مصرف جوانه ماش به بیماران قلبی – عروقی توصیه می‌شود.

سیدمرتضی صفوی متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: جوانه‌ها از نظر تغذیه‌ای،‌ ارزش غذایی بالایی دارند و وجود خواص درمانی و ریزمغذی‌ها در آن از اهمیت والایی برخوردار است.

وی افزود: ارزش غذایی 4 قاشق غذاخوری جوانه گندم با یک کف دست نان برابری می‌کند و ویتامین B موجود در آن سوخت و ساز بدن را به همراه دارد. علاوه بر آن ویتامین B موجود در جوانه‌ها، 12 برابر دانه‌های آن است و 3 برابر بیشتر نسبت به دانه‌ها ویتامین E دارند.

این متخصص تغذیه با اشاره به خواص دیگر جوانه گندم اظهار داشت: سلنیوم و منیزیم نیز در جوانه گندم دیده می‌شود. علاوه بر آن سبب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌گردد و از بروز بیماری‌های مختلف پیشگیری می‌کند. در صورتی که غذاهایی مانند سمنو با جوانه گندم تهیه گردد. خواص این جوانه نیز به طور کامل در آن وجود دارد.

صفوی ادامه داد: جوانه ماش کوفتگی و خستگی بدن فرد را از بین می‌برد و به افزایش شیر مادر کمک می‌کند. همچنین این ماده غذایی، ادرارآور خوبی محسوب می‌گردد. همچنین جوانه گندم به سم‌زدایی و از بین بردن صفرا کمک می‌کند.

وی عنوان کرد: جوانه ماش اسیدفولیک و پتاسیم بالایی را در خود جای داده است و به کنترل فشار خون بالا کمک می‌کند. همچنین مصرف این ماده غذایی برای بیماران مبتلا به بیماری قلبی – عروقی توصیه می‌شود اما مبتلایان به نقرس از مصرف جوانه ماش پرهیز نمایند.

این متخصص تغذیه با اشاره به خواص جوانه عدس اظهار داشت: جوانه عدس به کارکرد کلیه‌ها کمک می‌کند و خاصیت سیرکنندگی در آن به چشم می‌خورد. علاوه بر آن عدس قرمز نسبت به سایر جوانه‌ها آهن بیشتری دارد.

صفوی خاطرنشان کرد: پروتئین و فسفر بالایی در جوانه نخود وجود دارد و مصرف انواع جوانه‌ها به خصوص برای پوست، مو و ناخن مفید محسوب می‌گردد.



انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار