حسینی گفت: اعطای مجوز ترک تشریفات قانونی مسیر را برای مدیران باز می‌کند تا بتوانند از تولیدات بار اولی شرکت‌های دانش بنیان استفاده کنند.

سید کریم حسینی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره تاثیر سیاست تولید بار اول در خودکفایی در زمینه تجهیزات راهبردی صنعتی گفت: ما در قبال شرکت‌های دانش بنیان مسیر مشخصی داریم، از این باب که توصیه‌های مقام معظم رهبری و همچنین سیاست گذاری دولت بر حمایت از شرکت‌های دانش بنیان قراردارد و مجلس هم قانون جهش تولید دانش بنیان را در این راستا تصویب کرده است لذا باید به این شرکت‌ها و تولیدات آن‌ها توجه جدی کرد.

وی افزود: سیاست تولید بار اول چند سال است که در کشور اجرا می‌شود و تمام این مسائل در راستای تقویت شرکت‌های دانش بنیان و حمایت از محصولات این شرکت‌ها است.

حسینی بیان کرد: توجه به محصولات شرکت‌های دانش بنیان یک اصل است. درباره شرکت‌های دانش بنیان تاکید تمام دست اندرکاران و به خصوص دولت و مجلس این است که هدف اول و اولویتمان استفاده و به کار انداختن محصولات تولیدی شرکت‌های دانش بنیان به ویژه در حوزه صنعتی باشد.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اقداماتی که شرکت‌های دانش بنیان می‌توانند انجام دهند قطعا باعث کاهش واردات محصولات و تکنولوژی خارجی می‌شود و زمینه استفاده از تکنولوژی محصولات دانش بنیان تولید بار اول را فراهم می‌کند.

وی با بیان اینکه در جا‌هایی که شرکت‌های دانش بنیان ورود کرده‌اند نتایج خوبی به دست آمده است، اظهار کرد: قطعا سیاست ما حمایت از محصولات این شرکت‌ها و اجرای سیاست تولید بار اول و قانون جهش تولید دانش بنیان است.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در ادامه در پاسخ به این سوال که آیا سیاست تولید بار اول می‌تواند ما را به سمت بومی سازی تجهیزات راهبردی صنعتی پیش ببرد؟ بیان کرد: در حوزه‌هایی که در این چند سال به سمت استفاده از محصولات شرکت‌های دانش بنیان حرکت کرده‌ایم، به نتایج موفقیت آمیزی دست پیدا کردیم و قطعا در سایر حوزه‌ها هم با اجرایی سازی این سیاست می‌توانیم به سمت بومی سازی تجهیزات راهبردی صنعتی پیش برویم.

حسینی در ادامه افزود: اعطای مجوز ترک تشریفات قانونی، مسیر را برای مدیران باز می‌کند تا بتوانند از تولیدات بار اولی شرکت‌های دانش بنیان استفاده کنند. با توجه به اینکه ترک تشریفات در تمام قرارداد‌ها محدودیت‌هایی دارد، وقتی این مجوز برای آن‌ها در قانون در نظر گرفته شود، با باز شدن دست مدیران برای خرید این تجهیزات راهبردی صنعتی، به مرور زمان تجهیزات بومی شده و از شدت استفاده از کالا‌های خارجی وارداتی کاسته می‌شود.

نماینده مردم شهرهای اهواز و باوی در مجلس ادامه داد: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری می‌تواند نقش یک نهاد رگلاتور را بین صنایع و شرکت‌های دانش بنیان ایفا کند به این صورت که نیاز‌های صنایع را احصا و توانمندی‌های شرکت‌های دانش بنیان را نیز استخراج کند تا به این ترتیب بین آن‌ها ارتباط برقرار شود.

وی اظهار کرد: بر اساس سیاست تولید بار اول جایگاه هماهنگ کننده و مسئول پشتیبانی و هماهنگی لازم برای استفاده از محصولات شرکت‌های دانش بنیان به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری سپرده شده است.

حسینی درباره دلیل استنکاف مسئولان برخی ارگان‌های دولتی از اجرای سیاست تولید بار اول و استفاده نکردن از محصولات این شرکت‌ها و طی کردن مسیر تاریخی واردات گفت: همیشه در هر فرایندی که برای پیشبرد اقدامات کشور برداشته می‌شود مدیرانی در سیستم وجود دارند که مقاومت‌ می‌کنند چرا که ناآشنایی و نداشتن علم کافی باعث می‌شود که به این درک نرسند که بایستی زمینه را برای رشد شرکت‌های دانش بنیان فراهم کنند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۵ ۱۴ فروردين ۱۴۰۲
نباید تکنولوژی و دستاوردهای دانش بنیان مون بصورت رایگان ب سرمایه گذاران خارجی تحویل داده شه فقط بخاطر سرمایه گذاری

اینها سرمایه ملی مون هس
آخرین اخبار