حسن لاسجردی درباره تاثیرات توافقات ایران با کشورهای عربی منطقه به ویژه عربستان بر رژیم صهیونیستی گفت: درباره رژیم صهیونیستی به طور مشخص دو نگاه وجود دارد. بسیاری معتقد هستند که روابط ایران و عربستان به جهت موضوعاتی که شامل میشود میتواند به تعدیل مواضع دو طرف بیانجامد یعنی به نوعی میتوان گفت در این باره دو دیدگاه خوشبینانه و بدبینانه وجود دارد.
او افزود:به دلیل آن که موضوع عادی سازی رابطه اسرائیل با کشورهای عربی پروژه بلند مدت است و عربستان در این پروژه نقش دارد. ورود سعودیها به هر متغیر دیگری مثل رابطه با ایران میتواند مواضع کشور ما را معتدل کند. این نگاه بدبینانه است. نگاه خوشبینانه آن است که کشورهای عربی همیشه یک واگرایی و فاصله نسبت به صهیونیستها داشتند و هر گونه همگرایی در داخل جهان اسلام میتواند یکواگرایی نسبت به اسراییل ایجاد کند مانند، صادر نشدن ویزای هیئت صهیونیستی در عربستان.
وی افزود:بهنظر میرسد با توجه به آن چیزی که از داخل هیئت حاکم بر عربستان دیده میشود و تغییر و تحولاتی که در دستور کار بن سلمان شکل گرفته و رویکردهای او، نگاه من به موضع اول نزدیکتر است و یعنی آنها میخواهند از طریق ارتقای روابط با ایران به نوعی زمینه فاصله گرفتن کشور ما از نگاهها و سیاستهای ما بر علیه اسراییل و تعدیل آن باشند به بیان دیگر عربستان نقش تعدیل کننده و یا متعادل کننده نگاه ما به موضوع اسراییل را خواهد داشت.
وی درباره تاثیرات توافقات اخیر بر بحران یمن گفت:این توافقات در موضوع یمن اثر میگذارد و به آن علت است که تسهیل روابط ایران و عربستان در منطقه بسیار مهم است و کسی نمیتواند عنوان کند که این توافق بی تاثیر است. برخی میگویند که موضوع جنگ یمن و عملیات نظامی علیه حوثیها نگاه پر رنگ عربستان به بحث تفکر انقلابی شیعی است و اگر آن را بپذیریم که به نظر من نگاه درستی است به طور حتم مناسبتها سیاسی مورد نظر با عربستان میتواند سایه مناسبی روی موضوع جنگ یمن داشته باشد.