جشنواره‌ای که باید بیشتر بر سینماگر، فیلم و هنرپیشه مبتنی باشد، جشنواره‌ای خنثی است که حداقل در این سال‌ها نشان داده قرار نیست پوست‌اندازی کند.

سامان سالور کارگردان سینما در گفتگو با خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص سطح کیفی جشنواره فیلم فجر گفت: حضور در جشنواره فیلم فجر برای من اهمیتی ندارد؛ چرا که از الان می‌توانم برنده‌های جشنواره امسال را به شما بگویم، جشنواره‌ای که باید بیشتر بر سینماگر، فیلم و هنرپیشه مبتنی باشد، جشنواره‌ای خنثی است که حداقل در این سال‌ها نشان داده قرار نیست پوست‌اندازی کند. در صورتی که آدم‌های مختلفی آمدند و رفتند و شعارهای زیبایی دادند؛ اما به نتایج مطلوبی نرسیدند و عمل آن‌ها در حد حرف باقی ماند.

وی افزود: واقعیت اینجاست که فیلمساز، هنر پیشه، نویسنده ، فیلمبردار ، کارگردان و ... دوست دارند در جشنواره‌ای خوب دیده شوند و تمایل دارند تماشاگران خودی فیلمشان را ببینند. دوست دارند تشویق شوند، جایزه بگیرند و ... اما روندی که جشنواره فجر به عنوان جشنواره سینمایی کشور طی کرده، روندی نیست که فیلمسازی با نام سامان سالور را امیدوار کند تا به تلاش‌های بیشتر برای حضور در آن دست بزند و این موضوع را در بسیاری از دوستان و همکارانم می‌بینم.

سالور ادامه داد: بیش از 30 سال از عمر جشنواره فجر می‌گذرد، پس چیزی نیست که سیاست‌هایش را نفهمیم. بارها پیش آمده فیلم‌های خوب فیلمسازان معتبر و محبوب ما را با بی‌توجهی کنار گذاشتند؛ چرا؟ چون با سیاست‌ها و افکار دوستان دولتی‌ برگزارکننده جشنواره همسو نبوده است.

کارگردان «تمشک» در خصوص تعدد جشنواره‌ها به عناوین و موضوعات مختلف گفت: اغلب جشنواره‌های ما موضوعی و سفارشی هستند و در واقع نتوانستند به جایگاهی خوب و شایسته برسند. آن هم به دلیل نوع تفکر مدیران و دست‌اندرکاران برگزارکننده است. در این میان جشنواره فیلم «حقیقت» هر سال بهتر از سال گذشته برگزار می‌شود و در آن چهره‌های جهانی با فیلم‌سازانی قوی، مدرس‌های آگاه و فیلم‌هایی با دل و جرات حضور دارند. متاسفانه بقیه جشنواره‌های موضوعی و سفارشی که از آن‌ها یاد کردیم، بعضا در سال دوم و سوم و یا سال‌های بعد محو می‌شوند.

سالور حال و هوای این روزهای سینما را اینگونه ارزیابی کرد: متاسفانه نمی‌توان گفت حال و روز خوبی دارد، فقط شور و شوقی بین جوان‌های فیلم اولی یا کسانی که فیلم دومشان را برای حضور در جشنواره می‌سازند، وجود دارد. متاسفانه شاهد حاشیه‌نشینی و بیکاربودن بخش عمده‌ای از بدنه سینما هستیم. 

این کارگردان خاطرنشان کرد: دلیل بعدی رکود سینما وضعیت بد اقتصادی و از طرفی گران شدن فیلم‌هاست، به هر حال سینما به عنوان هنر گرانی که خودآگاه و ناخودآگاه وابسته به اقتصاد و تهیه‌کننده و سرمایه‌گذار است، باید در این زمینه به خوبی حمایت شود تا بتوان فیلمی در خور را ساخت، البته در بدترین شرایط روزنه‌هایی وجود دارد. خود من به این روزنه‌ها امیدوارم و فیلم می‌سازم.

سالور از ساخت فیلم سینمایی «سال کبیسه» خبر داد و تصریح کرد: در حال حاضر روی فیلمنامه‌ای که اسم فعلی آن «سال کبیسه» است کار می‌کنم که اگر شرایط تولید اجازه بدهد، امیدوارم زمستان امسال یا بهار سال آینده شروع به کار کنیم.

وی افزود: «سال کبیسه» قصه‌ای اجتماعی با محوریت مشکلات خانوادگی جوانان و مهاجرت را در بر می‌گیرد و در واقع چند قصه در یک قصه به سرانجام می‌رسد.

وی ادامه داد: بخشی از لوکیشن‌های فیلم در تهران، بخشی جاده‌ای و در شهرهای مرزی مانند ارومیه و قسمتی در ترکیه است.

سالور عنوان کرد: در «سال کبیسه» از پنج یا شش بازیگر اصلی استفاده می‌کنیم؛ اما تا به امروز با بازیگری صحبت یا قراردادی بسته نشده است، امیدوارم بتوانیم با حفظ استقلال روی پای خود بایستیم و در بخش خصوصی که این روزها فیلمسازی در این بخش سخت شده، شروع به فعالیت و ساختن این فیلم کنیم.



برای آگاهی از آخرین اخبار و پیوستن به کانال تلگرامی باشگاه خبرنگاران جوان اینجا کلیک کنید. 

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار