سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد کشورهای عضو گروه بریکس سرگرم بررسی ایجاد سازوکاری به جای شبکه بین‌المللی ارتباط مالی بین بانکی سوئیفت هستند.

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه گفت: «وزیران دارائی و مدیران بانک مرکزی کشورهای عضو گروه بریکس مشغول تبادل نظر درباره طیف گسترده مسائل از جمله سازمان سامانه‌های پرداخت و احتمال حرکت تدریجی به سمت استفاده از واحدهای پول ملی هستند.»
 
وی تصریح کرد: «چه سامانه سوئیفت باشد و چه نباشد، در هر صورت ما سرگرم گفتگو درباره امکان ایجاد یک سامانه پرداخت چندجانبه برای گروه بریکس هستیم که موجب استقلال بیشتر کشورهای عضو این گروه خواهد شد و همچنین موجب می‌شود این کشورها از خطرات ناشی از تصمیم خودسرانه کشورهای دیگری که از سامانه‌های پرداخت موجود استفاده می‌کنند، در امان بمانند.» 

ریابکوف این سخنان را در آستانه اجلاس گروه بریکس که قرار است هشتم و نهم ژوئیه در شهر اوفا روسیه برگزار شود، بیان کرد. روسیه در حال حاضر ریاست دوره‌ای این گروه را بر عهده دارد. در این اجلاس، بانک جدید توسعه بریکس با اندوخته اولیه 100 میلیارد دلاری راه اندازی خواهد شد.
 
سامانه سوئیفت که در سال 1973 تأسیس شد، یک سامانه جهانی و خصوصی انتقال بین بانکی است که سالانه به حدود یک میلیارد و 800 هزار سفارش رسیدگی می‌کند. 

دو نهاد بزرگ اقتصادی چندجانبه فعلی یعنی صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی در واشنگتن مستقرند، و ایجاد بانک گروه بریکس احتمالاً نفوذ اقتصادی غرب بر بازارهای نوظهور را به چالش خواهد کشید. 

کشورهای در حال توسعه همواره از صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی که پس از جنگ جهانی دوم تأسیس شده‌اند، به علت اجازه ندادن به این کشورها برای نفوذ بجا در بازارهای نوظهور انتقاد کرده‌اند.

ایده ایجاد بانک گروه بریکس نخستین بار سال 2012 در دهلی نو مطرح شد، و پارسال در پنجمین اجلاس این گروه در دربان آفریقای جنوبی تصویب شد. 

به گفته ریابکوف، ممکن است یونان نیز در طرح‌های بانک جدید توسعه مشارکت داده شود. «اما هنوز در این باره تبادل نظر نشده است.»
 
وی همچنین گفت: بانک جدید توسعه بریکس مکمل بانک سرمایه‌گذاری زیرساخت آسیا خواهد بود که قرار است با سرمایه اولیه 100 میلیارد دلار پایان امسال تأسیس شود. 

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار