در مطلب زیر خرده روایت‌هایی درباره سختی‌های خانه‌داری را از نظر می‌گذرانید.

کتری را پر از آب کرده و زیر اجاق گاز را روشن می‌کند. توی قوری چای خشک می‌ریزد تا برای دم کردن آماده باشد. لکه‌های قهوه‌ای چای روی کابینت سفید جا مانده است. دستمال آشپزخانه را بر می‌دارد و پاک‌شان می‌کند. تا آب جوش بیاید و صبحانه بچه‌ها را آماده کند، فرصت هست تا ماشین لباسشویی و ظرفشویی را روشن کند. درست مثل یک روبات سریع و بدون اشتباه لباس‌های رنگی را از تیره‌ها جدا می‌کند. پودر را می‌ریزد و بعد دکمه روشن. ظرف‌ها را که از شب قبل آب زده توی ماشین می‌چیند، آخر ماشین ظرفشویی مثل دست ظرف‌ها را تمیز نمی‌کند برای همین شب قبلش دستی به آن‌ها می‌کشد. همسرش معمولاً به این کارش می‌خندد، اما او از اینکه ظرف‌ها شفاف نباشد، بدش می‌آید. خلاصه به همین‌ها فکر می‌کند که ماشین ظرفشویی را هم روشن می‌کند. کتری زوزه می‌کشد، چای را دم می‌کند. حالا لکه‌هایی جدید روی کابینت کشف می‌کند، همسرش صبح زود برای خودش غذا ریخته تا برای ناهار سرکارش ببرد، اما نیمی از غذا روی کابینت جا مانده. تند و تند چربی‌ها را دستمال می‌کشد و خودش را سرزنش می‌کند.

چون یک بار یادش رفته برایش غذا بکشد حالا کارش چند برابر شده است. همین جور که کابینت‌ها را دستمال می‌کشد با خودش فکر می‌کند راستی چند بار در روز کابینت‌های سفید رنگ را دستمال می‌کشد، عددش از دستش در رفته. اصلاً کاش کابینت‌هایش رنگ تیره‌ای داشت. به همه این چیز‌ها فکر می‌کند و صبحانه بچه‌هایش را روی میز می‌چیند. یک چای برای خودش می‌ریزد تا چای سرد شود، وقت دارد بچه‌ها را بیدار کرده و اتاق‌شان را مرتب کند. مرتب کردن اتاق‌ها را به سرعت برق و باد انجام می‌دهد. روتختی‌ها را صاف می‌کند و بالش‌های اضافی را توی کمد دیواری می‌گذارد و لباس‌های کف اتاق را هم جمع می‌کند. دوباره به آشپزخانه برمی‌گردد و نگاهی به چایش می‌اندازد، هنوز از رویش بخار بلند می‌شود. می‌تواند میزصبحانه را جمع کند و ظرف‌ها را بشوید، بعد از آن حتماً چای‌اش را می‌نوشد. تند تند ظرف‌ها را جمع می‌کند و میز آشپزخانه را دستمال می‌کشد. صدای دلینگ دلینگ ماشین ظرفشویی بلند شده. درش را باز می‌کند تا بخار روی ظرف‌ها خارج شود. همزمان ماشین لباسشویی هم آلارم پایان شست‌و‌شو می‌دهد. لباس‌ها را پهن می‌کند.


بیشتربخوانید


دوباره چشمش به چای‌اش می‌افتد، حالا دیگر از آن بخار دلچسب خبری نیست. دستی به لیوان می‌زند، یخ یخ. چای را توی ظرفشویی خالی می‌کند. دوباره زیر اجاق گاز را روشن می‌کند تا ظرف‌های شسته شده را توی کابینت بگذارد و بچه‌ها را راهی مدرسه‌شان کند. دیگر حتماً وقت می‌کند چای‌اش را بنوشد. در روز چند بار همین کار را می‌کند یعنی برای خودش چای می‌ریزد و یادش می‌رود آن را بنوشد. این بار یک گوشه آشپزخانه همان گوشه مورد علاقه‌اش که نورآفتاب مورب روی دستانش می‌تابد، می‌نشیند و منتظر می‌ماند تا چای‌اش سرد شود. در همان حال فکر می‌کند ناهار چه درست کند. توی یخچال هویج و کرفس هست و توی فریزرهم مرغ یخ زده، با همین‌ها یک کاری می‌کند، چون امروز وقت خرید ندارد. بلند می‌شود و سراغ یخچال می‌رود. تازه در یخچال را بسته که یادش می‌آید، گل‌ها را چند روزی است آب نداده. دوباره به لیوان چای‌اش نگاهی می‌اندازد، گل‌ها را که آب بدهد حتماً چای‌اش را می‌نوشد...

این تازه شروع روز یک زن خانه‌دار است. زنی که تا شب کلی کار تکراری دارد که اگر بخواهم برایتان در همین گزارش شرح‌اش را بیاورم حتماً سرگیجه می‌گیرید و از خواندنش خسته می‌شوید، پس همین ساعات آغازین روزش را یک جا گوشه ذهنتان مرور کنید و اگر خانه‌دار نیستید، ببینید چقدر حوصله انجام همه این کار‌ها را در یک روز دارید، فقط یک روز. خیلی‌ها خانه‌داری را کاری ساده و راحت می‌دانند، اما به قول خانه‌دار‌ها اتفاقاً خانه‌داری یکی از سخت‌ترین کار‌هایی است که می‌شود به آن فکر کرد؛ کاری پر از تکرار و مرارت که اتفاقاً دستمزدی هم ندارد. بار‌ها درباره اینکه به زنان خانه‌دار حقوق بدهند، بحث‌هایی شده، اما به نتیجه روشنی نرسیده است.

نسیم همین طور که دستکش آشپزخانه می‌پوشد، برایم حرف می‌زند: «می‌دانی آدم از این ناراحت می‌شود که می‌گویند تو که خانه‌داری راحتی. همیشه می‌توانی استراحت کنی. باورت نمی‌شود حتی یادم نمی‌آید آخرین بار چه زمانی استراحت کرده‌ام. آدم با این همه کار خانه مگر مجال استراحت هم دارد. از قدیم گفته‌اند کار خانه تمامی ندارد و واقعاً هم ندارد. ما پذیرفته‌ایم، خانه‌داریم، گلایه‌ای هم نداریم. تازه من کار کردن توی خانه را هم دوست دارم، اما نمی‌دانم بعضی‌ها چه اصراری دارند که کار آدم را بی‌ارزش و کم اهمیت نشان بدهند، اتفاقاً خانه‌داری و درست خانه‌داری کردن جز کار‌های سخت است.» ظرف‌ها را مرتب سر جایشان می‌گذارد و تند و تند کف‌های توی سینک را می‌شوید، بعد یک جوری با سیم به جان سینک ظرفشویی می‌افتد که دهانم باز می‌ماند. خنده‌اش می‌گیرد: «می‌دانی تا سینک را این جوری نشویم، راضی نمی‌شوم. اگر ما هم مثل بقیه آدم‌ها که بیمه و بازنشستگی دارند یا مستمری دارند، بودیم خیالمان راحت بود خیلی‌ها از این وعده‌ها دادند، اما کسی پی‌اش را نگرفت به نظرم، چون خیلی‌ها نمی‌دانند خانه‌داری چه کار سخت و پر مشقتی است.»

سحر هم سال‌هاست خانه‌داری کرده و می‌گوید، فشار خانه‌داری کمتر از کار بیرون نیست: «می‌دانید باید خانه‌داری زنان در شرایط سخت زندگی را هم در نظر بگیرید، بگذارید برایتان مثال بزنم. سال قبل یک بیماری سخت پوستی گرفتم و درد رهایم نمی‌کرد، اما همه اهل خانه باز هم از من توقع داشتند به امور خانه برسم. کمک‌هایی می‌کردند، اما واقعاً راهگشا نبود. یا زمانی که من و همسرم و بچه‌ها با هم بیمار می‌شویم از یک طرف باید مراقب خودم باشم و از طرف دیگر بقیه اعضای خانواده. این جور وقت‌ها کارم واقعاً چند برابر می‌شود. یعنی اگر در جایی بیرون از خانه کار می‌کردم یک اضافه کاری حسابی می‌گرفتم، اما کسی برای خانه‌داری حقوق و مزایایی در نظر نمی‌گیرد. من شنیدم با پرداخت مبلغی می‌شود بیمه شد، اما وقتی ما حقوق نداریم چطور می‌توانیم برای خودمان حق بیمه رد کنیم؟ یعنی شرایطی وجود ندارد که کسی به فکر بیمه خودش بیفتد.»

وقتی شما یک لیوان چای برای خودتان می‌ریزید و در همان حال که دارید از بخار دلچسب روی آن لذت می‌برید و چشمتان روی تصاویر موبایل‌تان می‌چرخد، کار خیلی از آن‌ها شروع شده. زنانی که فراغت اندکی دارند و بر خلاف تصور همه ما کمتر می‌توانند حتی از نوشیدن یک لیوان چای هم لذت ببرند. کار آن‌ها هم درست مثل شغل خیلی از ما سختی‌های خودش را دارد، دست‌کم کارشان را جدی بگیریم.

بـرش

خیلی‌ها خانه‌داری را کاری ساده و راحت می‌دانند. اما به قول خانه‌دار‌ها اتفاقاً خانه‌داری یکی از سخت‌ترین کار‌هایی است که می‌شود به آن فکر کرد؛ کاری پر از تکرار و مرارت که اتفاقاً دستمزدی هم ندارد. بار‌ها درباره اینکه به زنان خانه‌دار حقوق بدهند، بحث‌هایی شده، اما به نتیجه روشنی نرسیده است.

منبع: روزنامه ایران

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۸ ۰۹ تير ۱۴۰۲
به نظر من کار بیرون ارزش این رو نداره زن وقتش رو برا کار بیرون بذاره و برا همسر و فرزند وقت کم بیاره من شاغل بودم و راحت پولم رو خرج کردم الان بازنشسته ام میگم ای کاش سرکار نمیرفتم توانایی زن پایین و زن از نظر جسمی ضعیف میباشد
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۳:۵۵ ۰۷ تير ۱۴۰۲
مهم ترین بحث دنیا اول از دوستان یه سئوال دارم به نظر شما مهمترین شغل دنیا ( جوامع) چه شغلی هست ایا بالاتر از شغل تربیت انسان انسان انسان اشرف مخلوقات داریم به نظر بنده زنان و دختران دانا و پاکدامن مهمترین افراد یک جامعه هستند و این افراد چنانچه مادر شوند مهمترین شغل و با اهمیت ترین فرد جامعه می باشند بابد در زمان ازدواج بجای این مهریه های بی پشتوانه و مزخرف تعیین کنند . درصدی از درامد همسر ان هم به جهت اینکه یک خانم خانه دار استقلال مالی داشته باشد به حساب خانم ریخته شود و کلی صحبت دیگر ......
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۶ ۰۶ تير ۱۴۰۲
فردا مالیات شامل حالمون میشه
Iran (Islamic Republic of)
غفار
۱۶:۲۵ ۰۶ تير ۱۴۰۲
زنان ودختران ایرانی درزمان ازدواج به دنبال کسی هستندکه بتوانندروی سرش خراب شوندودرغیراین صورت ازدواج نخواهندکردوبهانه های گمراه کننده می آورند
این شیوه زنان ایرانی است ""
Iran (Islamic Republic of)
artemis
۱۵:۱۳ ۰۷ تير ۱۴۰۲
میخواست تو هم دختر بشی... چیه حسودیت میشه.. دوست داریم اختیار زندگیمون دست خودمونه...
Iran (Islamic Republic of)
غفار
۱۵:۵۹ ۰۶ تير ۱۴۰۲
الان زنان ودختران ایرانی مفدمیخورن ومفدخوری میکنن نه بچه به دنیامیارن که الان ایران دچاربحران جمعیت شده نه بچه تربیت میکنن که باز ایران دچاربحران تربیت ومشکلات روانی جامعه شده دیگه ازاین بدترنمیشه ""
Iran (Islamic Republic of)
artemis
۱۵:۱۲ ۰۷ تير ۱۴۰۲
الان دقیقا با چه شاخصی اندازه گرفتی که همه مفت میخورن و فلان؟؟؟ چرا مردها مسئولیت پذیر نیستند؟؟ چرا مردها مفت میخورن؟؟ اینکه بچه نمیارن به نظرت مردها مقصر نیستند؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۳ ۰۶ تير ۱۴۰۲
شاغل بودن و کار منزل رو انجام دادم بسیار دشوار تر هست اما با شرایط اقتصادی موجود چاره دیگری نیست ، زنان شاغل عملا همزمان بار دو شغل رو به دوش میکشند و کسی متوجه نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۶ ۰۶ تير ۱۴۰۲
شغل بدون حقوق
بدون مرخصی
بدون تعطیلی
....
واقعا دست زنان خانه دار رو باید بوسید....
خصوصا اگه مادر هم باشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۲ ۰۶ تير ۱۴۰۲
خیلی‌ها خانه‌داری را کاری ساده و راحت می‌دانند. اما به قول خانه‌دار‌ها اتفاقاً خانه‌داری یکی از سخت‌ترین کار‌هایی است که می‌شود به آن فکر کرد؛ کاری پر از تکرار و مرارت که اتفاقاً دستمزدی هم ندارد. بار‌ها درباره اینکه به زنان خانه‌دار حقوق بدهند، بحث‌هایی شده، اما به نتیجه روشنی نرسیده است.

