مصرف خرما يا كشمش درهنگام افطار مفيد است چرا که اين دو باكنترل اشتها از پر خوری به هنگام افطار ممانعت مي كنند.

دکتر زهرا عبدالهی دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران  در خصوص خصوصیات وعده افطار گفت:وعده افطار در درجه اول بايد حاوی مایعات و قندهای ساده قابل جذب سریع باشد، زیرا در زمان افطار قند خون در پائین ترین حد خود قرار گرفته و می تواند یکی از علل سردردهای نزدیک افطار باشد. به همین دلیل توصیه می شود شروع افطاری با خرما، آب گرم، یا چای کم رنگ، شیر و ... باشد، بدین ترتیب نیازشدید به مواد قندی به سرعت برطرف می شود و بدن آمادگی بهتر برای استفاده از مواد غذایی دیگر را پیدا می کند.

وی ادامه داد:مصرف خرما يا كشمش در هنگام افطار مفيد است . اين دو با كنترل اشتها از پر خوری به هنگام افطار ممانعت مي كنند. علاوه بر آن مصرف خرما در ماه مبارك رمضان در تنظيم قند خون بسيار مفيد اســـت لــذا تـــوصيه مي شود كه در وعده افطار حتي المقدور۳-۲ عدد خرما مصرف شود (خرما منبع خوبي از مواد مغذي، قند، فيبر و پتاسيم است). از مصرف بيش از حد خرما نيز مانند ساير شيريني ها بايد پرهيز شود. به طور كلي توصيه ميشود به جاي مصرف انواع شيريني ها مثل زولبيا و باميه كه فقط حاوي انرژي و فاقد مواد مغذي (ويتامين ها و املاح) هستند، از مواد غذايي طبيعي شيرين مثل خرما، كشمش و انواع ميوه استفاده شود. افراط در مصرف انواع شيريني به هنگام افطار چاقي و اضافه وزن را به دنبال خواهد داشت.

عبدالهی با اشاره به این که استفاده از مواد غذايي آبكي مثل سوپ، آش، حليم كم روغن، فرني ، شيربرنج  ويا شله زرد كم شيرين و كم چرب در هنگام افطار مناسب است و موجب حفظ تعادل آب و املاح فرد روزه دار مي شود عنوان کرد:نكته مهم اين است كه در وعده افطار نباید یکباره حجم زیادی از غذا یا مایعات وارد معده شود ، چون اتساع ناگهانی معده باعث اختلال در جریان خون دیگر اندامها و اعضاء بدن شده و از طرفی باعث بروز سوء هاضمه نیز می شود. مصرف یکباره مقادیر زیادی نوشیدنیهای سرد نيز ممکن است علائم ناراحت کننده گوارشی در فرد روزه دار به وجود آورد.
 
عبدالهی خاطر نشان کرد:مصرف بیش از حد موادغذایى شیرین و پرچرب هنگام افطار منجر به تشنگى مى شود و مصرف نوشیدنیهاى زیاد بوِِیژه مایعات خنك با رقیق كردن اسید معده و آنزیمهاى دستگاه گوارش سبب اختلال در هضم و جذب موادغذایى مى گردد، که مشکلاتی مانند درد شكم و نفخ رابدنبال دارد.

 وی در مورد وعده شام تاکید کرد:بهتر است  به فاصله  ۴۵ دقيقه تا يكساعت پس از افطار ،  روزه داران شام خود را صرف نمايند. براي شام توصيه مي شود از غذاهايي كه با نان ( نان های سبوس دار مثل نان سنگک ) مصرف مي شوند، مثل كتلت ، انواع كوكوهايي كه با روغن كم تهيه شده است، خوراك سبزيجات همراه با گوشت ( ترجيحا گوشت سفيد مانند مرغ ،ماهي)   به همراه ماست و خيار يا دوغ و سبزي خوردن يا سالاد استفاده شود.

عبدالهی توصیه کرد:توصيه مي شود براي تامين آب مورد نياز پس از صرف افطار و تا قبل از خواب به تدريج  از ميوه ها ، چاي كمرنگ و ساير مايعات به ويژه آب براي جبران كم آبي بدن استفاده شود. میوه هایی مثل طالبی ، گرمک، هندوانه ، خربزه ، سبزی وصیفی ها مثل خیار ، گوجه فرنگی  به تامین آب ازدست رفته بدن در طول روزه داری کمک می کنند./ح

برچسب ها: خرما ، کشمش ، افطار
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار