دبیر همایش روز جهانی غذا گفت: حجم جهانی هدررفت مواد غذایی ۱.۶ میلیارد تن در سال تخمین زده می‌شود که از این میزان ۱.۳ میلیارد تن بخش قابل خوراکی است.

صادقیان امین، دبیر اجرایی همایش روز جهانی غذا گفت: ۲۴ مهر ماه برابر با ۱۶ اکتبر توسط سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد به عنوان روز جهانی غذا نامگذاری شده است. همایش امسال با توجه به شعار جهانی " آب زندگی است، آب غذاست " برنامه ریزی و در ۲۴ مهرماه ۱۴۰۲ برگزار خواهد شد و امید است در تحقق اهداف مورد انتظار در امنیت، ایمنی و سلامت غذا مثمر ثمر باشد.

او افزود: آب منشأ حیات است و بدون آن غذا و زندگی وجود نخواهد داشت. اولین تمدن‌ها در بین‌النهرین، مصر و ایران در اطراف این منبع گران‌بها با توسعه در سواحل رودخانه‌ها و خاک‌های غنی دشت‌های سیلابی شکل‌گرفته‌اند.

صادقیان امین تصریح کرد: رشد سریع جمعیت، شهرنشینی، توسعه اقتصادی و تغییرات آب‌وهوایی منابع آب زمین را تحت‌فشار فزاینده‌ای قرار داده است. منابع آب شیرین به‌ازای هر نفر در دهه‌های گذشته ۲۰ درصد کاهش یافته است.

او ادامه داد: زیر بنای کشاورزی آب‌وخاک است. کشاورزی ۷۲ درصد از برداشت جهانی آب شیرین را به خود اختصاص داده است. دستیابی به امنیت غذایی در گرو برخورداری از یک سیستم پایدار غذایی بوده و لازمه آن توجه به مدیریت هوشمند و آگاهانه در حوزه کشاورزی است.

دبیر اجرایی همایش روز جهانی غذا  گفت: بنا به تعریف سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد روش خوب کشاورزی عبارت است از: مجموعه‌ای از اصول برای اعمال فرایند‌های تولید در مزرعه و پس از تولید است که منجر به مواد غذایی ایمن و سالم و محصولات غیر غذایی کشاورزی می‌شود.

صادقیان امین گفت: برابر گزارش‌های جهانی موجود، تخمین زده می‌شود که ۶۹۰-۷۸۰ میلیون نفر در جهان در سال ۲۰۲۲ با گرسنگی مواجه بودند. حدود۳.۱میلیارد نفر به درجاتی از سوء تغذیه مبتلا هستند.

دبیر اجرایی همایش روز جهانی غذا گفت:حجم جهانی هدررفت مواد غذایی ۱.۶ میلیارد تن تخمین زده می‌شود که از این میزان ۱.۳ میلیارد تن بخش قابل خوراکی آن است.حجم کل آبی که هر ساله برای تولید مواد غذایی هدررفته مصرف می‌شود برابر با ۲۵۰ هزار متر مکعب معادل جریان سالانه آب رودخانه ولگا روسیه است. بخش مهمی از این مواد غذایی به‌صورت زباله دفن و یکی از بزرگ‌ترین منابع انتشار گاز‌های گلخانه‌ای است.

او افزود: پیامد‌های اقتصادی مستقیم هدررفت مواد غذایی (به‌استثنای ماهی و غذا‌های دریایی) سالانه بالغ بر ۷۵۰ میلیارد دلار است. برآورد می‌شود که حدود ۱۳ درصد مواد غذایی قبل از عرضه به بازار از بین می‌رود و حدود ۱۷ درصد هم در سطح عرضه و مصرف هدر می‌رود.

دبیر اجرایی همایش روز جهانی غذا ادامه داد: بیماری ۶۰۰ میلیون نفر پس از خوردن غذای آلوده و ۴۲۰۰۰۰ نفر مرگ و میر که منجر به از دست دادن ۳۳ میلیون سال زندگی سالم می‌شود نتیجه ناایمنی غذا است. کودکان زیر ۵ سال ۴۰ درصد از بار بیماری‌های ناشی از غذا را به دوش می‌کشند و سالانه ۱۲۵ هزار مرگ و میر را برای آنان به همراه دارد.

او گفت: تاثیر این همه بر اقتصاد قابل‌توجه است. کاهش بهره‌وری مرتبط با بیماری‌های ناشی از غذا در کشور‌های با درآمد کم و متوسط ۹۵ میلیارد دلار برآورد می‌شود. هزینه سالانه درمان بیماری‌های ناشی از غذا ۱۵ میلیارد دلار برآورد می‌شود.

دبیر اجرایی همایش روز جهانی غذا بیان کرد: اهمیت و جایگاه غذا در تحقق امنیت غذایی و سلامت جامعه منتج به آن شد تا در سال ۱۴۰۲ دو سند مهم شامل سند دانش بنیان امنیت غذایی و سند ملی امنیت غذا و تغذیه به ترتیب در شورای عالی انقلاب فرهنگی و شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور به تصویب برسد. این دو سند لازم و ملزوم یکدیگر بوده و می‌توان گفت از جامعیت لازم و کافی برخوردار است. امید است با اجرا صحیح و بهنگام آن‌ها شاهد تامین حدکثری امنیت غذایی و بهره مندی عادلانه آحاد مردم از سبد غذایی سالم، مطلوب و کافی که در سیاست‌های کلی سلامت بر آن تاکید شده است باشیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار