امیر صیفوری دانشجوی دکتری مهندسی مواد دانشگاه تهران سازنده دستگاه پرینتر سه بعدی کانالهای میکروسیالاتی در گفتوگو با
خبرنگار حوزه فنآوریهای نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان گفت: می توان با ساخت تراشههای میکروسیالاتی در زمینه شکار و شمارش سلولهای سرطانی از خون بیماران و متعاقباً کشت سه بعدی آنها اطلاعات گران قیمتی را از نحوه رفتار بافت سرطانی در هر مرحله از پروسه درمانی بیماران به دست آورد و در این راستا پروتکل درمانی خاص متناسب با آن شخص را اتخاذ کرد.
وی در ادامه افزود: هدف اصلی مهندسی سرطان دستیابی به روشهای منحصر به فرد تشخیص و درمان سرطان متناسب با فرد مبتلا است که به آن personalized medicine یا پزشکی مبتنی بر فرد گفته میشود.
وی بیان کرد: ساخت این دسته از ریز افزارهها از جمله ریز افزارههای میکروسیالاتی به علت دقت بالای کار در مدل سازی بافت مورد نظر از حساسیت زیادی برخوردار است. از جمله روشهای مرسوم جهت ساخت این دسته از ادوات و تراشهها میتوان به روشهایی بر پایه لیتوگرافی نوری و لیزری اشاره کرد که بسیار گران قیمت، زمانبر و البته دقیق است.
وی اظهار داشت: آن چه که امروزه مورد توجه محققین در سراسر دنیا قرار گرفته است دستیابی به تراشههای میکروسیالاتی چند لایه و سه بعدی جهت مدل سازی تومورها، انجام مطالعات مقاومت دارویی و در نتیجه اتخاذ پروتکل درمانی متناسب با فرد بیمار در کمترین زمان و با کمترین هزینه ممکن و تنها با سفارش از طریق ایمیل میباشد. دست یابی به این هدف امروزه از طریق پرینترهای سه بعدی و بالاخص استریولیتوگرافی مقدور شده است. به طوری که دست یابی به ساختارهای چند لایه توسط روشهای مرسوم لیتوگرافی نوری بسیار زمانبر است.
انتهای پیام/