به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران؛ دکتر حاجی فرجی رئیس انستیتو تحقیقات تغذیهای کشور امروز 3 دی در نشست خبری بسیج ملی کاهش مصرف نمک گفت: کاهش مصرف نمک، شکر و چربی بحث روز تغذیه دنیا است چرا که این 3 ماده بیشترین مخاطرات را برای سلامتی مردم دارد.
وی با اشاره به اینکه یکی از راهکارهای کاهش مصرف نمک که مردم کاهش نمک مواد غذایی صنعتی است، افزود: ما جلساتی متعددی را با حضور نمایندگان صنعت غذا داشتیم که موضوع کاهش استفاده از نمک را مورد بررسی قرار دادیم در واقع تمام هدف ما این است که صنایع از چاشنیهای مختلف برای افزایش طعم مواد غذایی و ماندگاری آنها به جای نمک استفاده کنند.
حاجی فرجی اظهار داشت: رسانهها در کاهش مصرف نمک و الگوی غذایی مناسب نقش بسزایی دارند که باید این امر مورد تقویت قرار گیرد.
وی اظهار داشت: مردم باید بدانند که مصرف 5 گرم نمک به معنای نمکی که به تنهایی استفاده می شود نیست بلکه کلیه مقدار نمکی که یک فرد از نان، مواد غذایی مختلف و نمکی که در غذا مصرف میکنند را شامل می شود بنابراین باید کارشناسان تغذیه و متخصصین تلاش کنند تا این فرهنگ را در جامعه اصلاح کنند.
وی با بیان اینکه باید چیزی به عنوان نمکدان از سر سفرهها حذف شود، عنوان کرد: یکی از معضلات ما در نان های سنتی استفاده از جوش شیرین است که ما سالها برای حذف این ماده در نان تلاش کردیم البته میزان مصرف جوش شیرین را در کل کشور توانستهایم 70 درصد کاهش دهیم ولی متاسفانه بررسیها در نانواییهای تهران نشان میدهد که 50 درصد نانواییهای سنتی تهران از جوش شیرین استفاده میکنند.
حاجی فرجی تاکید کرد: برای حذف جوش شیرین صنف نانوایان معتقد است که باید کیفیت آرد بالا برود و اینکه پودر خمیر ترش در اختیار نانواییها قرار بگیرد تا از این طریق جوش شیرین حذف شود.
انتهای پیام/