روزهای گرم تابستان برای خانواده‌هایی که به دنبال مدرسه برای فرزندشان می‌گردند گرم‌تر و داغ‌تر است چرا که اعداد و ارقام نجومی شهریه مدارس غیردولتی موضوعی است که با چرتکه و ماشین حساب هم نمی‌توان فرمول تعیین آن را محاسبه نمود.

به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش   گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ با شروع تابستان، دغدغه ثبت نام دانش آموزان هم برای والدین شروع می‌شود دغدغه‌ای که اغلب با تفکر پرداخت هزینه بیشتر برای تحصیل بهتر فرزندان همراه می‌شود. اما آنچه در این میان جلب توجه می‌کند شهریه‌هایی است که از والدین دانش آموزان مطالبه می‌شود. شهریه‌هایی که حتی با مبلغ سال قبل همان مدرسه هم هم‌خوانی ندارد.

مدارس غیردولتی تضمینی برای موفقیت تحصیلی است؟
گفتنی است بیش از 10 تا 15 درصد دانش آموزان کشور در مدارس غیردولتی تحصیل می‌کنند و این میزان بر اساس تبلیغات و دغدغه والدین روز به روز بیشتر می‌شود، به گونه‌ای که والدین تحصیل فرزندشان در این مدارس را تضمینی برای ورود آن‌ها به دانشگاه و موفقیت تحصیلی می‌دانند.

اما آنچه مهم است این مبالغ هنگفت تحت چه عنوانی اخذ می‌شوند؟ در بررسی‌هایی که به صورت سرزده از تعدادی از این مدارس داشته‌ایم، عمده مبالغ در جهت فعالیت‌های فوق برنامه گرفته می‌شود فعالیت‌هایی که استاندارد معینی برای آن وجود ندارد و در واقع کسی نمی‌داند پشت این واژه چه اهداف و تفکری جای دارد.

مقایسه شهریه برخی مدارس با دکتری دانشگاه آزاد

بنابراین گزارش مسئولین این مدارس در ازای دریافت شهریه‌هایی گاها بیش از 10، 15 و 20 میلیون تومان باید وظایف خطیری بر دوش خود احساس کنند، چرا که کارشناسان آموزش و تعلیم و تربیت بر این باورند که هزینه تحصیل دکتری دانشگاه آزاد بعضاً از این گونه مدارس پایین‌تر است و این شکاف عمیق خود جای بحث دارد.

جای خالی نظارت بر شهریه‌های نجومی مدارس
البته این شرایط در حالی است که مسئولین آموزش و پرورش هر ساله کف و سقف شهریه مدارس غیردولتی را تعیین می‌کنند اما انگار این مهم از سوی مدارس چندان جدی گرفته نمی‌شود شاید هم بازوی نظارتی در این بین آنچنان که باید و شاید قوی نیست. نکته‌ای که باید از سوی مسئولین این وزارتخانه جدی‌تر دنبال شود.

مرضیه گرو رئیس سازمان مدارس غیردولتی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران در خصوص افزایش شهریه‌های این مدارس در سال جاری اظهار کرد: شهریه‌های مدارس غیردولتی حداقل 2.5 و حداکثر 17.5 درصد افزایش دارد و چیزی به نام افزایش 20 درصدی در این میان وجود ندارد.

وی ادامه داد: پرداخت مبالغ اضافه بر شهریه همانند برگزاری کلاس‌های فوق برنامه اجباری نیست و مدیران مدارس غیردولتی باید قراردادهای شفاف و مشخصی با اولیا داشته باشند و این موضوع از طرف اداره کل مدارس غیردولتی به استان‌ها ابلاغ شده است.

وی تأکید کرد: مدارس موظف‌اند شهریه‌های شورای نظارت را در دید عموم قرار دهند و شماره تلفن‌های پیشنهادات و شکایات را در آن درج کنند.

اخذ شهریه 4 برابر نرخ مصوب
اما به نظر می‌رسد این موضوع از دید مدارس غیردولتی با جدیت پیگیری نمی‌شود چرا که ما شاهد بودیم یکی از همین مدارس در شهر تهران به جای شهریه 4.5 میلیون تومانی مصوب خود با بهانه فعالیت‌های فوق برنامه شهریه‌ای 16 میلیون تومانی از والدین دانش آموزان اخذ نموده و حتی صورت قرارداد را در اختیار والدین قرار نگذاشته است.

لذا به نظر می‌رسد مسئولین آموزش و پرورش باید نگاه خود در بحث نظارت به این مدارس در خصوص نحوه فعالیت، اثرگذاری و به خصوص اخذ شهریه آن‌ها را مورد بازبینی و ارزیابی مجدد قرار دهند.


گزارش از طیبه کارگر


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
صحرارود
۱۱:۵۹ ۰۵ تير ۱۳۹۴
باز نشانه دیگر از درایت وزیر است |||| آموزش و پرورش دز قانون اساسی ما رایگان می باشد (دوره عمومی) وقتی مدارس دولتی بدون هیچ ترسی پول می گیرند دیگر تکلیق غیر دولتی ها معلوم است.
آخرین اخبار