چرا رسیدگی نمی شه؟
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۱ ۰۶ تير ۱۴۰۲
اگر خانه داری شغل است ودولت هم این را قبول دارد پس نباید بین آنها وزنان کارمند تفاو ت وجود داشته باشد .مثلا روز زن برای زنان کارمند سازمان های مختلف مراسم می گیرند وهدیه می دهند.اما برای زنان خانه دار هیچ اتفاقی نمی افتد.برای ثبت نام دانش آموزان در مدارس برای زنان کارمند امتیاز قایل می شوند برای زنان خانه دار امتیازی قایل نمی شوند.به زنان کارمند تسهیلات بانکی پرداختمی شود اما به زنان خانه دار هیچ تسهیلاتی پرداخت نمی شود .به زنان کارمند حقوق پرداخت می شود ولی به زنان خانه دار هیچ حقوقی پرداخت نمی شود. .و....... اما باید قبول کرد تمام زنان خانه دار به میل خود ترک تحصیل نکرده اند وبعضی با توجه به شرایط خانوادگی و همچنین اوضاع جامعه ترک تحصیل کرده اند. هرچند که دارای استعداد فراوانی بودند.
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۱ ۰۶ تير ۱۴۰۲
اگر خانه داری شغل است ودولت هم این را قبول دارد پس نباید بین آنها وزنان کارمند تفاو ت وجود داشته باشد .مثلا روز زن برای زنان کارمند سازمان های مختلف مراسم می گیرند وهدیه می دهند.اما برای زنان خانه دار هیچ اتفاقی نمی افتد.برای ثبت نام دانش آموزان در مدارس برای زنان کارمند امتیاز قایل می شوند برای زنان خانه دار امتیازی قایل نمی شوند.به زنان کارمند تسهیلات بانکی پرداختمی شود اما به زنان خانه دار هیچ تسهیلاتی پرداخت نمی شود .به زنان کارمند حقوق پرداخت می شود ولی به زنان خانه دار هیچ حقوقی پرداخت نمی شود. .و....... اما باید قبول کرد تمام خزنان خانه دار به میل خود ترک تحصیل نکرده اند وبعضی با توجه به شرایط خانوادگی و همچنین اوضاع جامعه ترک تحصیل کرده اند. هرچند که دارای استعداد فراوانی بودند.
Iran (Islamic Republic of)
artemis
۱۵:۱۰ ۰۷ تير ۱۴۰۲
دقیقا درست میگید
جالبه حتی روز زن و روز مادر تو ویژه برنامه های تلویزیون مادران شاغل دعوت می کنند. خداییش در حق زنان خانه دار ظلم شده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۲ ۰۶ تير ۱۴۰۲
شغله ولی حقوقش رو شوهرا باید بدن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۷ ۰۶ تير ۱۴۰۲
اگه خانه داری شغل محسوب میشد و دارای مزایا میشد تشکیل و استحکام خانواده و فرزنداوری حداقل سی تا چهل درصد بیشتر میشد.
خیلی از شغلهای اجباری و نامناسب بیرون از خانه و در نتیجه طلاقها و چشم دوزی به مهریه ها بخاطر نیاز مالی ضروری و تامین نشده بانوان شاغل تمام وقت در خانه بوده است
Iran (Islamic Republic of)
غفار
۱۶:۰۳ ۰۶ تير ۱۴۰۲
""شتردرخواب بیندپنبه دانه""
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۵۹ ۰۶ تير ۱۴۰۲
اگر خانه داری شغل است، دولت باید به زنان خانه دار حقوق بده
Iran (Islamic Republic of)
پیمان اشراقی
۱۳:۵۷ ۰۶ تير ۱۴۰۲
سلام،

بعضی ها با شغلشان ازدواج کرده اند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۴۸ ۰۶ تير ۱۴۰۲
ارزش و سود زن خانه دار ۲ برابر زن شاغل و کارمنده
زنان کارمند کارایی و بازدهی ندارن و ۸۰ درصد از وقت کارشون با تلفن حرف میزنن و از مهمونی و پز میگن و ۹۰ درصد حقوقشونم صرف لباس و عمل زیبایی و دلالی ماشین و طلا میشه

در کشوری که براساس قانونش مرد سرپرست و نفقه دهنده محسوب میشه زن نباید کار کنه
زن کارمند از کار بچه و خونه میزنه.حقوقشم صرف خودش میکنه دوقورت و نیمش باقیه
کارایی یه مرد معلول پیر ده برابر زن جوان شاغله
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۵ ۰۶ تير ۱۴۰۲
زن کارمند از کار بچه و خونه میزنه؟؟؟
مگه کار بچه و خونه فقط مال زنه؟؟؟؟
هرکس توی خونه زندگی میکنه باید کارای خونه رو انجام بده
کار بیرون نصف کار منزل هم نصف
Iran (Islamic Republic of)
artemis
۱۵:۰۷ ۰۷ تير ۱۴۰۲
لطفا این نظرتون به همه تعمیم ندین... خیلی از خانم های شاغل هستن که در عین حیا و نجابت دارند کار می کنند و درآمد حلال کسب می کنن و زندگیشون میچرخونن
اصلا اگر حقوق همین خانم ها نبود که الان خیلی از زندگیها بخاطر فقر و بی پولی از هم می پاشید. خیلی از خانمهای شاغل دیدم که بنده های خدا هر چی حقوق میگیرن خرج بچه هاشون می کنن
آخرین اخبار