دکتر اصغر حاجی عباسی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در گفتگو با خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه استئوآرتریت شایع ترین بیماری مفصلی انسان است و آنچه که در مطالعات جدید به آن اعتقاد داریم این است که استئوآرتریت فقط یک بیماری به دنبال افزایش سن نبوده بلکه به دنبال فاکتورهای متعدد که شایعترین آن افزایش وزن است ایجاد میشود.
وی با اشاره به اینکه در جامعهای مانند آمریکا 27 میلیون نفر مبتلا به استئوآرتریت هستند افزود: پیش بینی میشود که شیوع استئوآرتریت تا سال 2020 به دو برابر افزایش یابد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان اظهار کرد: نتایج مطالعهای که توسط مرکز تحقیقات روماتولوژی انجام شد نشان داد که شیوع استئوآرتریت زانو در جمعیت شهری و روستایی کشورمان بالای 15 درصد است که هزینههای مستقیم و غیر مستقیم بسیاری بالایی به فرد مبتلا و سیستم بهداشتی کشور تحمیل می کند.
وی کاهش کیفیت زندگی و افزایش درد را از دیگر عوارض بیماری استئوآرتریت دانست و تصریح کرد: از دست دادن شغل و عدم توانایی کار کردن نیز از جمله عوارض این بیماری محسوب می شوند.
دکتر حاجی عباسی ادامه داد: درمان استئوآرتریت در سراسر دنیا، درمان موفقیت آمیزی نبوده و به جز داروهایی که برای کاهش درد و التهاب استفاده میشود ، درمان موثری ندارد.
وی مهمترین علامت استئوآرتریت را درد و در مواردی بروز خشکی صبحگاهی کمتر از نیم ساعت و ایجاد محدودیت در اعمال کارها دانست و یادآور شد: این درد، درد مکانیکی بوده و با فعالیت تشدید شده و فرد مبتلا در نماز خواندن و کارهای روزانه محدودیت ایجاد کرده و به مروز مفصل تخریب شده و در نهایت منجر به تعویض مفصل می گردد.
انتهای پیام/