فرشید سنجری جانشین فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه با بیان اینکه همه ساله از اوایل خرداد تا اوایل آبان شاهد وقوع حریق در عرصههای منابع طبیعی استان هستیم، گفت : امسال با توجه به بارندگیهای خوب بهاره و ادامه دار بودن این بارشها پوشش مرتعی خیلی خوبی در استان داریم که این موضوع احتمال وقوع حریق در عرصههای منابع طبیعی استان را بالا خواهد برد، لذا از همین الان در حال آماده شدن برای مقابله با حریق در منابع طبیعی استان هستیم.
سنجری با اشاره به تدارک اقدامات پیشگیرانه برای مقابله با وقوع حریق در عرصههای منابع طبیعی استان، گفت: هم اکنون در حال احداث آتش بر و تیغه زنی جادههای اصلی و فرعی برای مقابله با حریقهای احتمالی در سطح استان هستیم، ضمن اینکه اقدامات پیشگیرانه برای مقابله با حریق در منابع طبیعی را با برگزاری دورههای آموزشی شروع کردهایم.
جانشین فرمانده یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه ادامه داد: از اواخر فصل حریق سال گذشته تاکنون آموزشهای پیشگیری از بروز و اطفای حریق را در سطح استان شروع کرده ایم که تاکنون این آموزشها را به میزان ۵۷۰۰ نفر روز ارائه کردهایم.
وی سپس با اشاره به برنامه ریزی برای استفاده از ظرفیت دیده بانان بومی برای مقابله زودهنگام با آتشسوزیهای احتمالی در منابع طبیعی استان، گفت: ۲۵۰ دیده بان سال گذشته را بکارگیری کرده و در پی افزایش تعداد این دیده بانان در صورت تخصیص اعتبار لازم هستیم.
وی ادامه داد: این دیده بانان از بومیان محلی و عشایر هستند که در عرصههای جنگلی و مرتعی استان که به عنوان مناطق بحرانی حریق شناسایی شدهاند، ساکن بوده و با توجه به مستقر بودن در منطقه، اولین افرادی هستند که در جریان حریق قرار میگیرند، لذا به سرعت نسبت به اطفای حریق اقدام کرده و آتش را در نطفه خفه میکنند.
سنجری اشارهای هم به حریقهای رخ داده در عرصههای منابع طبیعی استان در سال گذشته داشت و گفت: سال گذشته تنها یک فقره حریق مهم در منابع طبیعی استان رخ داد که در جریان این آتش سوزی دو هکتار از عرصههای منابع طبیعی استان در شهرستان دالاهو دچار حریق شد .