وحیدی گفت: مجلس نظر مخالفی با شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب نکرده بود و قرار بود آموزش و پرورش در تاخیر سه ساله تاثیر معدل آمادگی آن را کسب کند.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی سه‌شنبه (۲۸ شهریور)، ماده دو طرح اصلاح قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور را تصویب کردند که بر این اساس وزارت آموزش و پرورش مکلف شده بود تمام زیرساخت‌های لازم جهت اعمال تاثیر قطعی معدل در تعیین تراز و رتبه شرکت کنندگان در کنکور سال ۱۴۰۶ و بعد از آن را فراهم کند و تا موعد یاد شده کنکور سال‌های ۱۴۰۳، ۱۴۰۴ و ۱۴۰۵ به روال کنکور سال‌های قبل از سال ۱۴۰۲ برگزار می‌شود.

این مصوبه مجلس روز گذشته توسط شورای نگهبان مغایر قانون اساسی اعلام شد.

هادی طحان نظیف، سخنگوی شورای نگهبان در ابتدا در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت: طرح اصلاح تبصره (۵) ماده (۵) قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور در خصوص تغییر شیوه برگزاری کنکور سراسری در جلسه امروز شورای نگهبان بررسی و مغایر با قانون اساسی شناخته شد.

سخنگوی شورای نگهبان سپس در گفتگو با شبکه خبر درباره دلیل رد این مصوبه مجلس شورای اسلامی گفت: تغییر شیوه برگزاری کنکور در جلسه امروز شورای نگهبان مغایر اصولی از قانون اساسی شناخته شد؛ هم اصل موضوع و هم زمان اجرای موضوع مغایر شناخته شد.

طحان نظیف درباره زمان برگزاری کنکور اظهار کرد: برگزاری آزمون سال ۱۴۰۳ به روال برگزاری آزمون سراسری قبل از سال ۱۴۰۲، با توجه به فاصله زمانی که تا زمان برگزاری کنکور ۱۴۰۳ داریم، مغایر بند ۱۰ اصل سوم قانون اساسی شناخته شد.

وی در خصوص اصل موضوع هم این نکته را گفت که این موضوع در نظرات شورای نگهبان مسبوق به سابقه است. در همین قانونی که مورد اصلاح مجلس شورای اسلامی قرار گرفته این موضوع قبلا هم با اشکال شورای نگهبان مواجه شده بود.

سخنگوی شورای نگهبان در پایان در پاسخ به این سوال مجری که آیا معدل در کنکور سال ۱۴۰۳ تاثیر خواهد داشت یا خیر؟ گفت: بله؛ طبق روالی که سال گذشته بوده خواهد بود. مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنان پابرجاست و مبنای عمل خواهد بود.

محمد وحیدی، نایب رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت: مجلس نظر مخالفی با شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب نکرده بود. با توجه به زیرساخت‌های برگزاری امتحان نهایی که مورد توجه مردم و داوطلبان بود و این امر امسال در فضای اعتراضی قرار گرفت و خیلی از داوطلبان نتوانستند در ترمیم معدل شرکت کنند پیشنهاد اصلاحی را آقای ذوالنوری در صحن علنی برای حل مشکل داوطلبان داد تا در این تاخیر سه ساله، آموزش و پرورش آمادگی لازم را برای تاثیر قطعی معدل داشته باشد.

وی اظهار کرد: میزان تاثیر معدل در کنکور، سالانه توسط شورای سنجش و پذیرش در آموزش و پرورش تعیین می‌شود.

نایب رئیس کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس بیان کرد: شورای سنجش و پذیرش یک نهاد مستقل متشکل از وزرای آموزش و پرورش، علوم و بعضی صاحبنظران این دو وزارتخانه است که می‌توانند به صورت سالانه میزان تاثیر قطعی معدل را مشخص کنند.

وحیدی درباره دلیل اعمال شرط معدل در کنکور اظهار کرد: ۸۵ درصد از کسانی که فارغ التحصیل می‌شوند بدون کنکور در دانشگاه‌ها ثبت نام می‌کنند و روال آموزش و پرورش به این صورت است وقتی اعلام سوابق تحصیلی می‌کند فرد در شهر‌های مختلف تا ۸۵ درصد کد رشته‌ها در دانشگاه‌های دولتی، آزاد و شبانه را بزند و در آنجا درس بخواند، اما رقابت برای ۱۵ درصد از رشته‌های خاص مثل پزشکی و برخی رشته‌های مهندسی است که رقابت در آن‌ها شدیدتر است و تحصیل در این رشته‌ها به سوابق تحصیلی و کنکور مربوط می‌شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار