امروز کاملا آشکار شده است این خیانت بود که داعش توانست بدون شلیک حتی یک گلوله وارد موصل شود. به همین دلیل سرعت پیشروی داعش نشان دهنده قدرت آن‌ها نیست، بلکه بخاطر خیانت برخی افراد است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران،  آن چیزی که در بدو ورود "صادق اللبان" نماینده مردم نجف در مجلس عراق توجه ما را جلب کرد، حضور وی با لباس نظامی بود. از این رو گفت‌وگو با وی را با همین سوژه آغاز کردیم:



برای لبیک گفتن به ندای مرجعیت و دفاع از وطن لباس نظامی بر تن کردم و این لباس نشان می‌دهد که آمادگی کامل برای دفاع از عراق را داریم و خود را همانند یکی از سربازان کشور می‌دانیم که در صف اول نبرد حضور دارند، چه با سلاحمان و چه با کلاممان.


در شهر شایعه شده است که مردم موصل با شاخه‌های گل از تروریست‌های داعش استقبال کردند. آیا این صحت دارد؟

متاسفانه در مناطقی که تحت تصرف تروریست‌ها قرار گرفت افرادی هستند که خیانت پیشه کردند و برای تروریست‌ها شرایطی را فراهم می‌کنند که به فعالیت‌های تروریستی‌شان ادامه بدهند. به نظرم افرادی که در موصل به استقبال داعش رفتند بخش اندکی از مردم موصل و از خانواده‌هایی هستند که از وضعیت سیاسی جدید حاکم در عراق متضرر شدند و بیشتر آنان از یاران صدام بودند و از حرکت سیاسی جدید شکل گرفته در عراق ترس و واهمه دارند. ولی این حرکت سیاسی باعث نجات افرادی شد که در فضای ظالمانه زندگی می‌کردند و ظلم را لمس را طی سالیان حکومت دیکتاتور عراق لمس کرده بودند. وقتی این ظلم پایان یافت، با ورود داعش مردم بار دیگر احساس خطر کرده و به کردستان گریختند و نگرانی خود از ورود داعش را نشان دادند و امروز همین افراد درخواست کمک دارند.

شاید این سوالی تکراری باشد اما دوست دارم از نماینده مردم نجف در مجلس عراق بپرسم آیا جنگ در عراق جنگ میان سنی و شیعه است یا جنگ میان مردم عراق از هر قوم و مذهبی با دشمنانشان؟

قطعا این جنگ، جنگ میان مردم و داعش است و الان تنها داعش دشمن مردم عراق نیست. اکنون گروه‌های کوچک دیگری هم به داعش پیوسته‌اند که می‌توان به بعثی‌ها هم اشاره کرد و همه دشمنان حرکت سیاسی جدید در عراق، در این نبرد حضور دارند. به همین دلیل است که بسیاری از قبایل عراق به کمک ارتش عراق آمده‌اند. همانطور که برخی گروه‌ها هم به حمایت از داعش برخاسته‌اند.

خیلی از مردم ایران و حتی خارج از ایران که بحران عراق را دنبال می‌کنند برایشان این سوال پیش می‌آید که چه چیزی باعث می‌شود یک گروهک تروریستی به این سرعت بخش‌هایی از عراق را اشغال کند؟

این یک حقیقت آشکار است که داعش از خیانت برخی افسران ارتش استفاده کرده و بعثی‌ها با خریدن بسیاری از درجه‌داران نظامی که در نظام قبلی نیز در ارتش بودند توانسته است به این سرعت پیشروی کند. آن‌ها در نظام جدید سیاسی نمی‌خواستند همه نیروهای دولت قبل را تصفیه کنند به همین دلیل این افراد در ارتش به فعالیت خود ادامه دادند. این خیانت بود که داعش توانست بدون شلیک حتی یک گلوله وارد موصل شود. به همین دلیل سرعت پیشروی داعش نشان دهنده قدرت آن‌ها نیست، بلکه بخاطر خیانت برخی افراد است.


