به گزارش
حوزه رادیو تلویزیون باشگاه خبرنگاران به نقل از کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان؛ برنامه پرمخاطب «رادیو هفت» در سلسله گفتگوهایی با پرویز پرستویی، این چهره صاحبنام عرصه بازیگری سینما و تلویزیون ایران به مرور بخشهایی از زندگی و موفقیتهای هنری او پرداخت و در این میان بخشی از چهارمین قسمت این مصاحبه به موضوع دوران کودکی و نقش کانون در رشد و پرورش استعدادهای این هنرمند شاخص اختصاص داشت.
پرستویی به منصور ضابطیان گفت: در اواخر دهه 40 - مانند اکنون که فرهنگسراهایی در مناطق مختلف وجود دارد - کانون نیز مراکزی را در مناطق مختلف تهران تاسیس کرده بود و در آنها به بچهها فیلم و موسیقی آموزش میداد.
وی با بیان اینکه پیشنهاد حضور در مراکز کانون را برای فراگیری تئاتر، یکی از همکلاسیهایش مطرح کرد، افزود: در محلهی ما (نازیآباد) یک مرکزی بود زیر مجموعه کانون که در آنجا تعدادی از دانشجویان دانشکدههای مختلف مانند هنرهای دراماتیک و هنرهای زیبا در اوقات فراغتشان میآمدند و به بچهها تئاتر آموزش می دادند.
پرستویی افزود: هنرمندانی مانند عبدالرضا اکبری، مهدی امیر چوپانی، نقی سیف جمالی، رحمان باقریان و ابوالفضل شاه کرم به این مراکز رفت و آمد میکردند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا در کانون فقط آموزش بازیگری می دیدید یا مربیان کتاب هم دست شما دادند؟ افزود: آنها اول هفته، کتاب را به ما معرفی می کردند و ما را عادت داده بودند که بخوانیم و پنجشنبه آخر هفته آن را تجزیه و تحلیل کنیم. اینجا هم، بحث نقد و هم بحث کتابخوانی بود.
بازیگر نقش حاج کاظم در فیلم «آژانس شیشهای» با بیان اینکه در کتابخانه کانون آثار مختلفی از نویسندگان بزرگ کشور را خوانده است در پاسخ به این پرسش که آیا فهم این آثار برای او دشوار نبوده است؟ به نقش مربیان کانون در این زمینه اشاره کرد و گفت: این مساله چون زیر نظر مربی اتفاق میافتاد آنها برای ما تحلیل میکردند. ما زیر جملات را خط میکشیدیم و بحث میکردیم. آن موقع من به خوبی حس میکردم که خیلی حسابشده دارند به ما کتاب میدهند و ما میخوانیم. این مساله خیلی نظام یافته بود.
مجری برنامه «رادیو هفت» وقتی در ادامه از این که چنین اتفاقهای فرهنگی در محلههایی افتاده است که از آن انتظار نمی رفت اظهار تعجب کرد، پرستویی به او گفت: به واقع وقتی به دوران دبستان بر میگردم شاید آن موقع چنین چیزی باب نبود و اگر اشتباه نکنم آن مراکز از اواسط دهه چهل ایجاد شد و ما تا یک سنی میتوانستیم به مرکز کانون برویم.
بازیگر نقش اصلی فیلم «لیلی با من است» در ادامه با اظهار خوشحالی از حضورش در کانون افزود: خوشبختانه باید بگویم که آن دورانِ شیطنتها خیلی زود سپری شد و بعد سعی کردیم مسیر را بهتر انتخاب کنیم و آن هم در واقع مدیون همان مربیانی هستم که با ما بودند.
انتهای پیام/ رض