به گزارش
خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران، تحقیقات منتشرشده در مجله Hepatology گویای این است که که خوردن 3 وعده غذا بدون تنقلات ممکن است سالم تر از تغذیه همان مقدار کالری به شکل وعده های غذایی کوچک در طول روز باشد.
در این مطالعه مقرر شد 36 فرد بزرگسال لاغر و سالم به دو گروه تقسیم شده و به مدت 6 هفته کالری با میزان بالا و رژیم غذایی با کالری نرمال مصرف کنند. به هر یک از افراد مصرف کننده ها کالری با میزان بالا، نوشیدنی قندی و پرچرب در هر وعده غذایی شان داده شد. در عین حال گروه مقابل این نوشیدنی ها را 2 تا 3 ساعت پس از وعده غذایی خود مصرف کردند.
جای تعجب نیست، تمامی افراد مصرف کننده کالری افزایش وزن پیدا کردند. اما گروهی که نوشیدنی پرکالری را در بین وعده های غذایی مصرف می کردند، میزان چربی شکمی، کبد چرب و حساسیت به انسولین در آنها کمتر بود. این ها عواملی است که با خطر ابتلا به بیماری های قلبی و دیابت ارتباط مستقیمی دارند.
متخصصان به طور قطعی و درست به علت این موضوع واقف نبوده و گمان می کنند که برآمدگی های حاصل از چربی شکمی به متابولیسم بدن مرتبط است. متابولیسم نیز با انسولینی که به طور مکرر از تغذیه کل روز تامین می گردد، سر و کار دارد. محققان دانشگاه آمستردام بر این باورند، زمانی که بدن در چرخه روزه داری و غذا خوردن قرار می گیرد، سازمان دهی سوخت و ساز بدن بهترین عملکرد را دارد.
با این حال، این مطالعه هنوز بر روی افرادی که تنقلات ناسالم دارند، ادامه خواهد داشت.
در این جا نشان داده شد که زمان جذب غذا بر تجمع چربی در کبد اثر می گذارد. علاوه بر این ترکیب رژیم غذایی و کالری موجود در غذا نیز از موارد اثرگذار هستند.
انتهای پیام/