یک کارشناس مسائل هسته‌ای گفت: اقداماتی که مجلس شورای اسلامی در قبال طرح نظارت کنگره آمریکا بر توافق در دستور کار قرار داده، پاسخ مناسبی به کنگره آمریکا و مقامات تصمیم گیرنده در این کشور است.

"مهدی فتحی" در گفت‌وگو با خبرنگار سیاست خارجی باشگاه خبرنگاران در رابطه با طرح نظارت کنگره آمریکا بر توافق هسته‌ای ایران، اظهار داشت: در طرحی که کنگره به تصویب رسانده می‌توان نگاه خوشبینانه و بدبینانه داشت؛ نگاه خوشبینانه بر این طرح شاید ناشی از این باشد که رئیس جمهور آمریکا جایگاه کنگره و سنا را برای بررسی توافق با ایران پذیرفته و در مقابل مجلس نمایندگان و مجلس سنا نگاه احترام‌آمیزی به رئیس جمهور آمریکا پیدا کرده‌اند و بخواهند این مذاکرات ادامه پیدا کند و البته جامعه آمریکا را در توافق با ایران دچار تنش نکند.

فتحی با بیان این که تقریباً اکثر جامعه آمریکا از گفت‌و‌گو با جمهوری اسلامی ایران بر سر مسئله هسته‌ای حمایت می‌کنند، گفت: با توجه به لابی یهود و نفوذ اعراب در کنگره آمریکا و نگاه بدبینانه مجلس سنا و نمایندگان به گفت‌وگو با ایران، می‌توان نگاه بدبینانه‌ای داشت، زیرا با توجه به پیشینه نمایندگان شاید آن‌ها بخواهند در فرایند مذاکرات اخلالی ایجاد کنند.

این کارشناس مسائل هسته‌ای اظهار داشت: اقداماتی که مجلس شورای اسلامی در قبال طرح نظارت کنگره آمریکا بر توافق در دستور کار قرار داده، پاسخ مناسبی به کنگره آمریکا و مقامات تصمیم گیرنده در آمریکا خواهد بود.

وی تاکید کرد: ما باید در این رویداد به منافع خودمان نگاه کنیم زیرا رئیس‌جمهور آمریکا حدود یک سال و نیم از مدت مسئولیتش باقی مانده است و معمولا رئیس‌جمهورهای آمریکا در سال آخر تصمیمات حیاتی نمی‌گیرند.

فتحی با بیان این که جمهوری اسلامی ایران باید مقامات آمریکایی‌ را در شرایط دشواری قرار دهد گفت: باید آن‌ها را در این ماهیت مورد آزمون و رودروی افکار عمومی قرار داد. اگر آن‌ها خواستار توافق با جمهوری اسلامی هستند باید این توافق را با سرعت بیشتری به پایان برسانند. یعنی زمینه امضای توافق تا تیر ماه فراهم شود و در آن مدت یک ماهه‌ای که اعلام کرده‌اند مجلس نمایندگان آمریکا با سرعت بیشتری این توافق را بررسی کنند.

وی در ادامه افزود: این احتمال وجود دارد که آمریکایی‌ها این تاکتیک را در دستور کار قرار دهند و البته مذاکرات را طولانی‌تر و توپ را در زمین کاخ سفید و کنگره آمریکا قرار دهند و از طریق طولانی کردن مذاکرات بخواهند به اهدافشان دست پیدا کنند و شاید این یکی از راهبردهای آمریکایی‌‌ها است که در مذاکرات پیگیری می‌کنند.

فتحی با اشاره به این که باید فشار تبلیغاتی زیادی به طرف مقابل وارد کرد، بیان کرد: اگر آمریکایی‌ها خواستار دستیابی به نتیجه و رسیدن به توافق با جمهوری اسلامی هستند باید پروسه طولانی‌تر از این نشود و در دوره تعیین شده زمینه امضای توافق براساس کلیات به امضا برسد و ممکن است با طولانی‌تر شدن مذاکرات و کوتاه‌تر شدن مدت رئیس‌جمهوری اوباما توافق با مشکل مواجه شود.

این کارشناس مسائل هسته‌ای با بیان این که باید پس از اجرایی شدن توافق به سرعت تحریم‌های ظالمانه علیه ایران لغو شود، افزود: شورای امنیت باید براساس فصل هفتم منشور سازمان ملل متحد عهدنامه جدیدی صادر کند و همه از این تحولات عبور کنند.

وی اظهار داشت: تیم مذاکره کننده ایرانی با احتیاط بیشتری به مذاکرات نگاه خواهد کرد و البته همان طور که در قوانین آمریکا بوده، مقابله‌نامه و توافق‌نامه‌ها را رئیس‌جمهور آمریکا امضا می‌کرده است.

فتحی تصریح کرد: از این رو باید بررسی کرد که اظهارنظر جدید اوباما مبنی بر امضای طرح نظارت کنگره بر توافق، ناشی از احترام متقابل، قصد طولانی کردن، ایجاد خلل و یا در فکر امتیازگیری بیشتر در مذاکرات است.

این کارشناس مسائل هسته‌ای تاکید کرد: تیم مذاکره کننده با احتیاط و بی‌اعتمادی بیشتری در مذاکرات حضور می‌یابد و در این دوره از مذاکرات با جدیت بیشتری تلاش خواهد کرد که حقوق ایران و مردم در این توافق احتمالی گنجانده شود.

وی با اشاره به حمایت‌های رهبری انقلاب، نظام و مردم از تیم مذاکره کننده تصریح کرد: به نظر می‌رسد که مذاکره کنندگان تحت تاثیر هیچ گونه رعب و امتیازگیری طرف مقابل قرار نخواهند گرفت و با جدیت و با اراده محکم‌تری در مذاکرات ورود پیدا خواهند کرد، از این رو براساس اظهارنظرهای متفاوت اوباما و همراهی وی با کنگره باید با احتیاط بیشتری به این رویداد نگاه کنیم و آمادگی هر نوع تحول و تحرکی را داشته باشیم.

انتهای پیام/

برچسب ها: کنگره ، هسته ای ، توافق ، آمریکا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار