به گزارش
گروه بین المللی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از العربیه، "ماتیو رای کرافت" — نماینده انگلیس در سازمان ملل -- در مصاحبه با شبکه العربیه گفت: "درباره امکان موفقیت تلاشها برای حل بحران یمن خوش بینی محتاطانه ای دارم. ما به اسماعیل ولد الشیخ احمد -- فرستاده ویژه دبیرکل سازمان ملل --اعتماد داریم و او تلاش های فشرده و سختی در چند هفته گذشته انجام داد تا به توافقی برای تعیین آینده سیاسی یمن دست پیدا کند."
وی افزود: "ما از این تلاشها حمایت می کنیم و درباره توانایی ولد الشیخ احمد در مورد از سرگیری مذاکرات سیاسی در مورد یمن تا حدودی اطمینان داریم. راه حل نظامی در یمن در بلندمدت نتیجه بخش نیست و به همین علت دستیابی به راهکاری در چارچوب روند سیاسی ضروری است. ملت فقیر یمن در شرایط هولناکی قرار دارد. اوضاع انسانی یمن ناامیدکننده و در حال وخیم تر شدن است. سازمان ملل درباره قحطی در بخش های گسترده ای از یمن هشدار داد. به همین علت گفتگوها در یمن باید از سرگرفته شود و سران سیاسی به سرعت مذاکرات را از سر بگیرند تا به توافقی دست پیدا کنند که به طور نهایی مسئله آینده سیاسی یمن مشخص شود."
رای کرافت در ادعاهایی بی اساس درباره اوضاع سوریه و حملات هوایی روسیه گفت: "ما به شدت نگران این تحولات هستیم. ما معتقدیم گسترش دخالت روسیه و ایران در سوریه باعث وخیم تر شدن شدید اوضاع در این کشور می شود. این مسئله باعث آواره شدن شمار بیشتری از سوریها خواهد شد و مهاجرت شمار بیشتری از آنها به دیگر کشورها با مرگ بسیاری همراه می شود. این عملیات نظامی باعث تقویت نظام بشار اسد می شود که به اعتقاد ما شمار بیشتری از سوریها را در مقایسه با داعش به قتل می رساند. این راهبرد شرم آوری است که مانع از دستیابی جامعه جهانی به توافق برای پایان دادن به جنگ مستمر در سوریه می شود.
وی در ادامه ادعاهای خود افزود: "اوضاع سوریه اکنون بسیار وخیم است. نگرانی ما آن است که طولانی شدن بحران و باقی ماندن بشار اسد در قدرت باعث مرگ شمار بیشتری از سوریها خواهد شد و وحدت مجدد سوریه را دشوارتر خواهد کرد. باید تلاش ها برای رسیدن به مرحله انتقالی در سوریه تقویت و روند سیاسی از سرگرفته شود."
نماینده انگلیس در سازمان ملل درباره بی نتیجه بودن حملات هوایی ائتلاف بین المللی به فرماندهی آمریکا علیه داعش خاطرنشان کرد: "جامعه جهانی اراده جدی برای مبارزه با افراط گرایی دارد که داعش در سوریه و عراق و دیگر کشورها نماینده آن است. بیش از شصت کشور به شیوه های مختلف در ائتلاف بین المللی علیه داعش مشارکت دارند. این ائتلاف بسیار قوی است و ما مصمم هستیم تضمین کنیم ملتهای عراق و سوریه در شرایط امن و به دور از تروریسم زندگی کنند."
وی مدعی شد: "از جمله مشکلاتی که با آن روبرو هستیم، استفاده گسترده بشار اسد از هرج و مرج رایج در سوریه است که در نتیجه وتوهای روسیه به وجود آمد و مانع از آن شد که شورای امنیت و جامعه جهانی پیام مشترک و روشنی درباره آینده سوریه ارائه کنند. بشار اسد از این هرج و مرج برای رسیدن به اهداف خود استفاده کرد. مسئله تاسف آور آن است که تقویت داعش نتیجه آن بود. اوضاع در سوریه بسیار پیچیده است و حمایت کشورهایی مانند روسیه و ایران از حکومت بشار اسد به نبرد ائتلاف بین المللی علیه داعش ضربه می زند.
نماینده انگلیس در ادعاهایی بی اساس درباره سفر بشار اسد -- رئیس جمهور سوریه -- به مسکو گفت: "به اعتقاد من روسیه و ایران مسئول آنچه در سوریه رخ می دهد هستند. تهران و مسکو از بشار اسد حمایت می کنند. روسیه می گوید هدفش مبارزه با داعش است، اما روشن است که از بشار اسد حمایت می کند و با مخالفان میانه رو در سوریه هم مبارزه می کند. امیدوارم روسیه و ایران بشار اسد را زیر فشار قرار دهند تا استفاده از بشکه های مواد منفجره و دیگر کشتارها را متوقف کند. همه ما از بیانیه کنفرانس ژنو یک که خواهان آغاز مرحله انتقالی در سوریه است، حمایت می کنیم. هر طرفی که از بشار اسد حمایت کند باعث تاخیر در رسیدن به این مرحله می شود."
