فیبر ازجمله مواد غذایی مورد نیاز برای بدن است که در سیب‌زمینی آب پز شده به طور قابل توجهی موجود است.

زهرا عبدالهی مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: فیبرهای غذایی بخشی از گیاهان بوده و اغلب مواد خوراکی طبیعی چون حبوبات غلات کامل (گندم و جوی سبوس‌دار) دانه‌ها، میوه‌ها و سبزیها دارای فیبر هستند.

گفتنی است که فیبر در بدن هضم نمی‌گردد اما وجود آن در بدن هضم نمی‌گردد اما وجود ان در روده باعث افزایش حرکات روده می‌شود در عین حال جذب موادی چون قند و چربی را از روده کم می‌کند همچنین موجب انبساط  دیواره روده بزرگ می‌گردد. این اعمال باعث دفع آسان مواد زائد می‌شود بنا به دلایل مذکور فیبر برای درمان و پیشگیری از دیابت کلسترول بالای خون و سرطان روده بزرگ مفید می‌باشد.

وی در خصوص اینکه چگونه می‌توان مصرف فیبر غذایی را افزایش داد توجیه داشت: 
1. تا حد امکان نان و غلات مصرفی خود را از نوع سبوس‌دار انتخاب کنید.
2. در تهیه و تدارک غذا در صورت امکان از انواع سبوس‌دار برنج ماکارونی رشته بلغور و حبوبات استفاده کنید.
3. روزانه سبزیهای تازه و ضد عفونی‌ شده را به شکل خام کنار غذا و سالاد یا به شکل بخار‌پز مصرف کنید.
4. تا حد امکان مصرف سبزیجات نشانسته‌ای چون سیب‌زمینی را محدود کرده و آن را به صورت بخارپز، آب‌پز و یا تنوری استفاده کنید.
5. انواع سبزی‌های و میوه‌های تازه را در برنامه غذایی خود بگنجانید ( حداقل 3 واحد در روز)
6. تا حد امکان از میوه‌های تازه به جای آبلیمو استفاده کنید.


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.