رئیس مرکز دیپلماسی عمومی وزارت امور خارجه با اشاره به اینکه خواهرخواندگی تهران با بسیاری از شهرهای جهان می‌تواند راهگشای بسیاری از مسائل باشد، گفت: نقش تهران در تعاملات اجتماعی با سایر ملل کلیدی و مهم است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران، میرزاآقایی رئیس مرکز دیپلماسی عمومی وزارت امور خارجه در نشستی که به منظور نخستین جشنواره رسانه‌های شهری امروز(یکشنبه) در ساختمان نگارستان بوستان گفتگو برگزار شد، اظهار کرد: در حوزه توسعه شهری و نقش رسانه‌ها در توسعه یافتگی تهران رسانه‌ها به عنوان قطب اساسی غایب هستند و پرداختن به موضوع شهر تهران توسط عنصر رسانه‌ها ناکافی است.

وی ادامه داد: مفهوم شهروند با شهرنشین متفاوت است و تا زمانیکه شهروند نداشته باشیم با شهرنشینی نمی‌توانیم به هدفی برسیم تفاوت شهروند و شهرنشین همچون صاحبخانه و مستاجر است و باید به جایی برسیم که تمام شهرنشینان تهران همچون یک شهروند در تمامی امور شهری مشارکت و علاوه بر اینکه احساس و حق و حقوقی داشته تکالیف خود را نیز دراین زمینه به انجام رسانند.

رئیس مرکز دیپلماسی عمومی وزارت امور خارجه با تاکید بر اینکه رسانه‌ها باید یک شهرنشین را به شهروند تبدیل کنند، افزود: احساس هویت،‌ مسئولیت و مشارکت را باید  در شهرنشینان ایجاد کنیم.

میرزاآقایی بیان داشت: در بسیاری از مناسبات توسعه شهری پیشرفت‌های خوبی را شاهد بودیم ولی ظرفیت‌ها در این زمینه آنقدر عمیق است که می‌توان گفت در ابتدای راه قرار داریم.

وی قرارداد خواهر خواندگی را همچون پلی دانست که تهران را به شهرهای دیگر جهان مرتبط می‌کند و گفت: یک تیم در وزارت امور خارجه در حوزه شهری بر مسائلی همچون خواهر خواندگی شهرها تصمیم می‌گیرد و در شهرداری نیز اقدامات لازم انجام می‌شود اما هر چند که گام‌های نخست را در این زمینه به درستی برداشته‌ایم ولی باید دستاوردهای خواهرخواندگی را بررسی و آن را اجرایی کنیم.

رئیس مرکز دیپلماسی عمومی وزارت امور خارجه تاکید کرد: خواهرخواندگی تهران با سایر شهرهای جهان تعامل و ارتباطات ما را با دنیا افزایش می‌دهد و به دلیل اینکه جنبه غیر دولتی و سیاسی دارد می‌تواند راهگشای بسیاری از مسائل باشد که متاسفانه این موضوع تا حدودی مورد غفلت قرار گرفته است.

میرزاآقایی با اشاره به اینکه رسانه‌های کنونی ایران به جای اینکه درون‌زا باشند گویی ماموریت برای موضوع دارند تصریح کرد: اکثر رسانه‌ها ماموریت سیاسی برای انجام تعاملات افکار عمومی دارند که این ضعف ما به شمار می‌رود.

وی با بیان اینکه رسانه‌ها با استفاده از تجربیات دیگر کشورها باید موضوعات توسعه شهری را برای مدیران بیان کند افزود: جایگاه تهران در سیاست خارجی و دیپلماسی عمومی همچون یک ویترین بزرگ به شمار می‌رود و در صورتی که در حوزه تعاملات اجتماعی و مدنیت این مسئله نهادینه شود که تهران نقش والایی دارد برای ما بسیار مهم خواهد بود و می‌توانیم یک تصویر صحیح از تهران را به جهان ارائه دهیم.

رئیس مرکز دیپلماسی عمومی وزارت امور خارجه در پایان تاکید کرد: همه باید تلاش کنیم تا تهران به عنوان پیشانی روابط خارجی با سایر کشورها نقش خود را به خوبی ایفا کند، چرا که نقش تهران در تعاملات اجتماعی با سایر ملل کلیدی است.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار