مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی گفت: به برکت وجود مقدس حضرت علی بن موسی الرضا(ع) استان خراسان رضوی به عنوان پایتخت موقوفات ایران محسوب می شود.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی، حجت الاسلام والمسلمین حجت گنابادی نژاد با حضور در برنامه "اشاره" شبکه تلویزیونی خراسان رضوی، با بیان اینکه احیای حقوق اراضی وقفی از دو منظر شرعی و حقوقی صورت می پذیرد افزود:واقفین به عنوان شریک دردها و انیس مردم و امدادگر جامعه، نام نیک را از خود بر جای گذاشته و می گذارند.

وی گفت : امر احیای حقوق موقوفات که شامل مواردی از قبیل خرید و فروش و نقل و انتقال است از دو منظر شرعی با توجه به نظرات مراجع و آیات عظام و به لحاظ حقوقی و قانونی مورد بررسی قرار می گیرد.

مدیر کل اوقاف خراسان رضوی افزود: با توجه به اینکه اجازه اداری و مدیریتی در امور وقفی امکان پذیر نیست اما تسهیلاتی درباره افرادی که غیر عمد در اراضی وقفی مستقر بودند یا افرادی که حتی امکان پرداخت قسطی را ندارند با اجازه از ریاست سازمان اوقاف در نظر گرفته شده است.

حجت الاسلام والمسلمین حجت گنابادی نژاد گفت: ساخت و سازهای بدون اجازه متولی در اراضی وقفی مشهد، کاشمر و سایر شهرستانها غیر شرعی و خلاف قانون است ومواردی از این قبیل تخریب شده است.

گنابادی نژاد در پاسخ به سوال که"آیا باغات اوقافی قابل فروش هستند؟" تصریح کرد: در خصوص موقوفات دو مورد وجود دارد که یک مورد فقط عرصه وقف است و یک مورد عرصه و اعیان هر دو وقف می باشد در صورتی که عرصه وقف باشد و اعیان جزء موقوفه نباشد فروش ممکن است.

وی افزود: در مورد باغات نیز اگر زمین وقفی باشد و باغ توسط مستاجر ایجاد شده باشد حق فروش وجود دارد.

مدیر کل اوقاف خراسان رضوی یکی از مشکلات در خصوص اراضی وقفی را معاملات قولنامه ای برشمرد و به پرهیز مستاجرین از هرگونه معامله وکالتی و قولنامه ای زمین های اوقافی تاکید کرد.

گنابادی نژاد گفت: یکی از عارضه های معاملات وکالتی این است که در صورت فوت فردی که وکالت را داشته ورثه پاسخگو نیستند.

مدیر کل اوقاف خراسان رضوی در خصوص حق انتقال عرصه های وقفی بیان داشت: از مستاجری که صاحب حق تملک اعیان است ما به تفاوت زمان معامله قبلی و کنونی، 15 درصد به عنوان حق انتقال گرفته می شود.

وی با بیان اینکه موقوفات به دو دسته خاص و عام تقسیم می شوند افزود: در وقف عام منفعت شخصی وجود ندارد و شامل وقف برای مسجد، نیازمندان، کتابخانه و مواردی از این قبیل می شود اما در وقف خاص منفعت شخصی وجود دارد و فرد به عنوان مثال برای فرزندان خود وقفی انجام می دهد که موقوفات خاص زیر نظر اوقاف نیست.

انتهای پیام//

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.