یک استاد حوزه گفت: کسانی که ملزم به رعایت دستورات شریعت هستند عاقبت به خیر خواهند شد، در واقع حسن عاقب برای اهل تقواست.

حجت‌الاسلام والمسلمین منصوریان دامغانی استاد حوزه، در تفسیر آیه ۸۳ سوره مبارکه قصص «تلْکَ الدَّارُ الْآخِرَةُ نَجْعَلُهَا لِلَّذِینَ لَا یُرِیدُونَ عُلُوًّا فِی الْأَرْضِ وَلَا فَسَادًا وَالْعَاقِبَةُ لِلْمُتَّقِینَ» اظهار کرد: خداوند متعال در این آیه می‌فرماید «این سرای آخرت را تنها برای کسانی قرار می‏‌دهیم که اراده برتری‌جویی در زمین و فساد را ندارند، و عاقبت نیک برای پرهیزکاران است».


بیشتربخوانید


وی با بیان اینکه چند نکته در این آیه وجود دارد، ادامه داد: نکته اول: آنچه در شرع مقدس به عنوان واجبات و محرمات مطرح است، اراده الهی است. در اصل خداوند اراده کرده است که این دستورات برای ما مطرح بشود، گا‌ها شنیده می‌شود که برخی می‌گویند این علمای اسلام هستند که در مورد دستورات خدا آسان یا سخت می‌گیرند در حالی که خداوند اراده کرده است. پس آنچه در مورد دستورات شریعت است و علمای اسلام به آن استنباط می‌کنند، اراده حق تعالی است.

حجت‌الاسلام والمسلمین منصوریان دامغانی اظهار کرد: نکته دومی که در این آیه باید به آن اشاره کرد این است که از مهم‌ترین شرایط رسیدن به سرای آخرت (بهشت) عدم برتری‌جویی و عدم فساد افراد در دنیا است. به عبارتی دیگر افراد به دنبال مطرح شدن و بالاتر رفتن نسبت به دیگران نباشند.

وی افزود: البته ممکن است در دنیا برخی افراد یک برتری ظاهری نسبت به دیگران برایشان به وجود بیاید، اما در نفس و حالات درونی آن‌ها این امر وجود نداشته باشد و هیچ فسادی را اراده نکنند.

این استاد حوزه با اشاره به نکته سوم در این آیه یعنی اینکه حسن عاقب برای اهل تقوا است، خاطرنشان کرد: کسانی که ملزم به رعایت دستورات شریعت هستند؛ عاقبت به خیر خواهند شد.

منبع: ایسنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.