حمایت مالی و لجستیک و اطلاعاتی نیروهای داعش از کجا تأمین می‌شود؟


هم اکنون کاملا مشخص است که داعش از برخی کشورهای منطقه حمایت مالی می‌شود و آمریکا برای مقابله با نظام سوریه به برخی گروه‌ها مانند ارتش آزاد کمک می‌کرده که داعش نیز از آن‌ها سوء استفاده کرده است. بدین ترتیب از سوی آمریکا، کشورهای خلیج فارس و ترکیه کمک‌هایی رسیده و متاسفانه با مسلح کردن افراد و گروه‌های تروریستی و گروه‌هایی که با کشورهای عراق و سوریه مشکل داشتند و مسلح کردن آن‌ها، داعش تشکیل شد. در واقع داعش همانند یک شرکت پیمانکار است که دستورات را اجرا می‌کند.

صحبت‌های زیادی درباره داعش شده است اما هنوز مشخص نیست انگیزه اصلی نیروهای داعش از حضور و پیشروی در عراق چیست. به نظر شما چه انگیزه‌هایی برای ورود داعش به عراق وجود دارد؟

به نظر می‌رسد آمریکایی‌ها داعش را وارد خاک عراق کردند تا اینجا قبرستان آن‌ها شود. بدلیل فقدان هوش و درک کافی در میان نیروهای داعش، سرویس‌های امنیتی برای آن‌ها برنامه‌ریزی می‌کنند. آن‌ها میخواهند ایران را تهدید کنند و با نزدیک شدن به مرزهای ایران، امنیت این کشور را از بین ببرند و به همین دلیل به سمت دیاله رفتند. البته این هدف آن‌ها دست نیافتنی خواهد بود چرا که قبل از رسیدن به ایران، کار آن ها یکسره خواهد شد. به نظر من سلاح داعش از سوی عربستان و قطر تأمین می‌شود و احتمال همکاری ترکیه نیز وجود دارد.

بعد از آغاز پیشروی نیروهای داعش در عراق، یکی از سوژه‌هایی که رسانه‌های غربی به آن پرداختند، حضور نیروهای ایرانی در عراق بود. لطفا به عنوان یک نماینده مجلس که بر اوضاع عراق اشراف دارد بفرمایید آیا اصولا با توجه به فتوای آیت الله سیستانی، نیازی به حضور نیروهای ایرانی در عراق هست؟

باید صراحتا بگویم که حتی یک نظامی ایرانی در عراق حضور ندارد. متاسفانه رسانه‌های غربی قبل از شروع این درگیری‌ها ما را متهم به ایرانی بودن و تابعیت از ایران می‌کردند و این تهمت زدن‌ها همچنان ادامه خواهد داشت و دلیل آن هم نداشتن آگاهی از اوضاع عراق است. ما به ایران احترام می‌گذاریم و با مردم ایران برادریم. ایران کشوری برادر برای عراق است ولی ایران هیچ دخالتی در امور عراق نداشته است. نه ایران می‌خواهد در عراق دخالت کند و نه ما علاقه‌ای به مداخله در امور کشورمان داریم.


بفرمائید که در حال حاضر وضعیت عراق به چه صورت هست. ظاهرا نیروهای داعش به نزدیکی بغداد رسیده‌اند. وضعیت عراق چگونه است و برنامه دولت عراق برای مقابله با گروهک تروریستی داعش چیست؟

درحال حاضر عملیات دور کردن داعش از مناطق شهری آغاز شده است. قبل از داعش گروه‌های تروریستی در خیابان‌های شهر فعالیت می‌کردند و برخی خیابان‌های بغداد به دو بخش طرفداران و مخالفان داعش تقسیم می‌شد. قتل و ذبح مردم در خیابان‌های بغداد رخ می‌داد. اما اکنون داعش در اطراف بغداد است. اگر ما توانستیم خیابان‌های شهر بغداد را از وجود آن‌ها پاک کنیم، حتما می‌توانیم آن‌ها را از اطراف شهر نیز دور کنیم. همه مناطق تحت سیطره داعش در اطراف بغداد هم اکنون از سوی ارتش مورد تهدید قرار گرفته است و مردم خواهند دید که داعش همانطور که وارد شد، همانطور هم به پایان کار خود خواهد رسید.
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.