وی افزود: "زمانی که مذاکرات به مسئله بررسی مرحله انتقالی در سوریه برسد، مسئله زمان کنار رفتن بشار اسد و بعضی شخصیت های برجسته از نظام او یکی از مسایل تعیین کننده در مذاکرات خواهد بود. ما معتقدیم این مسئله باید در چارچوب مذاکرات حل و فصل شود، زیرا روشن است که بشار اسد باید در بخشی از مرحله انتقالی از قدرت کنار برود. ما در موضع خود انعطاف نشان دادیم و پذیرفتیم بشار اسد پیش از آغاز مرحله انتقالی یا بلافاصله پس از آغاز آن از قدرت کنار نرود. بشار اسد نمی تواند تا پایان مرحله انتقالی در قدرت باقی بماند. این موضع کاملا آشکار است و باید در باره توافق در این مورد، پیش از آغاز مذاکرات اطمینان حاصل شود. بررسی دیگر مسایل در مذاکرات امکان پذیر است. زیرا طرفهای درگیر به ویژه بشار اسد تمایلی برای حضور در پای میز مذاکره ندارند.
ماتیو رای کرافت در پاسخ به سئوالی درباره تلاش اتحادیه اروپا برای حل بحران آوارگان افزود: "اتحادیه اروپا برای برطرف کردن عوامل ایجاد بحران پناهجویان تلاش می کند. نیروی واکنش دریایی اروپا برای حمایت از آوارگان است. محاکمه عاملان قاچاق انسان در ایتالیا انجام می شود. ما برای صدور قطعنامه بین المللی تلاش می کنیم که به نیروهای اروپایی اجازه دهد در آبهای منطقه ای لیبی وارد عمل شوند. انگلیس به آوارگان در داخل سوریه کمک می کند. کمک انگلیس به آوارگان سوری به یک میلیارد و پانصد میلیون دلار می رسد.
رای کرافت درباره همکاری اطلاعاتی عراق، روسیه، ایران و سوریه خاطرنشان کرد: "ابتدا باید بگویم انگلیس روابط ثابتی با عراق دارد. ما همچنین به شدت از حیدر العبادی -- نخست وزیر عراق -- حمایت می کنیم و تعامل نزدیک با او و گروه کاری او داریم و به این کار ادامه خواهیم داد. به اعتقاد من آنچه درباره تبادل گزارش های اطلاعاتی مطرح می شود، به اندازه واقعی نیست. ما به عنوان مثال خواهان روابط حسن همجواری بین عراق و ایران هستیم. یکی از نتایج توافقنامه هسته ای با ایران، اصرار بر این مسئله است که تهران نقش مثبتی ایفا کند و در نقش خود به عنوان یک بازیگر منطقه ای مسئولیت پذیر و منطقی باشد. ما روابط ایران با عراق را از این روزنه نگاه می کنیم. اگر دولت عراق از روسیه درخواست کمک کند، مرتکب اشتباه شده است. به اعتقاد من عراقی ها می دانند منافع شان در بلندمدت چگونه است و به چه کسانی می توانند واقعا اعتماد کنند. امیدوارم عراقی ها نگاه آینده نگرانه ای داشته باشند. عراقیها با چالش های بزرگی روبرو هستند، اما ما به کمک به آنان برای مقابله با چالش ها ادامه خواهیم داد."
وی در پاسخ به این سوال که در شرایطی که همه از حق دفاع رژیم صهیونیستی حمایت می کنند، چه کسی از ملت فلسطین دفاع خواهد کرد؟ گفت: "این سوال بسیار دشوار است. انگلیس در زمان ریاست خود بر شورای امنیت در ماه نوامبر به طور جدی مسئله فلسطین و دیگر مسایل خاورمیانه را مطرح خواهد کرد. ما از حق اسرائیل در دفاع از خود حمایت می کنیم، اما همچنین می خواهیم ناامیدی که بسیاری از فلسطینی ها احساس می کنند از بین برود. تنها راه پایان دادن به این ناامیدی، ایجاد چشم انداز سیاسی واقعی برای تشکیل کشور فلسطین در کنار اسرائیل است. شورای امنیت باید به نقش خود برای حل این مسئله کمک کند. اما این اقدام به طور مناسب در چند سال گذشته انجام نشده است."
ماتیو رای کرافت افزود: "حق وتو جنبه های مثبت و نیز منفی دارد. انگلیس از سال 1989 تاکنون از حق وتو در شورای امنیت استفاده نکرده است."
انتهای پیام/
برای آگاهی از آخرين اخبار و پيوستن به کانال تلگرام باشگاه خبرنگاران جوان اينجا کليک کنيد.
با برگشت سفرای انگلیس ؛ برخلاف اینکه از دشمنی خود بکاهند برعکس شده و امکانات جاسوسی براشون بیشتر شده