واحدهای آلاینده در پایتخت و فعالیت آنها در 100 حوزه صنعتی،از دغدغه های جدی زیست محیطی محسوب می شود که بنا بر اخبار منتشر شده،مقرر است خروج برخی از آنها در تهران اجرایی شود.

پایان سال ،آخرین مهلت به واحدهای آلاینده پایتخت/حکم خروج کارخانه قو 21 ساله شد
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،بنابر اعلام محمد هادی حیدر زاده مدیرکل مجموعه حفاظت از محیط زیست استان تهران ،واحد های صنعتی فعال در استان تهران حداقل در 100 بخش صنعتی و تولیدی مشغول به فعالیت هستند،مراکزی که بعضا تعدادی از آنها به دغدغه و مخاطره ای زیست محیطی جدی مبدل شده اند.

آنچنان که محمد حسین بازگیر در گفتگو با رسانه ها عنوان می کند:واحدهای صنعتی مساله دار پایتخت موظف هستند تاپایان سال نسبت به رفع آلایندگی واحدهای صنعتی خوداقدام کنند.

این اظهار نظر رئیس اداره حفاظت از محیط زیست پایتخت در شرایطی منتشر شد که چندی پیش،مدیرکل مجموعه محیط زیست استان تهران به فعالیت 30 هزار واحد صنعتی در استان مذکور اشاره کرده بود که تعدادقابل توجهی از آنها مشمول فرسودگی و عمر بالای 5 سال می شوند،صنایع روغن کشی یکی از واحدهایی به شمار می رود که حیدرزاده بر لزوم خروج آن از تهران تاکید کرده است.

معادن شن و ماسه غرب استان تهران،کارخانه پارس متال و...از دیگر مجموعه ها و واحدهای فعالی به شمار می روند که در لیست خروج قرار گرفته اند،البته در خصوص معادن شن و ماسه محدوده استقرار آنها در شهریار و قدس قابل تعریف است اما در واقع امر پایتخت نشینان از مضرات آن مصون و در امان نیستند.

*حکم21 ساله کارخانه قو برای خروج!

یکی از اصلی ترین معضلات خروج کارخانه ها و واحدهای صنعتی آلاینده به فقدان مدیریت یکپارچه و واحد معطوف می شود که حصول و تحقق این امر خطیر را دشوار و پیچیده ساخته است.

خروج کارخانه روغن نباتی قو از تهران یکی از مصادیق این پیچیدگی و دشواری به نظر می رسد که بعد از گذشت 21 سال از حکم خروج این کارخانه،همچنان فعالیت این واحد تولیدی صنعتی استمرار دارد و گویا مسئولان دلخوش به این موضوع هستند تا در اثر فرسودگی و استهلاک تجهیزات این واحد صنعتی،خود به خود فعالیت آن به حاشیه رانده شود و در نهایت به تعطیلی ختم شود.

یکی از عمده ترین مشکلات کارخانه قو معطوف به بوی نامطبوع آن می شود که گویا در شب هنگام بسیار آزار دهنده است و بر اساس اظهارات بازگیر،در قانون،ماده و بندی برای برخورد با واحد صنعتی که بوی نامطبوع از آن منتشر و ساطع می شود وجود ندارد و در خصوص دیگر الزامات زیست محیطی نیز واحد تولیدی مورد اشاره موارد قانونی و استانداردهای لازم را رعایت کرده است.

عدم وجود مدیریت یکپارچه ،فعالیت واحدهای شن و ماسه غرب استان تهران را نیز تحت الشعاع قرار داده و خروج آن را با دشواری همراه ساخته است.

آنچنان که معاون نظارت و پایش اداره کل محیط زیست استان تهران عنوان داشت:در صورت عدم اعمال نظارت مداوم و مستمر،تخلفات گسترده ای در این معادن واقع خواهد شد.

خاکی بودن مسیرهای منتهی به این معادن و تردد کامیون های مرتبط با این حوزه که عمدتا با سوخت گازوئیل 500 پی پی ام آلاینده مشغول به فعالیت هستند از دیگر دغدغه ها و مخاطراتی به شمار می رود که لزوم رفع و بهبود آن برای حصول و افزایش ضریب سلامت زیست محیطی احساس می شود.

به هر تقدیر،تهدیدات فعالیت واحد های آلاینده در پایتخت و اطراف آن از موضوعاتی است که رفع و مدیریت اصولی آن اجتناب ناپذیر به نظر می رسد،در غیر اینصورت در آینده در میان معضلات و مشکلات ریز و درشت تهران باید لیست و فهرستی دیگر از نارسایی ها و تهدیدات را افزود که شاید مرتفع ساختن آن به سادگی میسر نباشد و شرایطی سخت تر از امروز را برای پایتخت نشینان ایجاد کند.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۹ ۰۱ مرداد ۱۳۹۵
به جای پرداخت حقوق ها و پاداش های میلیاردی به مدیران کارخانه آلاینده ایرالکو اراک باید طرح انتقال واحد آندسازی کارخانه ایرالکو به قطب صنعتی خیرآباد اراک انجام شود, نوسازی و از رده خارج کردن دیگ های آلاینده
آخرین اخبار