محمدمهدی هادوی، دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان گفت: حدود ۸ درصد از هزارو ۸۰۰ شرکت دانش بنیان فناور هستند که باید تعداد آنها افزایش یابد. ۲۵۰ هزار نفر در صنعت ماشین سازی و تجهیزات فعال هستند.
او افزود: میزان تولیدات و صادرات صنعت ماشین آلات و تجهیزات داخلی سالانه ۳ میلیارد دلار و واردات این صنعت از ۵ تا ۸ میلیارد دلار است. توسعه بازار داخل از اهداف معاونت علمی است و رقابت پذیری و کیفیت و قیمت مناسب و کاهش زمان تحویل از دیگر اهداف فعالان این حوزه است.
دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان بیان کرد: در حوزه ماشین آلات صنایع غذایی صادرات به کشورهای اروپایی و کانادا داریم که حدود ۲۵۰ میلیون دلار است و سعی داریم این عدد را در یک سال آینده به یک میلیارد دلار برسانیم
او ادامه داد: فدراسیون ماشین آلات و تجهیزات را راهداندازی کردیم و نفوذ فناوری، توسعه دانش بنیان، مهارت افزایی و توسعه مسائل کسب و کار از اهداف معاونت علمی در این حوزه است. باتوجه به انجمن سازندگان و ماشین سازی تقویم صادراتی ما کشورهای سوریه، عراق و شانگهای و غیره است که پیمان های دوجانبه انجام شود.
هادوی بیان کرد: ما در صنعت پتروشیمی ضعف داریم اما قابلیت این را نیز داریم که بتوانیم خط تولید این صنعت را در داخل راه اندازی کنیم. استفاده از فناوری روز در صنعت قالب سازی توسعه
او اظهار کرد: مالکیت فکری و صنعتی از دیگر خلاقیت فعالان صنعت است. ما در برخی صنعت ها خلاقیت بسیار خوبی داریم اما به دلیل نبود مالکیت فعالان صنعت نمیتوانند از آن به صورت جدی در کسب و کار های خود استفاده کنند.
دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان گفت: ما به صورت خاص تجهیزات و ماشین آلاتی به کشور سوریه صادر کردیم که در حوزه ماشین آلات صنایع غذایی توسعه یافته تر است و در برنامه های خود صادرات به این کشور دوست و همسایه را افزایش خواهیم داد.
هادوی تصریح کرد: در حوزه ماشین آلات و تجهیزات در بازه زمانی یک سال، ۳۰ میلیارد دلار نیاز بازار و ۵۳ میلیارد دلار نیاز منطقه است. همکاری های بین المللی زیاری در حوزه صنعت و فناوری با کشور های مثل آلمان داریم. استفاده از فناوران آی تی خارج از کشور از برنامه های معاونت علمی است تا بتوانند در کشور هایی که هستند نیز باعث ارتقا و توسعه ایران در حوزه های علمی، فناوری و حتی صنعتی باشند.