عسگری در سی و چهارمین نشست این شورا گفت: چشم انداز معاونت آموزشی وزارت بهداشت، احراز جایگاه اول منطقه و مدیریت علمی در حوزه آموزش پزشکی است.

به گزارش گروه  علمی باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ دکتر سعید عسگری دبیر شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی با بیان این که آموزش نباید فاصله ای از نظام ارائه خدمات داشته باشد و در این خصوص کشور ایران یک الگو در منطقه و دنیاست، افزود: تولید علم و ارتقای جایگاه کشور در اولویت این شورا است.

وی با اشاره به مصوبات سی و سومین نشست شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی، که شامل افزایش کمّی دانشجو و دانشکده های دندانپزشکی، کیفیت آموزش دندانپزشکی و توزیع نابرابر نیروهای دندانپزشکی بوده، گفت: در خصوص رفع این موارد کمیته های تخصصی تشکیل شده است و مصوبات دبیرخانه و کمیسیون ها را اجرا کرده ایم.

دبیر شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی وزارت بهداشت در ادامه افزود: تشکیل کمیته 7 نفره منتخب با دستور وزیر بهداشت از جمله مواردی است که در جهت اجرای هرچه بهتر مصوبات این کمیته ها صورت گرفته است و یکی از وظایف این کمیته 7 نفره مشخص کردن اعضای بورد آزمون ها می باشد.
 
تربیت نیروی انسانی با کیفیت و کارآمد
دکتر عسگری با بیان این که تربیت نیروی انسانی با کیفیت از جمله وظایف دبیرخانه شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی است، افزود: سهمیه دانشجوی دندانپزشکی در کنکور 93 معادل سال گذشته است.

وی گفت: در سال 57، تعداد 5 دانشکده دندانپزشکی در کشور وجود داشت و در حال حاضر 66 دانشکده دندانپزشکی وجود دارد که این دانشکده ها در حال حاضر فعال هستند و یا موافقت نامه اصولی برای ایجاد آنها صادر کرده ایم.
 
ادغام واحد دندانپزشکی بین المللی با دانشکده های دندانپزشکی
وی افزود: با ادغام واحدهای بین المللی در دانشکده های دندانپزشکی از ایجاد دانشکده های جدید جلوگیری به عمل آمده است.

دکتر عسگری از دیگر اقدامات انجام شده در این حوزه به نظام توزیع دندانپزشکان اشاره کرد و گفت: متاسفانه استان تهران بیشترین جذب دندانپزشکان را داشته است و این در صورتی است که در برخی از استانها کمبود نیروهای دندانپزشکی داریم و در این مورد مشکلاتی وجود داشت که با هماهنگی های صورت گرفته، دانشگاهها موظف شده اند نسبت به جذب دندانپزشکان عمومی برای ارائه خدمات و طرحشان اقدام کنند.

وی در ادامه افزود: در صورتی که دانشگاهها نتوانند این فارغ التحصیلان را استخدام کنند، می توانند از طریق قرارداد خرید خدمت نسبت به جذب این نیروها اقدام کرده و حتی می توانند نسبت به جذب این نیروها در بخش خصوصی و در استانهای مشخص عمل نمایند.
 
گذراندن طرح دندانپزشکی اجباری و غیرقابل خرید است
دکتر عسگری با بیان این که گذراندن طرح دندانپزشکان اجباری است و قابل خرید نمی باشد، افزود: دندانپزشکان لازم است در ازای انجام تعهدات خدمتی خود نسبت به زمان تحصیلشان تعهد خدمت نمایند که در صورت تمایل خرید تعهد خود می توانند اقدام کنند و البته هزینه خرید خدمت تعهد دندانپزشکان افزایش پیدا کرده است و هزینه آن سالانه بیش از 20 میلیون تومان می باشد.
دبیر شورای آموزشی دندانپزشکی و تخصصی گفت: از دیگر برنامه های اقدام شده در این حوزه همکاری با نظام پزشکی در خصوص صدور کارت نظام پزشکی دندانپزشکان عمومی در استانها است که مقرر شده است با توجه به صدور محل کارت در همان استان نیز مشغول به ارائه خدمت شوند.
 
بومی گزینی دانشجویان
دکتر عسگری از دیگر اقدامات این حوزه به بومی گزینی دانشجویان اشاره کرد و گفت: برابر مجوز وزارت بهداشت، دانشگاهها می توانند نسبت به پذیرش دانشجویان بومی در استانهایشان اقدام نمایند تا نیازهای استانها از این طریق رفع شود.

وی به کارگیری متعهدین خدمت (متخصصان) و نحوه توزیع عادلانه این نیروها را از دیگر اقدامات این حوزه برشمرد و گفت: با توجه به مقررات و در اختیار قراردادن آنها بین عموم و همچنین سیاستهای این معاونت، به کارگیری متعهدین خدمت صورت گرفته است که هیچ گونه اعتراضی را نیز به همراه نداشته است.
 
برگزاری اولین آزمون ملی دانش آموختگان خارج از کشور
دکتر عسگری از برگزاری اولین آزمون ملی دانش آموختگان خارج از کشور در تیر ماه سال جاری خبر داد و گفت: از 70 نفری که در این آزمون شرکت کردند، حدود نیمی از آنها پذیرفته شده اند و تمامی این مراحل به صورت محلی صورت گرفته است.

وی به مقبولیت امتحانات بورد و ارتقای کیفیت آن را از مهمترین جهت گیری خای بورد عنوان کرد و آن را حاصل برنامه ریزی های صورت گرفته در این شورا داشت.
 
تدوین کتب مرجع ملی
دبیر شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی، تدوین کتب مرجع ملی را از اقدامات مهم این شورا عنوان کرد و گفت: با برنامه ریزی و اقدامات صورت گرفته جلسات مولفین کتب مرجع، پایان گرفت که کار بسیار مهمی است و یکی از ماموریت های این حوزه می باشد.

وی در این خصوص افزود: بحث مرجعیت ملی کشور در حوزه آموزش از ماموریت های این شورا در چشم انداز وزارت بهداشت است که در تدوین کتب مرجع ملی علاوه بر استفاده از دانشمندان خارج از کشور، از محققین داخل کشور نیز بهره مند شده ایم.

دکتر عسگری به بومی کردن دندانپزشکی در کشور در تدوین کتب مرجع ملی اشاره کرد و گفت: براساس این کتب ملی مسائل، مشکلات و بیماری های منطقه ای کشور نیز به صورت الگو به دانشجویان تدریس خواهد شد.
 
تشکیل شورای سلامت دهان
دبیر شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی در پایان به تشکیل شورای سلامت دهان با ابلاغ وزیر بهداشت اشاره کرد و گفت: این شورا با 21 عضو که از دندانپزشکان صاحب نظر کشور می باشند، تشکیل شده است و این شورا تا رسیدن به اهداف مدنظر در آموزش و پژوهش و تجهیزات دندانپزشکی و در راستای طرح تحول نظام سلامت کشور گام برمی دارد.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار