کارشناس مسوول تغذیه مرکز بهداشت استان ایلام گفت: مصرف نمک های تصفیه نشده سلامت ‏جسمی ‏افراد را به مخاطره می اندازد ‏

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران ايلام؛ داوود‎ ‎علیمردانی با بیان این مطلب افوزد افزود: مصرف نمک های‎ ‎معدنی و تصفیه ‏نشده ‏باعث بروز مشکلات بهداشتی و ایجاد بیماری های کلیوی و‏‎ ‎گوارشی در افراد می شود‏‎‏. ‏
وی ادامه داد: این نمک ها به دلیل دارا‏‎ ‎بودن مواد نامحلول از قبیل سولفات ها، فلزات سنگین و سایر املاح باعث ‏‏بروز‎ ‎مشکلاتی برای افراد مصرف کننده می شود‏‎‏. ‏
کارشناس مسوول تغذیه مرکز بهداشت استان ایلام ‏ افزود: ناخالصی‌های‎ ‎موجود در نمک‌های تصفیه نشده شامل ‏سرب، جیوه، آرسنیک، کادمیوم، فلور و ‏سایر‎ ‎املاح سنگینی است که بر اندام‌های داخلی بدن تاثیر مخربی دارند‏‎‏. ‏
علیمردانی‎ ‎گفت: نمک استخراج شده از معدن یا دریا، ناخالصی‌های فراوانی دارد که عمده‎ ‎‏‌ترین آنها، سولفات ‏‏کلسیم یا همان گچ است که به دلیل سفید بودن، قابل تشخیص‎ ‎از اصل نمک نیست‎‏. ‏
وی بیان کرد: در صورتی که نمک های یددار به مدت‏‎ ‎طولانی در معرض نور خورشید یا رطوبت قرار گیرند، ید ‏‏خود را از دست می دهند و‏‎ ‎برای جلوگیری از این مساله توصیه می شود نمک ید دار در ظروف بدون محفظ‏‎ ‎‎پلاستیکی، چوبی، سفالی یا شیشه های رنگی با سرپوش محکم نگهداری شود‎‏. ‏
وی ادامه داد: استفاده از نمک های تصفیه شده یددار با درجه خلوص حداقل‏‎‏ ‏
‏2‏‎ /‎‏99‏‎ ‎درصد ضروری است و همچنین باید در هنگام خرید این نمک ها به مشخصات بهداشت آنها شامل تاریخ ‏‏تولید، انقضا و سری ساخت توجه کرد‏‎‏. ‏
وی‎ ‎به اهمیت جدا کردن ناخالصی‌ها از نمک خوراکی اشاره کرد و گفت: از نظر‎ ‎استاندارد، نمک‌های تصفیه ‏نشده ‏باید حداقل 99 درصد و نمک‌های تصفیه شده‏‎ ‎‏5/99‏‎ ‎درصد خلوص داشته باشند، اما فعالیت تولیدکنندگان ‏نمک های ‏تصفیه نشده‏‎ ‎به روش سنتی، متمرکز بر استفاده از رگه‌های سنگ‌های معدن است و این موضوع‏‎ ‎درصد ‏‏ناخالصی‌ها را بالا می‌برد‎‏. ‏
وی ادامه داد: مصرف روزانه نمک در رژیم غذایی افراد مفید است ولی باید در مصرف آن دقت و از استفاده بی ‏‏رویه پرهیز شود.‏/س
برچسب ها: مصرف ، نمک ، تصفیه نشده
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.