مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان اردبیل با اشاره به آغاز تاریخ عقلانیت انسان در ایران و اهمیت عقل به دلیل حل تمام مشکلات متناقض بشری گفت: انواع صنایع‌دستی چون فرش پاسخگوی عقلانی برای محدودیت‌های محیطی است.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران اردبیل؛ 450 نوع صنایع‌دستی در جهان وجود دارد که از این تعداد 167 نوع آن مربوط به صنایع‌دستی ایران است که از میان 167 نوع صنایع‌دستی ایرانی، 52 مورد آن مربوط به استان اردبیل است که این رقم به معنای بیشترین پاسخ عقلانی مردم این خطه به محدودیت‌های محیطی است.

فرش شاخص اصلی سطح عقلانی بشر و نقطه تلاقی هنر و تکنیک است و قالی پازیریک به عنوان قدیمی‌ترین فرش مربوط به 2500 هزار سال پیش نمودی از اندیشه زیباشناسی و عقلانیت ایرانی است.

در فرش‌های آذربایجان به دلیل برخورداری از اقلیم سرد، رنگ قرمز بیش از سایر رنگ‌ها استفاده شده و در فرش‌های کرمان به دلیل برخورداری از اقلیم گرم رنگ کرم و سفید به کار رفته که ایننشان می دهد نسل‌های گذشته ما از دیرباز به روانشناسی رنگ پی برده بودند.

نمایش 60 قطعه فرش در نمایشگاه قالی

حاجی زاده مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان اردبیل گفت: در نمایشگاه 80 ساله قالی در اردبیل نزدیک به 60 قطعه فرش به نمایش گذاشته شده که 12 قطعه آن بیش از 50 سال قدمت دارند.

وی افزود: یکی از شاخص‌ترین فرش‌های این نمایشگاه فرشی است که تمام مشخصات قالی شاهکار اردبیل از جمله ریشه پشم، پشم دست ریز، رنگ گیاهی و قبا بافت را دارا است.

حاجی زاده تصریح کرد: ریزبافت‌ترین فرش این نمایشگاه با قدمت 40 سال و رج‌شمار 45 مربوط به مرحوم استاد فیض‌الله وثوقی ایرانی با طرح ترنجی است.

تولیدکنندگان صنایع دستی اردبیل بیمه می‌شوند 

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل گفت: حمایت از صنعتگران صنایع دستی در قالب پوشش بیمه انجام می‌شود که از سال ۹۲ تاکنون اجازه تشکیل پرونده بیمه برای این هنرمندان صادر نشده است.

علیرضا دباغ عبداللهی افزود:‌ حمایت از صنعتگران صنایع دستی یک موضوعی است که اگر در جایگاه حقوقی به آن نگاه کنیم وظیفه‌ای که سازمان در قبال آنها دارد تشکیل پرونده بیمه برای این افراد و تحت پوشش قرار دادن بیمه‌ای این هنرمندان است.

مرمت آثار باستانی در اردبیل

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل گفت: در حوزه میراث فرهنگی مرمت بناهای تاریخی یک پروژه و اقدام علمی است که وجود اعتبار کافی و تامین هزینه‌ها نیز در این بحث بسیار حائز اهمیت است که متاسفانه در زمینه مالی برای مرمت آثار باستانی با محدودیت‌هایی مواجه هستیم که به یقین این نقص در بعضی از آثار باستانی استان نمایان می‌شود.

عبداللهی تصریح کرد: مرمت بنای تاریخی پیرآزمیان نگرانی خاصی ندارد و این پروژه عظیم به صورت علمی و با دقت به پیش می‌رود و در آینده شاهد انجام یک حرکت و مرمت علمی بسیار خوبی برای این بنا خواهیم بود.

انتهای پیام/ق

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.