ماموستا فایق رستمی امام جمعه سنندج در خطبههای نماز جمعه این هفته مسجد جامع شهر سنندج اظهار کرد: هر چه انسان در مسیر تولید و پیشرفت و توسعه کشور تلاش کند خدمت به جامعه است.
او خاطرنشان کرد: توسعه و پیشرفت در جامعه تنها زمانی تحقق پیدا میکند که هر کس در حد توان خود تلاش کنند.
امام جمعه سنندج گفت: ترور مسلمانان در اماکن دینی و مذهبی ضربهزدن به زیرساختها و جنگ نظامی و اقتصادی از توطئههای دشمنان در طول تاریخ علیه اسلام است.
کردستان از قطب های کشاورزی در کشور است
ماموستا رستمی در ادامه از بخش کشاورزی به عنوان یکی از مهمترین محورهای توسعه در کشور به ویژه در استان کردستان نام برد و عنوان کرد: کشاورزان عامل تولید، پیشرفت و توسعه هستند و حمایت از آنها زمینه رونق و پیشرفت هرچه بیشتر کشور را فراهم میسازد.
او افزود: امروز کردستان به عنوان یکی از قطبهای مهم در تولید محصولات کشاورزی به ویژه گندم که از محصولات استراتژیک است شناخته شده و نقش مهمی در پازل امنیت غذایی دارد.
امام جمعه سنندج به موضوع قاچاق و ضربات آن به بخش تولید هم گریزی زد و گفت: مقابله با قاچاق که بیشترین صدمه را به تولید و اشتغال میزند امری ضروری است.
ماموستا رستمی اضافه کرد: برخورد با قاچاقهای سازمان یافته باید ملاک اصلی مسئولان باشد، اما نباید این موضوع را نادیده گرفت که مسئله قاچاق با کولبری که امروز در مرزها به واسطه نبود اشتغال صورت میگیرد تفاوت دارد.
ایجاد اشتغال پایدار مهمترین نیاز مرزنشینان است
او با بیان اینکه در مناطق مرزی به دلیل نبود اشتغال مرزنشینان برای تأمین معیشت خود ناچار به کولبری هستند، اضافه کرد: برای جلوگیری از سواستفاده برخی از سودجویان از این مسئله باید در راستای ساماندهی و بیمه این افراد با ایجاد اشتغال در این مناطق اقداماتی جدی انجام شود.
امام جمعه سنندج تصریح کرد: مهمترین نیاز مناطق مرزی غرب کشور ایجاد اشتغال و پایان دادن به مشاغل کاذبی همانند کولبری است که میطلبد دولت برای ایجاد اشتغال در این مناطق سرمایهگذاری کند و از ظرفیت بخش خصوصی بهره بگیرد.
به گفته او، استان کردستان برخلاف آنچه به عنوان استان محروم معرفی میشود، ظرفیتهای بسیار زیادی برای توسعه دارد، اما متاسفانه جوانان تحصیلکرده این استان به ناچار به دلیل نبود اشتغال به کولبری روی میآورند.
دیدگاه مقام معظم رهبری فصل خطاب برخورد با کولبران قرار گیرد
امام جمعه سنندج به بیانات مقام معظم رهبری هم در این خصوص اشاره کرد و افزود: مقام معظم رهبری فرمودند کولبری را قاچاق نمیدانم، مراد من از قاچاق، فلان کولهبَرِ ضعیف نیست که میرود یک چیزی را برمیدارد روی کول خودش میآورد. با او مبارزه هم نشود اشکالی ندارد.
او افزود: فرامین مقام معظم رهبری باید فصلالخطاب برخورد با کولهبران قرار گیرد و به جای برخوردهای سلبی زمینه ساماندهی آنان فراهم شود.
ماموستا رستمی در ادامه با اشاره به به سفر معنوی حج و حضور زائران در خانه خدا، گفت: این سفر جدا از پاکی از گناه، آرامش دل، استجابت دعا، دستیابی به خیر دنیا و آخرت؛ باعث اجتماع مسلمانان از هر قوم و مذهبی با یک لباس در کنار یکدیگر و تقویت برادری، الفت و وحدت حامعه اسلامی خواهد شد.
وی افزود: مراسم حج را تمرین صبر و ایستادگی است و گذشت و فداکاری، احسان و بخشش از برکات این کنگره عظیم مسلمانان است.
ماموستا رستمی به احرام و پیام آن اشاره کرد و گفت: احرام یعنی پیام صلح و دوستی، پیام آمادگی برای روز حشر و گذر از همه تعلقات دنیوی و این درجه بزرگی برای انسان هاست.
وی در پایان گفت: تقویت مسائل دینی به ویژه در بین جوانان ضروری است این مهم نیاز به فرهنگسازی بوده همه باید در حد توان در این راستا تلاش کنیم.