توضیحات سرپرست حجاج ایرانی در خصوص کاهش مدت سفر حج

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در خصوص کاهش مدت سفر حج گفت: یکی از موارد تأثیرگذار در زمینه کاهش مدت سفر مربوط به هتل‌های مدینه است.

حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در خصوص اینکه با توجه به دیدار روز آینده مسئولان و کارگزاران حج با رهبر معظم انقلاب، آیا توصیه ایشان درباره کاهش مدت سفر و هزینه حج، محقق شده است، گفت: در رابطه با کاهش سفر، رهبر انقلاب حکیمانه فرمودند که «کار نشد ندارد، بررسی کنید و اگر امسال هم نشد دنبال این باشید که کاهش هزینه اتفاق بیفتد».

وی افزود: طبق توصیه‌های ایشان این کار پیگیری شده است، اما همه ظرفیت‌های کار در اختیار ما نیست یعنی سازمان حج و زیارت یک سازمان در کشور است و ۱۷ سازمان و وزارتخانه و نهاد باید کار کنند که این امر انجام شود.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت ادامه داد: یکی از موارد تأثیرگذار در زمینه کاهش مدت سفر مربوط به هتل‌های مدینه است که تعدای از هتل‌های مدینه برای گسترش مسجد‌النبی، تخریب شده است به همین دلیل ظرفیت این هتل‌ها از ما گرفته شده است.

وی در خصوص کاهش مدت سفر به عوامل دیگر نیز اشاره کرد و گفت: عربستان طول مدت تشرف کشور‌هایی که بیش از ۳۰ هزار زائر دارند را یک ماه تعیین و اعلام کرده است، اما برای برخی کاروان‌هایی که ابتدا عازم حج می‌شوند این مدت بیش از ۴۰ روز خواهد شد.

به گفته وی ایام تشریق و تعطیلی فرودگاه‌ها باعث می‌شود که مدت زمان سفر بیش از ۴۰ روز شود، بنابراین همه امور در اختیار ما نیست و بخشی از کار مربوط به عربستان است.

وی در ادامه به کاهش ظرفیت خادمین حج ۱۴۰۲ اشاره و خاطرنشان کرد: همه امور و اقدامات صورت گرفته در سازمان حج و زیارت، بعثه مقام معظم رهبری و مرکز پزشکی هلال اهمر در خصوص کاهش خادمین و افزایش زائران انجام شده است. 

حجت‌الاسلام نواب تاکید کرد که کاهش خادمین مشروط به این بوده است که از کیفیت کار کاسته نشود.

وی در این زمینه به همکاری برخی از زائران اشاره کرد و افزود: طبق تدابیر انجام شده، برخی از زائران (افرادی که سابقه کار پزشکی دارند) حاضر شدند در گروه‌های پزشکی به صورت افتخاری همکاری کنند یا برخی از روحانیونِ زائر نیز با مراجعه به ما اعلام کردند که در ایام حج هر کمکی لازم باشد، انجام می‌دهند.

حجت‌الاسلام والمسلمین نواب در ادامه با بیان توصیه‌ای به زائران، گفت: توصیه‌هایی را در قالب ۷ بند به زائران ارائه کردم، اما مهمترین توصیه این است که زائر به این نکته توجه داشته باشد که به چه جای ارزشمندی سفر کرده و با تعاون و همکاری با سایر زائرین بتواند حج و حج گزاران را یاری کند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۵:۲۷ ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۲
آدم یک بار در عمرش نصیبش میشه که بره مکه خب چند روز بیشتر بمونه و از این فرصت بهره ببره چرا عجله دارن زود برگردن. اینقدر پول تو عمرمون بیهوده خرج میکنیم یه بار هم پولمون خرج کنیم و از فضای معنوی اونجا بهره ببریم چه اشکال داره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۰۹ ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۲
فعلا که حج وغیر حج اندازه جیب ما نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۴۵ ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۲
مطمئنی پولش رو نداری؟!!!!
Finland
ناشناس
۲۲:۵۸ ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۲
حج با وام و قرض و قوله قبول نیست
Iran (Islamic Republic of)
علیرضا قربانزاده
۲۱:۵۴ ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۲
من مخالف رفتن به مکه نیستم چون واسه ی عده حتما جذاب که میرن ولی واقعا یک ماه خیلیه طرف نهایت ۴، ۵ روز بره برگرده و طوری هم بره که کسی نفهمه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۷ ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۲
هی میگه دست ما نیست. اگر به خودتون زحمت بدید به دست شما میاد...
Iran (Islamic Republic of)
Bm220
۱۹:۱۰ ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۲
سلام به همه
آخرین اخبار