دانشگاه بجنورد ۲۳ شهریور ۱۴۰۳ میزبان اختتامیه و معرفی نخبگان سی و یکمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران بود.
در این مراسم چهرههای مختلفی حضور داشتند که میتوان به محمود سالاری، معاون امور هنری وزارت فرهنگ، محمد خراسانیزاده مدیرکل هنرهای تجسمی، تقی صادقی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی، مینا صدری، دبیر این دوره از جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران، جعفر واحدی، دبیر اجرایی جشنواره، علی هوشمند، معاون هنری اداره کل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ، شعیب حسینیمقدم، قائم مقام موزه هنرهای معاصر تهران و همچنین، هنرمندانی چون؛ علی بحرینی، مسعود زندهروح کرمانی، خشایار قاضیزاده، پرویز اقبالی، سیدمحمدرضا میری، محمدرضا دوستمحمدی، حسین عصمتی، عباس نوری، صابر شیخرضایی، سیدشهابالدین واجدی، هیربد همتآزاد، هاجر سلیمینمین، نگار هاشمی، علیرضا ذاکری، علی کاملیان، امیرحسین آقامیری، سیدرضا حسینی، احدالله شکریپور، مجید ذاکری، رحمان پرچگانی، علی رضاییان، مسیحا ربیعی، حسین غلامی، سمیه رمضانماهی، احسان شیبانی، صدیقه احمدی باصیری و جمعی از اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه اشاره کرد.
محمود سالاری، معاون امور هنری وزارت فرهنگ در بخشی از صحبتهای خود بیان کرد: بخشی از جذابیت جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران، به سبب خلق اثر در جریان جشنواره است که با این کار، قفل موقعیت صورت میگیرد. نمونه این اقدام، برگزاری کارگاه عکاسی جشنواره بود که به واسطه آن، عکاسان در موقعیت قرار گرفتند و خلاقیت تازهای رخ داد.
معاون امور هنری وزارت فرهنگ گفت: تاریخ کشورمان به فرهنگ و هنر مشهور است و در دنیا، ایران را به فرهنگ و هنرش میشناسند و مزیت نسبی کشور ما در طول تاریخ، فرهنگ و هنر بوده است و امیدواریم مجدداً این مزیت به شکل تام و تمام برای کشورمان رقم بخورد تا از حیث فرهنگ، هنر و خلاقیت، در منطقه و جهان پیشتاز باشیم.
در ادامه، محمد خراسانیزاده، مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ با اشاره به این که جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران، اتفاقی مبارک بود اظهار کرد: جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران، اتفاقی مبارک بود که طی چند روز، یک فرایند منسجم خلق اثر هنری را در یازده رشته شکل داد و در نهایت، آثار خلقشده روی دیوارهای دانشگاه بجنورد رفت و امسال، حد نصاب ارسال اثر به دبیرخانه جشنواره شکسته شد تا جایی که یکهزار و ۲۳۳ هنرمند جوان حوزه تجسمی، متقاضی حضور در این رویداد هنری ملی بودند و با وجود این استقبال، کیفیت آثار ارتقاء پیدا کرد و اتفاق مهم جشنواره سی و یکم، مشارکت بنیاد ملی نخبگان بود تا برگزیدگان این دوره از جشنواره وارد فرآیند نخبگی شده و از تسهیلات این بنیاد بهرهمند شوند.
علاوه بر این، مینا صدری، دبیر سیویکمین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران تأکید کرد: آثار ارزشمندی در این جشنواره خلق شدند که ما را در داوری دچار مشکل کردند. به همین دلیل، برخلاف فراخوان با کمک آقای خراسانیزاده مدیرکل محترم هنرهای تجسمی، جوایز را افزایش دادیم.
همچنین، شعیب حسینی مقدم، قائم مقام موزه هنرهای معاصر تهران در حاشیه این جشنواره، در رابطه با دلیل اهمیت جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران اظهار کرد: جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران اتفاق فوقالعادهای است. چون گستردگی استعدادهایی که در سراسر کشور وجود دارند را شناسایی و جذب میکند و آنها در کنار هم قرار میگیرند و هم افزایی پیدا میکنند و در سطح عادلانهای به رقابت میپردازند بسیار کمککننده است؛ چراکه از بهترین اساتید هنرهای تجسمی کشور بهرهمند میشوند.
قائم مقام موزه هنرهای معاصر تهران گفت: سطح کیفی جشنوارهها ممکن است در سالهای مختلف تغییر پیدا کند ولی در مجموع، امسال در برخی از حوزهها واقعاً شگفتزده شدیم که از آن جمله میتوانیم به نقاشی، گرافیک، تصویرسازی و طراحی اشاره کرد و نکته شایان ذکر این است که مثلاً در میان هنرمندان شرکتکننده در بخشهایی مثل کارتون و کاریکاتور افرادی بودند که رشته تحصیلیشان متفاوت از هنر بود ولی آثار بسیار خوبی داشتند و این نشان میدهد که ما در برخی از رشتهها، هنرمندانی از سایر رشتهها داریم که توانمند هستند.
او افزود: جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران بستر خوبی برای شناسایی و معرفی استعدادهای جوان در سراسر کشور است ولی باید توجه کرد که نباید آنها را پس از جشنواره فراموش کرد و باید از ظرفیت آنها در بخشهای مختلف و در شورای سیاستگذاری جشنوارههای بعدی و داوری و حتی دستیار اساتید در کارگاهها استفاده کرد تا تشویق شوند و به خوبی کار خود را در این زمینه ادامه دهند و شبکهسازی کنند و به تربیت هنرمندان جوان دیگری بپردازند.