به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران، مطالعه ای که توسط مرکز پژوهشی اپیدمولوژی محیطی در بارسلونای اسپانیا
انجام شده، نشان می دهد مصرف زیاد چیپس و بیسکویت در زنان باردار باعث می
شود کودک هنگام تولد از وزن کمتری برخوردار باشد. محققان دریافته اند مصرف
چیپس و بیسکویت در هنگام بارداری باعث افزایش ماده ای به نام آکریلامید در
بدن زنان می شود که ممکن است روند رشد جنین را به خطر اندازد و در نهایت
باعث تولد نوزادی شود که در مقایسه با نوزدان سالم تر سر کوچک تری دارد.
آکریلامید یک ماده شیمیایی است که در غذاهایی که با حرارت زیاد پخته می
شوند، تولید می شود. این ماده معمولاً در غذاهایی مثل چیپس، سیب زمینی سرخ
کرده، نان و قهوه نیز یافت می شود.
دانشمندان معتقدند عدم رشد کافی سر کودک ناشی از اختلالات پیش آمده در رشد
سیستم عصبی نوزاد است و این امر نیز به نوبه خود ممکن است روند رشد کودک
در دوران پس از تولد را تحت تاثیر قرار دهد. یافته های این مطالعه نشان
داده است که زنان بارداری که مواد حاوی آکریلامید بیشتری مصرف کرده اند،
معمولاً کودکانی به دنیا می آورند که به طور متوسط 132 گرم سبک تر از دیگر
کودکان متولد شده هستند و اندازه سر آنها نیز 0.33 سانتی متر کوچک تر است.
این مطالعه در سال های بین 2006 تا 2010 بر روی 1100 زن باردار در کشورهای
دانمارک، بریتانیا، یونان، نروژ و اسپانیا صورت گرفته، نشان داده است که
تاثیر چیپس بر سلامتی جنین در حال رشد دقیقاً همانند تاثیر سیگار و مواد
دخانی است.