مشهد؛

تسهيلات يك ميليارد ريالي براي احداث اقامتگاه هاي بوم گردي در روستا ها

دبیر کمیته ملی طبیعت گردی گفت: به منظور توسعه بوم گردي و حمايت از ساكنان مناطق روستايي و ايجاد اشتغال تسهيلات يك ميليارد ريالي به روستائياني كه قصد احداث اقامتگاه هاي بوم گردي را دارند پرداخت مي شود.

به گزارش   گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، محمد علي فياضي در "همايش بوم گردي و توسعه پايدار در خراسان رضوي با تاكيد بر طرقبه وشانديز" افزود: اين تسهيلات با كارمزد 4 درصد و با هدف افزايش جذب گردشگر و توسعه گردشگري روستايي و بوم گردي پرداخت مي شود.

وي گفت: گردشگري مكمل فعاليت روستائيان است و بايد از انرژي پاك طبيعت براي توسعه گردشگري بهره گرفت.

مدیرکل دفتر همکاری ها و توافق های ملی گردشگری سازمان ميراث فرهنگي كشور افزود: در حال حاضر 500 روستاي اولويت دار در توسعه گردشگري شناسايي شده و يكي از راه هاي توسعه گردشگري در برنامه ششم ، تقويت و توسعه گردشگري روستايي و بوم گردي است.

فیاضی گفت : اين موضوع با تاكيد بر تحقق اقتصاد مقاومتي در برنامه ششم توسعه پيش بيني شده است.

وی افزود: مقام معظم رهبري نيز بر جذب ايرانگردان خارجي تاكيد دارند و تا پايان برنامه ششم توسعه تعداد گردشگران خارجي بايد به 5 برابر يعني رقمي حدود 13 ميليون نفر افزايش يابد.

مدیر کل دفتر همکاری ها و توافق های ملی گردشگری سازمان ميراث فرهنگي كشور خاطر نشان كرد: توسعه بوم گردي علاوه بر ايجاد اشتغال در روستاها مي تواند به افزايش تعداد گردشگران داخلي و خارجي و بالارفتن ميزان مسافرت به مناطق بكر روستايي شود.

ساكنان روستا ذي نفع هاي اصلي توسعه بوم گردي

مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي هم در این همایش با بيان اينكه توسعه بوم گردي مي تواند منجر به افزايش جذب گردشگر به مناطق بكر روستايي شود گفت: اين آمادگي را داريم تا آموزش هاي لازم به دهياران روستاها به عنوان راهنمايان گردشگري ارائه شود.

حسين زارع صفت افزود: خوشبختانه بوم گردي در كشور ما مورد توجه قرار گرفته و اين موضوع در دستور كار استان ها و مناطق مختلف كشور قرار گرفته است.

وي افزود: بسياري از كشورهاي دنيا از سال ها پيش به موضوع بوم گردي به عنوان يكي از مهمترين راهكارهاي توسعه گرشگري و افزايش جذب گردشگر اقدام كرده اند كه اين موضوع خوشبختانه چند سالي است كه در كشور ما و به تبع آن در استان خراسان رضوي نيز مورد توجه قرارگرفته است.

مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي با اشاره به اهميت توسعه بوم گردي اظهارداشت: توسعه بوم گردي در ايران با توجه به سابقه فرهنگي و تمدني و جاذبه هاي بي نظير گردشگري مي تواند به عنوان يك ضرورت مهم دنبال شود.

زارع صفت گفت: فرصت هاي پيش رو در توسعه بوم گردي ما را الزام مي كند كه توسعه گردشگري يك راه قطعي و انتخاب اجباري است.

وي افزود: مهمترين موضوع ايجاد و توسعه بوم گردي مشاركت جوامع محلي است كه در همين ارتباط سند ملي توسعه بوم گردي در سطح كشور آماده شده و در برنامه ريزي هاي اجرايي نيز آئين نامه هاي مربوط به آن تصويب شده است.

مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خراسان رضوي گفت: در جلسه با مديران صندوق كارآفريني اميد نيز مديران اين صندوق قول مساعد در خصوص پرداخت تسهيلات براي ساخت اقامتگاه هاي بوم گردي دادند.

زارع صفت افزود: يكي از مهمترين موضوعاتي كه بايد در توسعه بوم گردي به آن توجه داشت آموزش جوامع محلي و مردم درگير با توسعه بوم گردي است.

وي خاطر نشان كرد: در همين ارتباط اين آمادگي را داريم تا آموزش هاي لازم به دهياران روستاهاي مختلف به عنوان راهنمايان گردشگري در حوزه توسعه بوم گردي ارائه گردد.

فرماندار شهرستان بينالود نيز در اين همايش با اشاره به ظرفيت هاي منطقه طرقبه در حوزه بوم گردي گفت: طرقبه به عنوان يكي از زيباترين مناطق ييلاقي در حقيقت مهمان خانه استان است.

سيد حسن حسيني افزود: اين منطقه به عنوان يك حياط شهر نقش اساسي در افزايش ميزان گردشگران به استان دارد و جاذبه هاي بي نظير طرقبه مانند غار مغان و نيز روستا هاي زيبا مانند زشك مي تواند عامل مهمي در افزايش جذب گردشگر باشد.

گفتني است: در اين همايش هم چنين تمبر و كتاب نفيس طرقبه ستاره گردشگري خراسان رضوي رونمايي شد.









انتهای پیام/س
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.