وي با اشاره به اين که عوامل محيطي شايعترين علت "سرطان معده" بود،خاطرنشان کرد: 50 درصد علل ناشي از سرطان ها، سرطان دستگاه گوارش و 10 درصد سرطان مري است که در گذشته شيوع "سرطان مري" نسبت به سرطان معده بيشتر بوده اما امروزه طبق مطالعات انجام شده در بعضي از نقاط ايران مثل اردبيل به دليل عوامل محيطي و نوع تغذيه، مصرف ماهي دودي و مصرف زياد نمک و نيتريک به عنوان مواد نگهدارنده شيوع سرطان معده بيشتر ديده مي شود.
ابراهيمي درياني تصريح کرد: مصرف "آنتي اکسيدان"، سبزيجات، ميوه جات، مرکبات که منبع ويتامين c هستند خطر بروز سرطان معده را کاهش مي دهند.
وي با اشاره به اينکه مسئله ژنتيک از ديگر عوامل بروز سرطان معده است افزود: ژنتيک، ارتباط فاميلي ظاهر شدن سرطان در يک خانواده در سنين پايين تر، وجود گوشت اضافه در معده و روده بيشتر از 2 سانتي متر و انجام اعمال جراحي معده و زخم اثني عشر و بعضي از گروه هاي خوني مانند گروه خوني A خطر سرطان زايي را افزايش مي دهند.
ابراهيمي گفت: با تغييرات به وجود آمده در نوع تغذيه امروزه محل سرطان معده از قسمت هاي ابتدايي معده مشاهده مي شود که علل بروز آن در افراد چاق بيشتر شده.
ابراهيمي درياني گفت: سيري زود رس، کم خوني، اجابت مجاز، يبوست، درد ناحيه معده، کاهش وزن از علائم بروز سرطان معده است که با ظاهر شدن ترش، نفخ و درد معده و سياه شدن مدفوع در افراد زير 45 سال است./ح