مادران باردار از زمان تشکیل نطفه مجاز به روزه داری نیستند، چرا که رشد سریع جنین قابلیت به تعویق انداختن غذا به علت روزهداری را نمیپذیرد. مادران شیرده در سال نخست شیردهی خود مجاز به روزه داری نیستند، گفت: در سال دوم شیردهی مادارن در صورت تمایل میتوانند شرایطی را ایجاد کنند که بتوانند روزه بگیرند، چرا که کودک در این سنین توان خوردن غذاهای کمکی را دارد.
روزه گرفتن برای افراد دارای بیماری های خاص و افراد با شرایط خاص سنی نیز که قادر به روزه داری نیستند، توصیه نمیشود. افراد با بیماریهای خاص نیز مجاز به روزه داری نیستند که از جمله این افراد میتواند به دیابتیها اشاره کرد.
افرادی که مبتلا به دیابت نوع دو(غیر وابسته به انسولین) هستند، در صورتی که قادر به تنظیم قند خون روزانه خود هستند میتوانند روزه بگیرند، اما مبتلایان به دیابت نوع یک(دیابت وابسته به انسولین) به هیچ عنوان مجاز به روزه داری نیستند.
مبتلایان به بیماریهای قلبی و عروقی، فشار خون، افراد با رژیمهای غذایی خاص و... تنها زیر نظر پزشکان و کارشناسان تغذیه میتوانند روزه داری را تجربه کنند. کودکان تا قبل از رسیدن به سن بلوغ سرعت رشد بالایی دارند و روزه داری آنها از نظر علمی و پزشکی به هیچ عنوان پذیرفته شده نیست، ضمن اینکه از نظر شرعی هم روزه گرفتن برای کودکان واجب نیست.