روسیه و چین امروز طی نامه‌ای مشترک به اقدام ژاپن برای رهاسازی آب آلوده به رادیواکتیو در اقیانوس اعتراض کردند.

زلزله مهیب ۹ ریشتری در ژاپن و متعاقب آن سونامی سهمگین برآمده از این حادثه در ۱۱ مارس ۲۰۱۱ باعث نابودی نیروگاه هسته‌ای فوکوشیمای ژاپن شد. این حادثه بعد از حادثه چرنوبیل یکی از بزرگترین حوادث مربوط به نیروگاه‌های هسته‌ای جهان به شمار می‌رود. گرچه با مدیریت ژاپنی‌ها این حادثه به یک فاجعه تمام عیار تبدیل نشد، اما حجم سنگین آب‌های آلوده به رادیواکتیو اکنون به نگرانی کشور‌های همسایه تبدیل شده است. 

به گزارش تله تریدر، چین و روسیه امروز (چهارشنبه) به طور رسمی طی یک نامه مشترک که حاوی ۳ لیست شامل سوالات فنی پیرامون تصمیم توکیو برای رهاسازی آب‌های آلوده به رادیواکتیو به اقیانوس می‌شود را به ژاپن تحویل دادند. 

وزارت خارجه چین بار دیگر با طرح ژاپن برای رهاسازی آب حاوی رادیواکتیو به اقیانوس مخالفت کرده و این اقدام را خطری برای آلوده شدن جهان به مواد هسته‌ای خواند. 

در بیانیه پکن آمده است: ما شاهد آن بودیم که ژاپن طی دو سال گذشته از مذاکره پیرامون انجام سایر اقداماتی که می‌تواند برای نابودی آب‌های حاوی رادیواکتیو ایمن‌تر باشد، اجتناب کرده است. توکیو به هیچ عنوان به نگرانی‌های ما توجه نمی‌کند. 

ژاپن در مقابل می‌گوید آب‌های حاوی رادیواکتیو حاصل از حادثه نیروگاه هسته‌ای فوکوشیما طی فرآیند‌های فنی تصفیه شده و رهاسازی آن‌ها در آب اقیانوس تهدیدی برای کشور‌های منطقه نیست. 

رسانه‌های محلی ژاپن گزارش داده اند توکیو در نظر دارد از اواخر ماه جاری میلادی (اوت) و یا اوایل ماه سپتامبر فرآیند رهاسازی آب‌های آلوده به رادیواکتیو را در اقیانوس آغاز کند. اقدامی که با واکنش چین همراه بوده و پکن وعده داده است به عنوان بزرگترین مشتری غذا‌های دریایی ژاپن، ورود این محصولات به کشور را ممنوع می کند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۹ ۱۸ مرداد ۱۴۰۲
ایکاش دولت ما هم نگرانی خود را به سازمان ملل اعلام میکرد.
آخرین اخبار