محمد مقدم، جامعه شناس در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت: شاغل بودن والدین و نبود نظارت کافی طی دوران رشد فرزندان، زمینه آسیبپذیر بودن آنها را در آینده فراهم میکند، زمانی که والدین تنها به فکر تامین نیازهای مادی فرزندان خود هستند و از نیازهای روحی آنها غافل میشوند و هیچ برنامهریزی مناسبی برای پر کردن اوقات فراغت خود به خصوص دخترانشان ندارند، در آن زمان است که دختران به تفریحات نامناسب روی میآورند.
وی در ادامه افزود: دختران روحیهی کنجکاوی دارند و برای این که میخواهند با دنیای پسران رقابت کنند، سعی میکنند هر کاری را که آنها انجام میدهند را عملی کنند. غافل از این که آنها از مضرات و معایب استفاده از دخانیات آگاه نیستند و نمیدانند با استفاده از قلیان چه بر سر سیستم دفاعی بدن خود میآورند.
وی در ادامه گفت: استفاده از قلیان در بین دخترانی که وارد محیطهای کاری، تحصیلی و دانشگاهی میشوند، بسیار چشمگیر است. دختران در تلاشند که از هر طریقی زیباتر و جوانتر به نظر برسند و از طرفی هم با استفاده از قلیان با شتاب فراوان رو به پیری زودرس میروند.
وی در ادامه بیان داشت: دختران امروز، مادران فردا هستند، آنها با مصرف دخانیات نه تنها خود و خوانواده شان، بلکه جامعه را هم دچار مشکل میکنند. افزایش استعمال دخانیات در میان دختران جوان و تهدیدی جدی برای آینده جامعه است.
مقدم در پایان خاطرنشان کرد: اگر دختران و زنان به همین رویه در مصرف قلیان و دخانیات ادامه دهند، در آیندهای نه چندان دور شاهد مادران بیحوصلهای هستیم که در تربیت فرزندان خود عاجز هستند.
این روانشناس گفت: پس بهتر است با یک تلاش همگانی و با کمک مسئولان مربوطه و دادن آگاهی به دختران جوان آنها را از کشیدن قلیان و مصرف دخانیات منع کنیم تا هم بداشت اجتماعی و روانی دختران امروز را حفظ کنیم و هم از نسل آینده حفاظت کنیم.
انتهای پیام/