرت دیپلمات‌ها نبود؛ بلکه قدرت جمهوری اسلامی ایران و مؤلفه‌های قدرت ما بود. چرا که دیپلمات به اتکای مولفه‌های قدرتی که پشت سرش قرار دارد، صحبت می‌کند.

تا ابد به خون شهدای هسته‌ای و موشکی مدیونیم
عراقچی، قدرت موشکی را یکی از مؤلفه‌های قدرت ایران خواند و تأکید کرد: موشک‌های ما بود که اجازه نمی‌داد هیچ کسی بتواند به تاسیسات هسته‌ای ما حمله کند. اگر قدرت علمی ما نبود، در مذاکرات هسته‌ای کسی نبود با ما مذاکره کند. ما به خون دانشمندان هسته‌ای و دانشمندان موشکی که ما را تقویت کردند، تا ابد مدیونیم.

اگر برمی‌گشتم به سال ۹۲ برخی تاکتیک‌های مذاکرات را تغییر می‌دادم
وی در پاسخ به این سوال که اگر به سال ۹۲ برگردید، باز هم همین مسیر را برای مذاکره انتخاب می‌کنید؟ گفت: بله؛ ولی شاید اگر برمی‌گشتم به آن دوران، بعضی از تاکتیک‌ها و سیاست‌ها را تغییر می‌دادم. ولی در کل تصمیمی که گرفته شد، یک تصمیم کاملاً هوشمندانه بود و نظام هم پشت آن بود و ما هم مسیر درستی را رفتیم. نتیجه‌ای هم که گرفتیم نتیجه قابل دفاعی است و کمااینکه هنوز هم از جهات مختلف به دنبال احیای همان نتیجه هستند.

درباره برجام سفسطه می‌کنند
عراقچی، نقد عده‌ای به شیوه تنظیم برجام و دست باز غربی‌ها برای خروج بدون هزینه از آن را سفسطه خواند و اظهار داشت: این یکی از سفسطه‌هایی است که راجع به برجام می‌کنند. مکانیزم حل اختلاف برجام در بند ۳۶ و ۳۷ است که اول باید به بند ۳۶ توجه کرد که برای ما و آن‌ها است و پاراگراف ۳۷ فقط برای آنهاست.

وی افزود: پاراگراف ۳۶ می‌گوید اگر ایران نسبت به اینکه طرف مقابل تعهدات خود را اجرا نمی‌کند، شکایت داشته باشد، به کمیسیون مشترک می‌رود و شکایت خود را طرح می‌کند و کمیسیون مشترک باید ظرف ۱۵ روز تشکیل شود و اگر آن کشور قانع نشد، کمیسیون مشترک در سطح وزرا تشکیل می‌شود و در آخر می‌گوید اگر آن کشور قانع نشد، می‌تواند تعهدات خود را به صورت کلی یا جزئی متوقف کند.

عراقچی گفت: این همان کاری است که ما کردیم و ما تمام تعهدات برجامی خود را بعد از خروج آمریکا متوقف کردیم. این ۵ گام دارد و بین هرگامی دو ماه فاصله بود. یعنی آن قسمت به صورت جزئی کار را گرفتیم، وقتی شکایت کردیم و قانع نشدیم، تعهدات خود را دو ماه دو ماه کم کردیم و سپس به نقطه‌ای رسیدیم که کاملاً تهعدات خود را کنار گذاشتیم. این درحالی است که طرف مقابل هنوز پاراگراف ۳۷ را در شورای امنیت اجرا نکرده است.

وی اظهار داشت: در مقابل نگرانی‌هایی که درباره تضمین اجرا شدن برجام وجود داشت، جمع‌بندی ما این بود که تضمین اجرای برجام، خود ما هستیم که باید ظرفیت بازگشت‌پذیری به برنامه هسته‌ای خود را حفظ کنیم. این در برجام ذکر شده و ما هم عمل کردیم.

ارشادات رهبر معظم انقلاب در طول مذاکرات قوت قلب ما بود
وی در خصوص اینکه در طول مذاکرات فشار‌های زیادی تحمیل می‌شد، گفت: البته انگیزه‌های ما خیلی بالا بود، اما قوت قلب را اول خود مقام معظم رهبری می‌دادند که ارشادات و راهنمایی زیادی داشتند، ولی همیشه مدافع هم بودند. یعنی هر موقع که می‌دیدند که خیلی ما را دارند کتک می‌زدند، می‌گفتند این‌ها فرزندان غیور و شجاع ما هستند.

