دانشمندان این پروژه تحقیقاتی اروپایی در گام نخست باید مکانیسمی را طراحی کنند که به روباتها امکان نفوذ در اعماق خاک را بدهد.

به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران؛ پژوهشگران موسسه فن آوری ایتالیا روباتی با خواصی مشابه خواص ریشه گیاهان طراحی کرده‌اند که قادر است رشد کند و بزرگ شود.

برای طراحی ریشه‌های روباتی، پژوهشگران در ابتدا نحوه رشد ریشه‌های طبیعی گیاهان را بررسی کردند، مطالعه‌ای که بر خلاف ظاهرش آسان نبود.



باربارا موتزولای محقق ارشد این طرح گفت: ریشه گیاهان در فضایی کاملا پیچیده، زیر خاک تکامل پیدا می‌کند. برای رشد کردن باید فشار زیادی بر آنها وارد شود. آنها از دو طرف منتهی الیه و از طریق فرایند "اسمز" یا گذرندگی (فرآیندی که طی آن حلال از طریق یک غشا نیمه تراوا از جایی که محلول رقیق تر است به جایی که محلول غلیظ تر است نفوذ می کند) رشد می‌کنند، از طریق آب موجود در خاک و جذب مواد معدنی و دور انداختن سلولهای مرده، بزرگ می‌شوند. همزمان نوعی مخاط تولید می‌کنند که رشد آنها در زیر خاک را تسهیل می‌کند.

دانشمندان این پروژه تحقیقاتی اروپایی در گام نخست باید مکانیسمی را طراحی کنند که به روباتها امکان نفوذ در اعماق خاک را بدهد.

ریشه‌های روباتی همانند نمونه‌های طبیعی خود عمل می‌کنند. در مسیر رشد از موانع سخت فلزی حذر می‌کنند و دائم در پی مواد غذایی و آب می‌گردند. 
 
خانم موتزولای افزود: این خم شدگی‌های ویژه را به دو روش ایجاد می‌کنیم: ابتدا ازمایعات "الکتروبیولوژیک" استفاده می‌کنیم، مایعاتی که متناسب با میزان جریان الکتریسته ای که از آنها رد می کنیم، چسبناک می شوند. سپس با قرار دادن موادی کم و بیش مصنوعی روی دو طرف روبات، آنرا خم می کنیم.

روباتها مجهز به حسگرهای مقاوم و پیشرفته‌ای هستند که در صورت لزوم امکان تعمیر آنها در زیر خاک را تسهیل می کند.

بکای دیگر محقق این طرح گفت: این حسگرها برای ثبت و رمزگشایی اطلاعات محیط اطراف و اشیای پیرامونی طراحی شده اند. این حسگرها وقتی در حال برخورد به چیزی هستند، نسبت به آن آگاهی دارند. آنها حتی می‌توانند میزان فشار و نیروهای پیرامون خود را نیز اندازه بگیرند.

از این روباتها می‌توان در اکتشافات فضایی، یافتن مواد غذایی، مواد معدنی، نفت و حتی ردیابی مین های ضد نفر بهره برد، اما دانشمندان برای این دسته از رباتها کاربردهای بلند پروازانه تری در ذهن دارند. هدف آنها برای آینده، استفاده از این روباتهای قابل رشد و انعطاف پذیر در جراحی های پیچیده مغز است.


انتهای پیام/
برچسب ها: گیاهان ، ربات ، تحقیقات
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار