مهدی بماندشتی گفت: مصرف مقدار بیش از حد مواد قندی غلات، خرما و.. کمبود فیبر در جیره غذایی، کاهش دفعات خوراک دهی، سیلوهای بسیار اسیدی و.. باعث افزایش اسید لاکتیک در شکمبه و نهایت در خونِ دام میشود.
او افزود: در فصل برداشت خرما به دلیل چراندن دامها در باغات و تمایل نشخوارکنندگان به مصرف خرما، میزان بالای قند آن باعث افزایش بیماری اسیدوز در جمعیت دامی شهرستان می شود.
بماندشتی تصریح کرد: اسیدوز باعث بروز علائمی مانند اسهال، بی اشتهایی شدید، افزایش ضربان قلب، تعادل نداشتن و افسردگی دام، درد در بخش شکمی، زمین گیری و در نهایت سبب مرگ دام می شود.
او به دامداران توصیه کرد، از چرای دامها در باغات در فصل برداشت خرما و از تغذیه بیش از حد آن ها با خرما و غلات خودداری و در صورت بروز علائم بیماری اسیدوز فوراً دام را به مراکز درمانی منتقل کنند.