وی ادامه داد: قرار گیری کشوردرکمربند خشک جهان ، افزايش جمعيت و ايجاد اشتغال براي مردم افزايش مصرف آب در منطقه اروميه را در پی داشته است.
دائمی افزود:تفاوت حوزه درياچه اروميه با سایر حوزه های ابریزبه علت بسته بودن و نبود ورودي آب از دريا يا رودخانه است که این امر اثرات بي آبي را سريعتر نمايان مي کند.
معاون وزير نيرو تاکيد کرد : اگر نتايج برنامه ريزي براي اروميه موثر باشد باید براي ديگر نقاط کشور نيز برنامه های ان تکرار شود.
وي اظهار داشت: در حال حاضر از 609 دشت محدوده مطالعاتي، 296 محدوده با تنش شديد آبي روبه رو بوده که خود نیازبه برنامه مشخص براي کل کشور را نشان می دهد.
دائمي بابیان اینکه برای نجات دریاچه ارومیه نباید در انتظار یک معجزه باشیم ادامه داد:این امر نیازمند یک عزم جدی در سطح ملي و منطقه اي است.
معاون برنامهريزي و امور اقتصادي وزارت نيرو گفت: دولت ها وظيفه دارند سياست ها را ارائه دهند تا مشکلات به اين ميزان حاد نشود.
وی بابیان اینکه در حوزه درياچه اروميه 6 ميليون نفراز آب آن بهره مي برند ادامه داد: در بخش کشاورزي این حوزه4.5 ميليارد متر مکعب آب مصرف مي شوکه بايد اين میزان کاهش یابد چراکه در غير اين صورت به برگشت درياچه اروميه نباید اميدوار باشيم.
معاون وزير نيرو ادامه داد: ممکن است بخشي از درياچه خشک باقي بماند و ما تنها بخشي از حوزه را بتوانيم نجات دهيم.
وي افزود: البته اگر راه حل جديدي ارائه شود شاید بتوانيم کل درياچه را نجات دهيم که اين امردر انتظار تصميم دولت است.
دائمي ادامه داد:برای نجات دریاچه بايد اقدامات اساسي صورت گيرد و گرنه نباید امیدی به نجات کل درياچه داشته باشيم
دائمي بابیان اینکه از سوي دولت 2 ماه فرصت براي رسيدن به نتيجه داریم گفت: اين فرصت در 27 مهرماه به پايان مي رسدونتایج برسی ها برای تصميمگیری نهائي به دولت داده خواهد شد.
دائمی با اشاره به طرح انتقال آب از ارس به دریاچه ارومیه گفت: انتقال آب یکی از راهکارهای موجود است اما به تنهایی مشکل را حل نمیکند.
وی اظهار داشت: انتقال آب از ارس با توجه به پروتکلهایی که بین کشورهای همسایه و ایران است و با در نظر گرفتن اقداماتی که در بالادست در کشورهای دیگر انجام میشود، یکی از راهحلها است ولی حجم آب رودخانه ارس کفایت لازم برای حل مشکل را به تنهایی ندارد.
دایمی افزود: برخی از طرحهایی که مطرح است صرفا جنبهی تأمین آب شرب، آب صنایع و بعضا آب کشاورزی صنعتی منطقه را دارد و انتقال آب ممکن است کمی از برداشت آب بکاهد اما راهحل اصلی نیست.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی وزارت نیرو خبراز توقف 40 طرح سدسازی در این منطقه را داد و گفت: مطالعات و ادامه ساخت 40 سد برخلاف موافق نبودن مقامات محلی، اعتراض نمایندگان مجلس و مردم منطقه متوقف شد؛
وی ادامه داد: این طرحها تا زمانی که در شورای آب و در دولت در مورد آن تصمیمگیری شود همچنان متوقف می مانند.
دائمی ادامه داد: از حدود 57 سد حوزه ارومیه که بخشی از آنها در حال بهرهبرداری است ، مطالعه و ساخت 40 سد متوقف شده است.
وی بابیان اینکه حجم مخازن سدهای منطقه1.7 مترمکعب است گفت: اجرای سدها فعلا متوقف شده تا ببینم شرایط دریاچه چگونه می شود اگر بهبود حاصل شد،متوقفکردن اجرای پروژهها انجام خواهد شد.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزارت نیرو با اشاره به اینکه امکان رهاسازی آب از سدهای فعال وجود دارد، گفت: در این مورد باید هماهنگی صورت گیرد، چرا که این سدها آب شرب، صنایع و کشاورزی را تأمین میکند.
وی تصریح کرد: قبل از تخلیه مخزن باید به کشاورزان اعلام کنیم که مثلا برای سال جاری آب 100 هزار از اراضی را نمیتوان تأمین کرد.
دائمی با اشاره به اینکه براساس شاخص تقریبا هر 1.5 هکتار اراضی کشاورزی معادل هزینهی یک خانوار را تامین میکند،افزود: در مورد تخلیه سدها تامین آب شرب و معیشت مردم را باید در نظر بگیریم.
دائمی با اشاره به میزان اعتبار مورد نیاز و تخصیص درست برای نجات دریاچه گفت: بیش از اعتبار به مدیریت نیاز داریم. باید مدیریت بهم پیوسته منابع آب را در دریاچه اعمال کنیم.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی وزارت نیرو خاطرنشان کرد: پس از اعمال مدیریت بهمپیوسته و تعیین برنامه، قطعا دولت برنامهی مالی و زمانی هم دارد.