وی افزود: بحث سفارش پذیری فرش در استان به صورت مستمر انجام می شود و فرش های بزرگ پارچهدر ابعاد 5 تا 6 هزار متری در استان بافته می شود هم چنین وجود کارگاه فرش دستباف آستان قدس رضوی با چند شعبه و فعالیت در چندین منطقه از جمله کنه بیس و کاشمر خود یکی از دلایل ممتاز بودن است .
رییس اتحادیه صادرکنندگان فرش دستباف خراسان رضوی قالیبافان فعال در استان را نود هزار نفر اعلام کرد و گفت : با توجه به شرایط بازار ممکن است این تعداد دارای نوسان باشد اما تولیدات فرش در غالب (تابلو فرش و فرش های عشایری و داری ) در منطقه نیشابور به طور مستمر انجام می شود.
مخملی افزود : میزان صادرات فرش دستباف نسبت به سال های قبل با توجه به بازاری که در چین ایجاد شده آمار نسبی خوبی دارد و البته ممکن است فصلی افزایش و یا کاهش داشته باشد.
مدیرعامل نمایشگاه بینالمللی مشهد نیز با اشاره به وجود وقفه یکساله در برگزاری نمایشگاه فرش دستباف ایران در مشهد گفت : ایجاد این وقفه، برگزاری نمایشگاه را با سختیهایی همراه کرد.
محمدجواد حمید افزود : معتقدم این نمایشگاه در شان صنعت فرش دستباف ایران و شهر مشهد نیست، که در صورت همکاری سازمان صنعت، معدن و تجارت استان و اتحادیه مربوطه امیدواریم در سال آینده نمایشگاهی در شان شهر مشهد برگزار کنیم
معاون بازرگانی داخلی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گفت : سالهای گذشته در جهت ارتقای جایگاه فرش استان، دورههای آموزشی متعددی با هدف ارتقای صادرات فرش دستباف برگزار شده و دراین زمینه از ظرفیت بسیج سازندگی نیز استفاده شده است.
غفوریمقدم به جایگاه مطلوب استان در زمینه دانشآموختگی فرش دستباف اشاره و افزود: در مسابقات برگزار شده در زمینه فرش دستباف استان رتبههای اول و دوم را کسب کرده است، همچنین در این زمینه المپیادهای دانشآموزی و دانشجویی با مساعدت مرکز ملی فرش ایران برگزار شد.
گفتنی است: بعد از نمایشگاه فرش تهران نمایشگاه مشهد دومین نمایشگاه تخصصی در ایران است.
انتهای پیام/س