به گزارش
خبرنگار کلینیک باشگاه خبرنگاران، رعایت بهداشت کامل دهان، از طریق مسواک زدن به روش صحیح و طبق تجویز دندانپزشک، استفاده از مسواکهای کوچک مخصوص برای تمیز نگه داشتن فضاهای بین ایمپلنتها ودندانهای طبیعی مجاور، جلوگیری از تجمع مواد غذایی در فضاهای ذکر شده وجرم گیری دندان در زمانی که ضرورت داشته باشد نه فقط از تجمع پلاکتهای باکتریال و تخریب دندانهای مجاور ایمپلنت و بافت لثه جلوگیری میکند، بلکه به انجام موفقیت آمیز پروسه کاشت دندان نیز کمک میکند.
تجمع مواد غذایی، رسوب جرم و تشکیل لایهای از رسوبات بر روی دندانهای طبیعی و همچنین ایمپلنتها موجب تورم وتحریک لثه میشود. به این ترتیب، چسبندگی لثه به دندان یا ایمپلنت از بین میرود که خود موجب تجمع بیشتر باکتری و تشدید سیر بیماری میگردد و در اد امه این روند به تحلیل استخوان اطراف ایمپلنت یا دندان طبیعی شده و با پیشرفت زیاد منجر به لقی دندان یا ایمپلنت شود.
اولین اقدام پس از کاشت ایمپلنت، بهره گیری از راهکارهایی برای کنترل عفونت و کاهش درد ناشی از جراحی است و بهتر است در هفته اول بعد از جراحی، مراقبتهای معمول زخم دهان، استفاده از دهان شویه بخصوص دهان شویههای ضد عفونی کننده (مانند کلر هگزیدین)، خود داری از جویدن غذا بر روی ایمپلنتها و مصرف غذاهای نرم، استفاده از داروهای ضد درد و آنتی بیوتیک، مصرف نکردن سیگار و مسواک زدن دیگر دندان، غیر از محل ایمپلنت انجام شود.
مهمترین نکتهای که پس از کاشت ایمپلنت باید مورد توجه قرار بگیرد، تمیز کردن دندان متصل شده به ایمپلنت است که برای این منظور حتما باید علاوه بر مسواک از نخ دندان نیز استفاده شود.
گردآوری: گروه سلامت سیمرغ