عراقچی در ادامه به پیوستگی و همفکری با سردار شهید حاج قاسم سلیمانی در جریان مذاکرات اشاره کرد و بیان داشت: آقای ظریف با سردار سلیمانی هر هفته جلسه داشتند. البته زمانی که هر دو تهران بودند، سه‌شنبه‌ها ساعت شش و نیم صبح جلسه داشتند که بنده هم در یکی دو تا از آن‌ها شرکت داشتم. در جلسات دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی، تقریباً هفته‌ای یکی دو بار بنده و آقای ظریف بیشتر، شرکت داشتیم. ایشان خیلی محبت داشت و همیشه نقطه نظراتی داشتند و بیان می‌کردند.

ظریف در بحث رابطه میدان و دیپلماسی علیه حاج قاسم صحبت نکرده بود
دیپلمات ارشد کشورمان در خصوص فیلم منتشر شده از محمدجواد ظریف در خصوص رابطه دیپلماسی و میدان و اثرات منفی آن فیلم در جامعه، بیان داشت: من حس نمی‌کنم ایشان علیه حاج قاسم صحبت کرده باشد. صحبت‌های ایشان بحث «میدان و دیپلماسی» بود که در صحنه سیاسی کشور، یک بحث بسیار جدی است. حتی مقام معظم رهبری هم به آن ورود کردند و توضیح دادند که بحث کارشناسی است و در همه دنیا هم هست.

وی افزود: ما یک میدان داریم و یک دیپلماسی؛ که دیپلماسی معمولاً نتایج میدان را در صحنه خارجی نقد می‌کند یعنی تا در میدان چیزی نباشد، دیپلماسی عاجز است. همه کسانی که در میدان کار می‌کنند میدانی هستند و در اصل کار را آنان انجام می‌دهند و ثمره کار آنهاست که تبدیل می‌شود به امنیت ملی و حیثیت ملی.

دفاع محکم ظریف از سپاه در مذاکرات برجام
عراقچی با بیان اینکه من می‌دانم که آقای ظریف ارادتش به حاج قاسم واقعی و وصف ناپذیر بود، گفت: این را خود آقای ظریف برای من تعریف کردند که حدود دو سال پیش از شهادت سردار، در جلسه‌ای در دبیرخانه شورای عالی، می‌گفت خیلی بحث جدی شد و بین من و حاج قاسم مقداری تندی شد و احساس کردم حاج قاسم از من ناراحت شده است. همان جا بلند شدم و از پشت صندلی ایشان را بغل کردم و او را بوسیدم.

وی گفت: من سال‌ها با آقای ظریف کار کرده‌ام و او را می‌شناسم؛ عشق و علاقه او به کشور، به انقلاب، حاج قاسم، مردم و به سپاه بیش از این است. خدا را شاهد می‌گیرم دفاعی که آقای ظریف از سپاه کرده است در مذاکرات برجام و تحریم‌های سپاه کسی نکرده است؛ در بحث تحریم‌های سپاه. ایشان زبان گویا و بُرایی در سیاست خارجه دارد. از آن سو وقتی آقای ظریف سر مسأله آقای بشار اسد استعفا داد، حاج قاسم به خانه ایشان رفت و از ایشان دلجویی کرد و ایشان را برگرداند.

هشدار نسبت به اجرای پروژه خطرناک ایران‌هراسی در دنیا
عراقچی با اشاره به اغتشاشات اخیر، با بیان اینکه علی‌رغم نگرانی درباره وضعیت کلی کشور، معتقدم که می‌توانیم هوشمندانه از این فضا عبور کنیم، نسبت به اجرای پروژه بدنام‌سازی، امنیتی سازی و مشروعیت‌زدایی از جمهوری اسلامی در دنیا هشدار داد و گفت: این بسیار خطرناک است. خطرناک به این معنا که منافع ما را تحت تاثیر قرار می‌دهد و ما باید مراقبت کنیم.

مشاور وزیر امور خارجه با تأکید بر اینکه دست صهیونیست‌ها در پشت این قضایا قرار دارد، بیان داشت: آن‌ها در تلاشند که ایران را به عنوان یک تهدید و یک نظام غیرقابل قبول معرفی کنند. این اثرات خود را در روابط خارجی ما می‌گذارد و باعث کاهش همکاری‌های ما با کشور‌های دیگر می‌شود؛ یعنی فضایی را به وجود می‌آورند که کشور‌ها برای همکاری با ایران تردید پیدا کنند.

وی افزود: ما نباید اجازه دهیم این فضا بیشتر از این شکل بگیرد و در جهت کاهش این فضا حرکت کنیم؛ این هم به دیپلماسی نیاز دارد و هم به اتخاذ یک سری سیاست‌های درست؛ و هم سیاست دیپلماسی رسانه‌ای و هم دیپلماسی عمومی می‌خواهد. به هرحال نباید اجازه دهیم اینطور مرتب علیه ما تظاهرات شود و مرتب پیام‌هایی داده شود. علی‌رغم اینکه معتقدم جمهوری اسلامی قوی‌تر از اینهاست و بیدی نیست که با این باد‌ها بلرزد، ولی به هرحال نباید اجازه دهیم هزینه‌های آن بیشتر شود.

آمریکا در قضیه برجام، هواپیمای اوکراینی یا پهپاد‌ها را بستر فشار‌های بعدی به ایران دانست و گفت: من نمی‌گویم جلوی این فشار‌ها کم می‌آوریم. اما چرا باید اجازه دهیم هزینه ایجاد شده و فشار به جمهوری اسلامی و مردم بیشتر شود. باید با آن مقابله کنیم و مستلزم این است که هم در دیپلماسی، هم در کار فرهنگی و هم در سیاست داخلی تدابیری را اتخاذ کنیم و نگذاریم چهره جمهوری اسلامی را مدخوش و بدنام کنند.

معاون سابق حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه، سفر مسئولان چین و کره جنوبی به کشور‌های حاشیه خلیج فارس را در همین پازل خواند و گفت: این در پازل منافع ملی هرکشوری تعریف می‌شود، اما در این فضا امکان مانور بهتری پیدا می‌کند. وقتی شما منافع خود را جای دیگر ببینی، فضا که تخریب باشد، راحت‌تر می‌توانی از این کار‌ها کنید. دوستان ما در وزارت امور خارجه این امر مهم را برعهده دارند و باید اجازه دهیم در آرامش این شرایط سخت و مهم را با آن مقابله کنند و بگذرانند.

وی به فعالیت‌های شورای راهبردی وزارت امور خارجه نیز اشاره کرد و گفت: شورای راهبردی روابط خارجی به سهم خود آنچه که باید انجام دهد را انجام می‌دهد. شورای راهبردی یک بازوی مشورتی برای مقام معظم رهبری است و در موضوعات سیاست خارجی که جنبه راهبردی دارد. یعنی ما وارد هر موضوعی نمی‌شویم. آن‌هایی که جنبه راهبردی دارد و خب جلساتی برگزار می‌شود و اعضای محترم شورا که توسط خود مقام معظم رهبری تعیین شدند و جلساتی و کمیسیون‌هایی را تشکیل می‌دهند و کارشناسانی را دعوت می‌کنند و موضوعات با اولویت انتخاب می‌شود و جمع‌بندی آن به صورت پیشنهاد یا راهکار‌های پیشنهادی خدمت مقام معظم رهبری ارائه می‌شود.

نظر عراقچی درباره از سرگیری مذاکرات برجام
عراقچی در خصوص احتمال اقدام ایران برای خروج از ام پی تی بیان داشت: در دیپلماسی نباید خیلی سراغ گزینه‌هایی رفت که هنوز موعد آن نشده است. الان در سیاست خارجی، میدان کار هنوز به اندازه‌ای بسته نشده که سناریو‌های خیلی خاصی را در نظر داشته باشیم. به نظر من هنوز گزینه‌های بهتری وجود دارد.

عضو سابق تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای کشورمان درباره احتمال بازگشت طرفین به مذاکرات به گفتگو‌های برجامی نیز ابراز امیدواری کرد و گفت: به عنوان یک دیپلمات معتقدم که باید امیدواری را همیشه حفظ کرد.

به آینده جمهوری اسلامی امیدوارم
مشاور وزیر امور خارجه با بیان اینکه به آینده جمهوری اسلامی امیدوارم، خاطرنشان کرد: نمی‌گویم شرایط خوب است، چون بالاخره برای مردم مشکلاتی وجود دارد. ولی من امیدوارم؛ هم به لطف و عنایت الهی؛ چون بالاخره این نظام محصول خون شهدا و محصول زحمات صادقانه بسیاری است. خداوند مراقبت می‌کند و در زمان خودش راه‌هایی را باز می‌کند. فقط ما باید لایق این عنایت خداوند بشویم و آن را در خود حفظ کنیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۱ ۰۱ اسفند ۱۴۰۱
ایرانی جسور است و از هیچ چیز نمی ترسد مرگ بر دشمنان ایران وایرانی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۴۸ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱
لعنت بر خائنین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۹ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱
مرگ بر آمریکا
Iran (Islamic Republic of)
محمدعلی
۱۸:۳۸ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱
متاسفانه باید حقیقت را پذیرفت.این اصلاح طلبا رو نگاه کنید،هروقت دولت دست این افراد بوده،یا تهدید شدیم یا تحریم شدیم و همش به خاطر ضعف نشون دادن جلوی بیگانگانه.یه اصل کلی وجود داره که اگه ضعیف باشی،تو سرت میزنن. اصلاح طلبا دقیقا اینو اجرا کردن.و همیشه ادعای عقل کلی میکنن درحالی که متقلب هستن و برنامه هاشون رو با فریبکاری و ریاکاری پیش میبرن.دشمن اصلی ایران،این موجودات هستن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۶ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱
مگه تا حالا با قدرت همین مردم به اینجا نرسیده ایم؟ پس باز هم ادامه می دهیم و دشمن را شکست خواهیم داد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۳۵ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱
دو روز دیگه وقتی بازنشسته شد و یا اینکه پست شو تحویل داد مثل مابقی مسئولان اعتراف میکنه که باید با امریکا و غرب مذاکره و مشکلاتمون رو حل می کردیم.....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۳ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱
خدا بخیر کنہ
باز شروع شد
اگر حرف گوش میدادید و از موضع بالا مذاکرہ میکردید و تو اون سالھا راکتورھا رو سیمان پر نمیکردید و سانتیفیوژھا رو انبار نمیکردید
ھمہ تعھدات بہ خیال برداشتن تحریم انجام دادیدو گول لبخندشون خوردید اونم کہ ترامپ دیوانہ و احمق برجام نافرجام پارہ کرد
ھر چی امثال شھید حاج قاسم بھتون گفت و شماھا فکر کردید علامہ دھرید بہ ھیچ کس گوش ندادید
ھر چی گفتن اونا بد عھد ھستن بزارید اول اونا بہ تعھدشون عمل کنن گوش ندادید و زود دویدید راکتورھا رو تعطیل کردید و کارھایی کہ نباید میکردید
الان این وضع نبود کہ ھم تحریم کنن ھم طلبکار باشن
این برجام نافرجام ھمون سالھا سکتہ زد و مرد
الانم با لاشہ اش فقط دارن بازیتون میدن کہ پای موشک و پھباد و ادوات نظامی رو وسط بکشن
برای ھمین میگم خدا بخیر کنہ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۱ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱
آره با دلار ۵۰ تومنی و سکه ۳۰ تومنی و پیاز ۴۸ تومنی اصلا نمی لرزیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۶ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱
تنها راه حفظ نظام رضایت مردم هست
اگه مردم کنار و حامی نظام باشن دشمن هیچ کاری نمیتونه بکنه
ولی متاسفانه با انواع نا کارآمدی ها دارن نارضایتی ها رو افزایش میدن
یکیش بورس .... دارایکم و پالایش که 3 ساله همه ی مردم رو به دولت و نظام بی اعتماد کرده
یکی قیمت دلار و سکه و طلا که تو چند ماه دو برابر شدن
قیمت خوراک و پوشاک و حقوق کارگری
اگه بخوان میتونن ... مساله اینجاست که میخوان؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۷ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱
زمان پخش فایل صوتی ظریف سکوت کردی حالا چی شده مامور تطهر شدید
Iran (Islamic Republic of)
ا
۱۸:۰۲ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱
مدیریت نظام سلطه شیطانیست هر چند پر هیاهو و سرو صداست اما هیچ غلطی نمی کنند البته در داخل هم مسئولان و ملت باید بسیار مراقب باشند و بهانه دست شیاطین داخلی و خارجی ندهند و به اقتدار ملی بیفزایند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۱ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱
تقصیر خودتونه که با همه دنیا میجنگید.
پدر ملت بدبخت رو درآوردید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۵ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱
شما که با مذاکرات برجامیتان در زمان دولت روحانی زخم بدی به ایران زدید
Iran (Islamic Republic of)
رسول
۱۷:۴۴ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱
فکر کنم این ها تحمل نظر مخالف خود را ندارند که هنوز زمانی نگذشته دارند از ایده هایی که ۸ سال مملکت رو به سخره گرفت دفاع میکنند.
Iran (Islamic Republic of)
رسول
۱۷:۴۴ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱
فکر کنم این ها تحمل نظر مخالف خود را ندارند که هنوز زمانی نگذشته دارند از ایده هایی که ۸ سال مملکت رو به سخره گرفت دفاع میکنند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۵ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱
اگر وضع خطرناکه میخواهید موشکها را هم تحویل آمریکا بدهیم .امر دیگری نیست.
البته شماها دنبال برجام دو و سه بودید.
این وضعیت خطرناک مربوط به برجام شما بود که با نهایت امتیاز دادن و اعتماد به غرب بسته شد تا ترامپ بدون دادن هیچ هزینه ای از آن خارج شود و ما مجبور باشیم هنوز در آن بمانیم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۲ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱
وقتی دلار ۴۹ هزار شده دیگه طرح اجرا شده شما فقط بلدید حرف بزنید بید به لرزه افتاده شما خودتان را به خواب زدید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۱۰ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱
[گر ظریف و وطن فروشانی همچون او این ایده ها رو ندن اونا از بیرون نمیتونن کاری کنند
درود بر ایران قوی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۷ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱
ایران هراسی هههههه... یه امارات فسقلی رو درنظر بگیرید چقدرتو کشورهای دیگه دخالت کرده.. جاسوسی در عمان.. همدستی باعربستان در تحریم قطر.. دخالت درانقلاب مصر.. دخالت در جنگ لیبی.. دخالت در جنگ یمن دخالت در بحرین.. دخالت در تونس.. اونوقت میشینن میگن ایران تو کشورهای دیگه دخالت میکنه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۷ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱
فتنه شان با رمز دروغ در انتخابات سال 88 آشوب ها و اغتشاشات در آنزمان کلید خورد که نگو این فشار برنامه ریزی شده خودش شروع ماجراییست برای تشویق و همراه کردن کشورها در صدور قطعنامه تحریم های شدیدتر علیه مان در سازمان ملل و هم ظهور داعش که تا سالها درگیر کشمکش برای خلاصی از چاله های آنها بودیم ! حالا نیز دو کشوری که جاده صاف کن غرب (داعش) را زمینگیر کرده اند شدیدا مورد عضب دول غربی اند و با دسیسه های کوچک و بزرگ و رسانه ایی آنها دست و پنجه نرم میکنن !!! تنها راه آینده درس گرفتن از تاریخ کنار گذاشتن تعارفات و خواندن دست دشمن است !
Iran (Islamic Republic of)
ایران من
۱۶:۳۴ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱
شما و روحانی برای ایران از هر چیز خطرناک‌تر هستید...یادت نرفته یکی از مشاوران شما در بحث هسته ایی جاسوس بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۱ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱
اوضاع خیته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۶ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱
چطور فهمیدی؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۰ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱
اروپایی ها های بی تمدن هنوز مردم نژاد کوروش را نشناخته اند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۱ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱
والا اینی که ما میبینیم همش سنگ عربها رو به سینه میزنن و خبری از کوروش نیست
لبنان یمن عراق سوریه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۰ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱
بشین کم هارت و هورت کن و خودتو فریب بده، مثلاً نژاد کورش چیکارمیتونن بکنن؟ اتفاقا خب شناختن که این همه تو سرمون میزنن
Iran (Islamic Republic of)
مریم
۱۶:۰۸ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱
چه حرفها ما مشروعیت کشور ونظام رو از کسی طلب نکردیم حالا انها نظر دهند ما از خدا مشروعیت وعزت خواستیم بهمون داد چرا مطرح میکنید مگه ما امریکا واسراییل ووطن فروشیم از کسی عزت ومشروعیت بخواهیم هر غلطی میخواستن تا الان کردن وبازم بکنند هر چه تا الان واق واق کردن ومیکنند بکنند مهم نبست تا قیامت میکنند خوب پس مطرح کردنش توهین به جمهوری اسلامی ایرانه چون خدا بهمون عزت داد پس کسی نمیتونه پس بگیره جز خودش مگر اینکه عزت رو از غربیها بخواهید بحث ان جداست
ما میگیم حسبی الله فقط تنها نگهبانی او برایمان کافی است شما هم همین رو بگید طبق قران والسلام
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۳۳ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱
میشه از خدا بخوای دلار رو 1000 تومن بکنه عزتمون چند برابر بشه؟
الان دلار 48300
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۳ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱
لطفاً وقتی از سیاست چیزی نمیدونی نظر ندی سنگینتری، لطفاً شعارهای بی سر و ته ندهید، اتفاقا عراقچی داره درست میگه، جمعیتی نزدیک ده میلیون ایرانی خارج از کشور دارن زندگی میکنند ،وقتی اکثریت علیه کشور بشن شما دیگه هیچ وجهه سیاسی تو دنیا نداری،نمیشه که ده میلیون مخالف داشته باشید ، لطفاً در کنار ظرف شستن کمی هم تفکر کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۱ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱
این پروژه خطرناک دست پخت شماها در دوره صدارتتان هست.که حالا ظهور پیدا کرده است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۵۳ ۰۱ اسفند ۱۴۰۱
حتی اگر حق با شما باشد اما حالا زمان اتهام زنی و دو دستگی و تفرقه نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۷ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱
تو یکی نظر نده عامو
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۰ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱
وضع موجود همه زیر سر شماست.بیچاره ها .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۵۳ ۰۱ اسفند ۱۴۰۱
حتی اگر حق با شما باشد اما حالا زمان اتهام زنی و دو دستگی و تفرقه نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۴ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱
ایران باید مواظب شما و امثالهم باشد .
Iran (Islamic Republic of)
محمود
۱۸:۳۸ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱
تا کی سرتون رو میکنید زیر برف.دوسال هست همه ارکان نظام دستتونه.چیکار کردین؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۵۳ ۰۱ اسفند ۱۴۰۱
حتی اگر حق با شما باشد اما حالا زمان اتهام زنی و دو دستگی و تفرقه نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۰ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱
توهم توهم توهمت مبارک
مبارک مبارک توهمت مبارک
بیا شمع ها رو فوت کن
تا صد سال توهم داشته باشی
لطفا با ریتم بخونید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۷ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱
هرچی باشه از بازگشت دوباره شیخ کلیدساز بدتر نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۰ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱
خوش نام رو میشه بدنام کرد . شما خوش نام هستید اما بی عمل.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۷ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱
مردم حاکم جامعه هستند و دولت منتخب مردم و منتخب روز (بروزرسانی) مردم هستند در تظاهرات مردم مسئله حجاب و مسئله اقتصاد و عدالت اجتماعی و اقتصادی و مراعات نکردن قانون برخی دستگاهها بود جنابعالی آقای عراقچی محترم حتی کمی از خواسته های نامشروع و مشروع مردم صحبت نکردید وقتی دولت ما خوب هست مردم دوست دارند پایدار بماند ما انقلاب کردیم...
Iran (Islamic Republic of)
فلفل
۱۴:۲۹ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱
به به ! جناب عراقچی!
شما و جناب ظریف معتقد بودید برجام به نحوی است که ترامپ و آمریکا نمی‌توانند از آن خارج شوند و خللی به آن وارد کنند.رفیقتان که امضای کری را تضمین می‌دانستند!!!!!
سخنرانی شما در این مورد هست.
پس بهتر است تا فراموشی کامل آن توسط مردم، سکوت کنید!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۱ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱
سیاست لحظه به لحظه متغیر است اگر سودی بحال سیاست گزار نداشته باشد اما شما مثل دین و مذهب آن را ثابت کردید و انگشت نما شدید بدبختی اینجاست که اگر ذره‌ای منفعت در اون سیاست پیدا شد مال خودتون و زن و بچه ها تونه وضرر و زیانش متوجه ملت ایران می‌شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۶ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱
عراقچی از اعمال روحانی وظریف است خیانتی که اینها به کشور کردن از یاد وخاطره ایرانیها هرگز پاک نمیشه همه میدانن چه بلایی به سر کشور اوردن اینها عوص اینکه پشت میز محاکمه بایستن الان بازم در ارکان دولتی ونظام هستن وبا بی شرمی از ظریف وسیاستهای غربزده اشون دارن دفاع میکنن هرگز نمیتونستن ونمیشه حاج قاسم را کنار ظریف قرار داد یکی وطن دوست وشریف یکی خائن وبیشرف اگه کشور بخواد به تعالی وجایگاه بالا برسه باید اینها را از سیاست ونظام دور بریزن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۰ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱
فقط خدا کنه چینی ها دوران روحانی را نادید بگیرند و بر گردن برای سرمایه گذاری در ایران درخواست ما از مجلس تصویب قرارداد 25 ساله هست که چین را از تردید در بیاورد ما در برجام کلی امتیاز به آمریکایی ها دادیم ولی درنهایت ثابت شد حرف رهبری درست بوده نه راه روحانی و ظریف و فریدون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۶ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱
شما؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۴ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱
مراقبیم، فقط شما برید گمشید همه چیز عالی میشه
یاعلی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۲ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱
حاجی جمهوری اسلامی رو شما مسئولین به فناش دادید نه ما مردم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۹ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱
واقعا مردم در حال بمباران خبری هستن از طرف غربی ها و اصلاح طلبان که سفر چین جناب رئیسی بیشترین نمادین بوده و چین حاضر نیست بخاطر ایران در مقابل آمریکا قرار بگیره مگر اینکه ایران مشکلش رو با آمریکا حل کنه همان سیاستی که روحانی و مرحوم رفسنجانی دنبالش بود بنظر شما چرا بازار واکنش مثبت به سفر چین نداد؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۵ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱
درد نداری که
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۵ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱
باور کن الان تو یه نقشه ای/داری طرد شدی میخای خودتو پیش کنی/
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۷ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱
تا ایران وایرانی هست نه شرقی نه غربی جمهوری اسلامی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۷ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱
تا ایران وایرانی هست نه شرقی نه غربی جمهوری اسلامی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۸ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱
هلوهای برجام کجاست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۱ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱
غرور = نابودی
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۱۱:۳۳ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱
کیه که قدر شما دوتا قهرمان دیپلماسی...ظریف و عراقچی رو بدونه...که چطور چهره بین المللی ایران رو بهبود بخشیدید.
یاد باد آن روزگاران
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۹ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱
تو شرایطی که غرب دنبال از بین بردن استقلال سایر کشورهاست، بهترین راه اتحاد کشورهای شرقی و مستقل است. و بدترینش پناه بردن زیر فرهنگ فاسد غرب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۸ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱
برای وی عراقچی عضو شورای راهبردی هست!!!!؟؟؟
اگر آدم خوبی بود برجام ننگین رو انجام نمیداد..این اقا باید جوابگوی بی تدبیری هاش باشه..قوه قضاییه چرا اینارو محاکمه نمیکنه!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۵ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱
جالبه بود مگر ایشان هنوز سمت دارند؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۶ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱
حکومتی که بدون همه پرسی به تار موی زنان گیر میده مانند حکومت داعش و طالبان گشت ارشاد میذاره همین براش اتفاق میوفته هم از داخل میخوره هم از خارج
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۵ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱
خود شما هم زمان مسئولیت خودتون به عنوان مذاکره کننده ارشد از مواضع رهبری در مورد برجام خوب دفاع نکردی مخصوصا زمانی که با وندی شرمن سر یه میز بودی اون به شما و امثال شما حیله زد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۴ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱
شاه هم همینا رو میگفت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۳ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱
8 سال صرف یک برجام نا فرجام شد ولی از کارهای بسیار بسیار مهم مملکت غافل شدید .8 سال صرفا دولت روحانی چشم دوخت به دست غربیها و دیگر هیچ ....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۶ ۳۰ بهمن ۱۴۰۱
چرت و پرت فقط...تو امثال تو بانی وضع موجود ین. خائنین
آخرین اخبار